Followers

Monday, August 31, 2015

August 31, 2015


Di manakan tempat yang paling 'sempoi' untuk bersarapan sempena cuti hari kemederdekaan kita...?

Sempoi bukan...? Selamat bercuti ya kawan-kawan!




Sunday, August 30, 2015

August 30, 2015


#TanahTumpahnyaDarahku 

(Semangat nak sambut hari merdeka esok!)




Saturday, August 29, 2015

August 29, 2015


Eh? Dari jauh nampak macam nasi lemak. 
Bila dekat bukan nasi lemak!

Boleh kempunan macam ni! Baahaha...!




Thursday, August 27, 2015

August 27, 2015


Orang cakap kalau nak memilih kereta, biarlah dengan minda yang terbuka...

...tapi ini terlalu 'terbuka'...! Baahaha..!!




Wednesday, August 26, 2015

August 26, 2015


Teringat ayat 'phycho' cikgu dulu untuk murid-murid yang selalu bolos pagar sekolah.
"Yang itu lorong tikus, siapa yang lalu di situ, keturunan tikus!"

(...Hey! Bukan uncle okey! Uncle bernostalgia saja!)




Tuesday, August 25, 2015

August 25, 2015


Eh? Hari Wanita Peringkat Kebangsaaan 2015 hari ini atau semalam? Tidak mengapalah, uncle ingin mengucapkan Selamat Hari Wanita kepada semua wanita-wanita di seluruh Malaysia!

(...Bagaimana? Ayu tak? Uncle nak pakai bulu mata tadi, tapi takut ada yang muntah pelangi pula...! Baahaha)




Monday, August 24, 2015

August 24, 2015


Durian baikharga baik,

Jangan waktu beli, luar baik, dalam pula tak baik,

Itu yang buat pening tak baik-baik...!



#berapabanyakbaikdaaa



Sunday, August 23, 2015

August 23, 2015


Kenapa kucing sebelah ni pandang-pandang uncle? Something fishy kah?

Tahulah uncle baru lepas makan ikan... :D




Saturday, August 22, 2015

August 22, 2015


Ooopp... ooopp... imbangimbang... Sudah 10 hari uncle imbang botol ni di atas kepala tak jatuh-jatuh! Bakal pecahkan rekod dunia, ni...!!! Hebat bukan? Baahaha!

#perasan



( NOTA : Kenapa blogger FAIRUS MAMAT cabar uncle jumpa di mahkamah? )



Friday, August 21, 2015

August 21, 2015


Yeay! Uncle terima hadiah topi yang diperbuat dari tin Coca-Cola..! Unik bukan?

(Jangan nanti ada yang semut masuk telinga, sudah...!)



Terima kasih 'Rarang'



Thursday, August 20, 2015

August 20, 2015


Patutlah lori ni tak takut... Sebab papan tanda itu menunjukkan hanya kereta sahaja yang akan ditunda...! Jadi secara teknikalnya dia tak bersalahlah, kan?

Baahaha...!




Wednesday, August 19, 2015

August 19, 2015


Ada love lah... ada teddy bear lah...

Ini yang menyampah bila terpaksa pandu kereta aunty, ni... Hilang imej rock uncle..!




Tuesday, August 18, 2015

Sunday, August 16, 2015

August 16, 2015


Aunty : "Hari tu kita guna rempah ni, kan?"
Uncle : "Ha ah..."

("Ha ah" bermaksud = "Entahlah, saya hanya tahu makan...") Baahaha!




Saturday, August 15, 2015

Friday, August 14, 2015

August 14, 2015


Tak usahlah cuba-cuba nak beli MC di klinik ini...

Mesti tak dapat punya...!!! Baahaha...!




Thursday, August 13, 2015

August 13, 2015


Yang biasa kita tengok... 
'Awas, orang awam melintas'

Yang ini apa pula..?
'Awas, orang awam berdiri membengkokkan lutut?'

#keliru




Wednesday, August 12, 2015

August 12, 2015


Lalu bawah projek MRT.
Air kotor menitik atas kereta yang uncle baru basuh...! Grrrrrr...!!!!

(...ini yang buat uncle tak jadi nak senyum ni!)




Tuesday, August 11, 2015

August 11, 2015


"Agaknya siapalah yang lantik dia, kan...?"

(Fikir-fikir, kreatif juga nama kedai ni..!)




Monday, August 10, 2015

August 10, 2015


Macam mana nak dapatkan kebenaran dari loji pengolahan kumbahan?

(Inilah akibat bila koma dan noktah hilang! Baahaha...!)




Sunday, August 9, 2015

August 9, 2015


Cuainya orang ni. Semasa dia mengeluarkan baju dari mesin basuh, telefon dan dompet ditinggalkan di atas meja... ish ish ish...




Saturday, August 8, 2015

Friday, August 7, 2015

August 7, 2015


"Helo encik... alang-alang tu boleh tolong carikan  kutu  uban saya sekali?"




Thursday, August 6, 2015

August 6, 2015


Jangan dekat! Bila uncle sedang marah, memang buruk rupanya!

Grrrrrr...!!! 







Wednesday, August 5, 2015

August 5, 2015


Siapa pernah buat topi dari sapu tangan begini semasa zaman sekolah rendah...?

...sah zaman kanak-kanak anda memang 'cool'..!




Tuesday, August 4, 2015

August 4, 2015


Amboi! Buruknya 'awek' tidur mengangkang!

(Helo! Cadar pink dan selimut Doraemon tu bukan uncle punya, okey!)





Monday, August 3, 2015

Sunday, August 2, 2015

August 2, 2015


Setiap kali uncle berdiri di sebelah model bangunan kecil seperti ini...
...uncle mesti perasan uncle adalah.... ULTRAMAN!

(Ya, orang tua pun berangan juga, tahu!)





Saturday, August 1, 2015

August 1, 2015


Sila malu! Kereta pun berjaya diet! Dulu kereta ni gemuk, kini dah ramping!

Baahaha!