Followers

Tuesday, March 31, 2015

March 31, 2015


Soalan: Bas apa yang hanya boleh membawa seorang penumpang?
Jawapan: BASikal.

(Pon, pon, ponnn! Wei! Nak teka-teki pun, tepilah sikit!)



Jutaan terima kasih kepada BTS (Blog To Shout, Blog Till Drop) kerana entri ini! Nak tergelak tengok beliau kena 'photobomb' dengan budak sekolah! Baahaha!





Monday, March 30, 2015

March 30, 2015


Kalau tak miang bukanlah  lelaki  keladi...



Sunday, March 29, 2015

March 29, 2015


Kalau pihak media memberi gambaran yang semuanya akan okey, kenapa pula ada pekedai memberi gambaran yang sebaliknya...? Hmmm...


#GST





Saturday, March 28, 2015

March 28, 2015


Nostalgia. Zaman kanak-kanak, kami namakan kereta ini 'kereta katak' atau 'wak segan'. 

#nostalgia #volkswagen





Friday, March 27, 2015

March 27, 2015


Halusnya tayar lori, ni? Agaknya kalau nak pam angin, pam basikal pun boleh guna!

Baahaha...!





Thursday, March 26, 2015

March 26, 2015

BB@40, 6 tahun!


Terima kasih kepada pembaca bunyi, pembaca sunyi, pemberi dorongan, pemberi sokongan mahupun yang mengkritik... Tak sangka BB@40 sudah mencecah 6 tahun! Sayang kamu semua!




Wednesday, March 25, 2015

March 25, 2015


Alaaaa... berilah peluang. Hari ini kan hari lahir uncle yang ke 46...!

Yeay!








Tuesday, March 24, 2015

March 24, 2015


Dari jauh nampak 'kelapa ular'. (coconut snake) Takut.
Bila dekat nampak 'kelapa goncang'. (coconut shake) Legaaa..!

Rasanya sedaptahu




Monday, March 23, 2015

March 23, 2015


Pernah dengar pokok lidah jin, bukan..?
...ini pula pokok telinga jin!

(Tapi kalau ada yang cakap uncle jin, uncle boleh dengar, tahu! Tengok telingalah..!)





Sunday, March 22, 2015

March 22, 2015


Lebih gagah dari Superman. Lebih ganas dari Batman, Lebih licik dari Cicakman...

Memperkenalkan adiwira terbaharu....!




#adiwira





Saturday, March 21, 2015

March 21, 2015

Guest #65


Berselfie dengan pengantin... eh, silap. Bapa pengantin..!

(Terima kasih kepada ABAH ZINO kerana sudi mengundang uncle sekeluarga. Menu memang mantap!)





Friday, March 20, 2015

March 20, 2015


Antara tanda sah yang menunjukkan hari ini adalah hari Jumaat adalah...

'Ada pisang percuma atas meja di kedai makan Melayu.'






Thursday, March 19, 2015

March 19, 2015


Oooh, tarik tali pam. Uncle sangka selepas 'ehem-ehem' nak suruh tarik tali macam sukan rakyat tu...! Baahaha...!


#keliru




Wednesday, March 18, 2015

March 18, 2015


Hey orang belakang! Nak selfie bagitaulah! Jangan curi-curi selfie!






Tuesday, March 17, 2015

March 17, 2015


Okey, lengkap sudah

Dari ayah, ibu, anak sulung, anak tengah... dan sekarang anak bongsu. Kami semua berkaca mata...!

#rabun



Monday, March 16, 2015

March 16, 2015


"Sumpah! Kalau kamu semua terkejut, uncle 100 kali lagi terkejut...!"

(Menabung memang amalan mulia... tapi jangan ikut arah anak panah, ya...)



#dara




Sunday, March 15, 2015

March 15, 2015


Eh? Kenapa ramai budak-budak menonton cerita seram lagi ganas ni...?

Okey, okey... sebenarnya uncle yang 'layan' cerita The Spongebob Movie... He he! (bisik)






Saturday, March 14, 2015

March 14, 2015


Walaupun cantik itu subjektif... tak salah kalau uncle nak yang betul-betul cantikkan..?

#nafsu





Friday, March 13, 2015

March 13, 2015


Yelah, yelah... uncle mengaku! Kadang-kadang bila berseorangan di rumah, uncle 'ter'layan juga cerita #Frozen...!

#dalamhatiadataman



Thursday, March 12, 2015

March 12, 2015


Apa yang orang ni cuba lukis, ni?

a) Tulang ikan
b) Lipan
c) Baahaha...!





Wednesday, March 11, 2015

March 11, 2015


Tolong! Uncle sedang 'dicumbu'...... semut!

(Okey, okey... ini photoshop...!)




Tuesday, March 10, 2015

March 10, 2015


Ini bukan 'sudut berbaring-baring', ya... 'Sudut menipu' juga bukan...!







Sunday, March 8, 2015

March 8, 2015


Kau sangat menggoda... lenggokmu sangat menggiurkan...! Aaauummm...!

Luahan perasaan dimusim #panas





Friday, March 6, 2015

Thursday, March 5, 2015

March 5, 2015


TERJEMAHAN: "Awas! Lantai basah!"
...tapi kenapa orang tu nampak seperti melompat keriangan...?

#bingung




Wednesday, March 4, 2015

March 4, 2015


"Banyak kenangan 'berselfie' bersama arwah..."

(Menyelongkar... terjumpa telefon bimbit lama yang sudah lama rosak. Terima kasih iPhone generasi kedua. Jasamu dikenang...)






Tuesday, March 3, 2015

March 3, 2015


POLIS: "Jangan bergerak! Anda dikepung!"

PENCURI: "Kepong? Aku ingatkan aku di Cheras?!?"




Sunday, March 1, 2015

March 1, 2015


Kemeja T lusuh + kolar herot-berot + hari minggu + lepak di rumah = SEMPURNA!