Followers

Wednesday, November 5, 2014

November 5, 2014


Melawat orang baru balik dari Mekah mesti dapat buah tangan, kan? Tasbih, kopiah, minyak hatar, gelang Mekah dan kurma mesti ada dalam senarai. Tapi yang paling uncle suka ialah kacang Pistacio! "Krup, krap, krup, krap...!"

 Kawan-kawan semua dapat apa?





34 comments:

  1. arghhh... tak jadi nak stress tengok gambar nie... sejuk mata memandang.

    ReplyDelete
  2. Hahahaha! Siap tny kite tu, dpt apa....kelakar lak rasa. Hahahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pon rasa kelakar masa nak tulis tu! haha

      Delete
  3. xde pulak sedara mara yg baru balik mekah.

    ReplyDelete
  4. Patut kena gayakan dgn kopiah putih baru ngam uncle:)

    ReplyDelete
  5. sanngat bergaya la uncle..lama x jengah blog ankel n ankels2 yg lain...

    ReplyDelete
  6. jarang la org bagi kacang pistacio..slalu tu kurma laa...air zam2...

    ReplyDelete
  7. Pertengahan tahun hari tu saya dapat Jubah dari MIL.. dan kacang Pistacio tu memang sedap.. ai is suka.. ;)

    ReplyDelete
  8. minyak attar la uncle, bukan hatar...hahahah
    paling biasa dapat air zam zam.

    tapi masa kecik2 dulu, paling best..dapat " camera mekah"
    uncle tau " camera mekah" ni apa?
    mmg cool la kalau dapat ( masa tu la...hahaha)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salah eja eh? hahaha! beasah je la!

      Tau tau! kamera mekah tu... asik ulang tengok gambar tu je...! haha

      Delete
  9. belum dapat pepe lagi .... suka kacang botak licin tu tu

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. Tu la... lupa nak tulis air zam zam smalam!

      Delete
  11. Pistachio tu dulu depa panggil kacang cerdik. Mck mengandung anak sulung masa MIL pi mekah...makcik di jamu itu kacang cerdik sampai sakit tangan nak kopek....katanya dari mekah....hahahha tipah tertipu rupanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la... cedara tangan dibuatnya ngopek!

      Delete
  12. Saya ada sekali tu dpt coklat kurma.. sedap jugalah.. :)

    ReplyDelete
  13. Suka buah-buahan kering dari Mekah. Dapat minum air zam zam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo... orang panggil buang kering eh? baru tau!

      Delete
  14. uncle...kalau uncle simpan janggut dan jambang panjang2... maybe setahun dua...lepas tu potong mesti menarik kan?....sy tgok video 2009 - 2012 tu... 3 tahun xbyk beza.. maintain je...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la... ada terpukir jugak nak bagi panjang janggot... tapi malas nak bela la rol... haha!

      Delete
  15. Salam.... abah mak balik mekah dia bagi serban.... saya suka collect serban...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada orang colect seban eh? Jarang jumpa ni!

      Delete