Followers

Monday, September 22, 2014

September 22, 2014


Dengan hanya membayar hanya sekitar RM7 hingga RM8 semasa kita mencuci kereta, kita sebenarnya menyumbang dalam memesatkan ekonomi negara! Dari peluang pekerjaan, pembelian bahan mentah, hinggalah cukai yang dibayar! Ia adalah sebuah rantaian ekonomi!

Okey, okey...! Uncle megaku! Senang cakap, uncle malas basuh kereta...! Baahaha..!




34 comments:

  1. haha.. betul memang malas ni.... malas nak basuh..

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Sebelas? Itu keta besar kot... uncle keta kecik!

      Delete
  3. senang citer...kite serahkan pada yang pakar kan uncle... musim hujan ni.... jap jer jd toilet bergerak... comot.. hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. senang cita, kita jadikan toilet begerak yang comel...! boleh? haha

      Delete
  4. SAMALAH... SAYA BASUH KAT KEDAI JE..

    ReplyDelete
  5. sekurang2nya uncle ada jugak bawak kereta pergi car wash.. saya ni dekat setahun tak cuci kereta.. haha.. ehh tapi ada tukang cuci yang dua hari sekali cuci.. bayar 35hengget sebulan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. 35 hengget tu yg servis dengan basikal tu eh?

      Delete
  6. kite sama, semalam bru cuci kete kt carwash..sep sikit!!!

    ReplyDelete
  7. Saya pun selalu menyumbang kepada rantaian ekonomi seperti ini. Kalau orang macam kita tak membantu, siapa lagi kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau rajin menyumbang pada rantaian ekonomi... jama2 boleh beli rantai...

      Delete
  8. Haa aahh dulu rajin jgk basuh kereta tapi sekarang rasa eerrgghhh tak larat dah.. Hantar kedai je lah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. anak dah besar2 keta tak lah koto sangat kan?

      Delete
  9. Mereka lebih rajin dari uncle.. ;)
    Eh!Cakap orang.. saya pun sama.. hehehe..

    ReplyDelete
  10. kita serupa.. cuma bezanya wan rajin je
    hehehe.. rajin hantar cuci kereta

    ReplyDelete
  11. Murah kan cuci kereta kat KL dgn tmpt uncle... dlm 7 8 hengget dah settle... balik kg baru2 ni cuci keter RM13... kat kedah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. uncle keta mainan... sebab tu murah...! haha

      Delete
  12. Mls basuh keta...lepas basuh sure hujan...

    ReplyDelete
  13. saya dah lama menjana ekonomi Bangla yg basuh kereta saya..
    sampai dia boleh hantar TV 52" & esbok Panasonic kat kampong dia !
    hahahaha

    ReplyDelete
  14. Uncle dikira sbg salah seorang pemacu ekonomi negara.. syabas uncle.. :) :)

    ReplyDelete