Followers

Tuesday, December 22, 2015

December 22, 2015


Ratarata restoran mamak menulis kalimah Bismillah pada papan tanda mereka.
Inilah pertama kali uncle jumpa yang tulis kalimah MasyaAllah. Bukanlah pelik, tapi jarang nampak... :)

(Maksud MasyaAllah = Dengan kehendak Allah SWT)





18 comments:

  1. Ha'a laa.. biasa tgk yg tulis bismillah jer... tp kalau ade satu nasi kandar tu die tulis "Dgn nama tuhan" dlm tulisan jawi...

    ReplyDelete
  2. Kalau uncle tak post gambar ni, memang saya tak perasan (sebab tak pernah nak perasan pun).. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampak sangat tak peka... tapi bukan pekak!

      haha

      Delete
  3. Hmmm.. memang pelik tapi benar

    ReplyDelete
  4. Org kawasan Pakistan/arab sana lebih suka guna Masya-Allah sebenarnya. Gantung hiasan kat dlm kereta pun 'Masya-Allah' - itu yg akak perasanlah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh? Saya baru tau ni ha... baru nampak...

      :)

      Delete