Followers

Saturday, December 31, 2016

December 31, 2016


Lampin dewasa?

Baahaha...!






Friday, December 30, 2016

December 30, 2016


Ada orang bertanyakan daun semambu untuk ubatkan anak yang kena demam campak.

Jenguk belakang rumah… Uih! Tinggal yang tinggi‐tinggi! Yang rendah habis orang 'sambaq'!

  Panjat? Tak boleh! Sebab lutut uncle 'ketaq'!

Nanti hilang cerita demam campak… takut uncle yang jatuh tercampak!







Thursday, December 29, 2016

December 29, 2016


Dia tulis 24 jam yang tak boleh…

Uncle nak parkir hanya sejam… jadi, bolehlah kot?






Wednesday, December 28, 2016

December 28, 2016


Ayat yang paling bawah tu yang paling lawak!

"IA JUMPA DENGAR…!"

Baahaha…! (Gelak jin)







Tuesday, December 27, 2016

December 27, 2016


Sebenarnya ramai juga imam-imam dan ustaz-ustaz 
yang buat-buat tak nampak bila lalu sebelah poster ni…

huhuhu….







Monday, December 26, 2016

Sunday, December 25, 2016

December 25, 2016


Bangun dari baring-baring petang tadi.

Pusing kanan… Cit! Bertuah punya kucing!





Saturday, December 24, 2016

Friday, December 23, 2016

December 23, 2016


…tapi kalau manusia yang dok ulang‐alik, 

...maknanya orang tu tiada kerja…!!





Thursday, December 22, 2016

December 22, 2016


Dah jadi beban pula nak kena angkat‐angkat! Banyak tu! Bank in terus tak boleh?

Baahaha..!

#PencemaranBahasa





Wednesday, December 21, 2016

Tuesday, December 20, 2016

Monday, December 19, 2016

December 19, 2016


Mungkin…

Minum > Tak sedap > Gantung > Berlalu…

Esok…

Minum > Tak sedap > Gantung > Berlalu…

Lusa…

Minum > Tak sedap > Gantung > Berlalu…

…dan seterusnya.

(…agaknyalah.)





Saturday, December 17, 2016

December 17, 2016


Tapi kalau yang kurang upaya tu penumpang, bukan pemandu?

…bagaimana?

#AyatBiarBetul





Friday, December 16, 2016

December 16, 2016


Memanglah orang kata "Cinta Itu Buta"…

…tapi ini betul‐betul BUTA…!

Baahaha…!





Thursday, December 15, 2016

December 15, 2016


Ahhhh… uncle suka bau kedai buku sekolah… Ia teringatkan kenangan zaman sekolah.

Tapi uncle tak suka bau lama‐lama… teringatkan berapa ringgit  bakal terbang!


Huhuhu…!





Wednesday, December 14, 2016

Tuesday, December 13, 2016

December 13, 2016


Eeeewwww! Tak senonoh betullah perempuan ni!

Urusan peribadi pun nak tunjuk!






Monday, December 12, 2016

Sunday, December 11, 2016

December 11, 2016


Jangan main serkop kepala dengan plastik, dik..! Boleh lemas! 

Ibu bapa sila pantau anak kamu ni, okey..!! Hish!






Saturday, December 10, 2016

December 10, 2016


Patutlah ramai budak-budak bermain di atas jalan raya! 
Rupanya sebab kereta parkir di atas padang permainan!

#Huhuhu





Friday, December 9, 2016

December 9, 2016


Sakit mata tengok kata laluan wifi, ni… 
Kalau letak semua nombor 5 kan senang? Ini nak selit juga nombor 4!

(…benda macam ni pun uncle nak sibuk, kan? Baahaha!)






Thursday, December 8, 2016

December 8, 2016


Mungkin 'kertas hiasan dinding' rumahnya banyak sangat yang berlebihan…

...maka sebab itu dia tampalkan di….



#huhuhu






Wednesday, December 7, 2016

December 7, 2016


Nak cari air ~ nak cari air… 
Nak cari air ~ nak cari air… 

(Terima kasih #Syabas)






Tuesday, December 6, 2016

December 6, 2016


Bila tiba musim cuti sekolah… 

...TV 24 jam kartunlah jawabnya!


#BlueExorcist / #AoNoExorcist









Monday, December 5, 2016

December 5, 2016


"Dilarang Menjual…"

(Pandaipandaiah fikir sendiri. Habis terlndung dek iklan haram! Huh!)







Sunday, December 4, 2016

December 4, 2016


Semalam baru jalan jauh sikit, hari ini dah kena makan ubat…

…nampak sangat sudah tua….

#SedarDiri






Saturday, December 3, 2016

December 3, 2016


Uncle yakin tiada seorang pun di dalam kampung ini yang berani berjalan berkaki ayam…!



(LOKASI: Kampung Paku, Alor Gajah, Melaka)






Friday, December 2, 2016

December 2, 2016


Bear dah okey…

Monkey pun dah okay…

Tapi kenapa lion nampak macam Hello Kitty…?

Baahaha…!



Thursday, December 1, 2016