Followers

Tuesday, August 23, 2016

August 23, 2016


Kenapa orang suka gantung benda yang comel di tempat yang tak comel macam ni?

Kawan‐kawan mesti pernah terjumpa…. kan?


#TakFaham





20 comments:

  1. kepercayaan karut marut tu uncle.. diorang gantung anak patung atau pun teddy bear kat situ krn meniru budaya orang kafir sebenarnya tu.. tapi takde matlamat langsung.. actually yg sebenarnya kalau di sebelah negara Thai sana, diorang beranggapan roh-roh orang mati eksiden tidak akan mengacau atau mengganggu mereka-mereka yg sedang drive di jalanraya, so.. itu pasal lah diorang gantung menatang tu, kononnya hantu-hantu akan leka bermain dgn teddy bear tersebut, sehingga lupa nak kacau orang yg sedang memandu tu..
    tapi, orang melayu kita silap.. diorang main tiru jer, kaum kafir buddha gantung, dia pun nak gantung .. natijahnya tak tau ape-ape pun..gitulah story yang yusrina tau..huhuh

    btw.. uncle singgah la kat blog yusrina yer.. pasal ada entry baru masuk.. bersama kumpulan Oasis dari UK (klon The Beatles mereka nie).. bye uncle

    ReplyDelete
    Replies
    1. laaaa… gitu ke kisahnya? uncle baru tahu!

      Delete
    2. Mmg betul.. itu tujuan asal org siam gantung tu...

      Delete
  2. selalu jumpa...tapi katanya asal dari thailand kan

    ReplyDelete
  3. tak silap kepercayaan agama lain..

    ReplyDelete
    Replies
    1. uncle pon baru dengar. nanti uncle buat homework kesahihannya...

      Delete
  4. Oo...kat penang ni banyak kereta macam ni sebab ramai orang siam..ni salah satu kepercayaan diaorang..

    ReplyDelete
  5. eee.. rasa macam uncle pernah buat entry pasal anak patung tergantung tu (bukan kisah yang sama).. ke saya salah blog ek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. uncle ni dah tua… uncle pon lupa! hahaha

      Delete
  6. Nampak comel katanya kot hehee... :D

    ReplyDelete
  7. Oh! itu makna sebenarnya.
    Thanks Yusrina for the information
    Thanks to uncle jugak.
    Itulah malays suka ikut-ikut, fikir comel jer... ingatan untuk diri sendiri juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang… orang kita ni kalau tak ikot, tak sah! huhuhuhu

      Delete