Followers

Thursday, September 18, 2014

September 18, 2014


Hanya orang Johor sejati yang tahu di mana kesalahan pada bendera Johor ini...
...yang bukan orang Johor pun sepatutnya tahu, sebab kita kan orang Malaysia...? 
Siapa tahu?

(Uncle orang Jolantan... setengah Johor, setengah Kelantan...)














30 comments:

  1. bulan sabit tu kena tunduk sikit
    bintang bucu lima tu pun salah saiznya
    merah tu pun lebar sangat
    ni yang ai marah ni..

    ai is Johor Sejati

    ReplyDelete
  2. bintang dia knp mcm tu? :3 dh macam patrick dh tgk.. hoho..

    ReplyDelete
  3. bkn ke bulan sabit tu sepatutnya senget.. ehhh, yeke?

    ReplyDelete
  4. Baiklah, kakcik mengaku yang kakcik tak tahu tentang kesilapan itu... :(

    ReplyDelete
  5. Ukuran panjang dan tinggi bagi kotak merah tidak tepat.
    Kedudukan bintang yang tinggi dan tidak sendeng sehingga saiz bintang kelihatan lebih besar berbanding bulan.

    Abang Gedek, macam mana rupa bendera Jolantan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tang sendeng tu ketara sangat kan?

      Jolantan? hehehe ntah?

      Delete
  6. Kedudukan bulan sabit dan bintang tu sepatutnya senget sikit kan uncle.. ;)
    Condong ke bawah..

    ReplyDelete
  7. Bulan tu tak balance dgn bintang.
    Dah tu background merah dgn biru juga tak menepati size.
    Eh... marah kakak org Johor ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yezza! ini baru anak jati johor!

      jagan marah2 ye!

      Delete
  8. bulan bintang salah kedudukan kan?

    ReplyDelete
  9. hahaha jolantan...tepuk dahi ler org dewan bahasa.....

    awat bintang dia besaq dari bulan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan habaq dbp nooo!

      bintang tu ketara ken?

      Delete
  10. - Bulan sabitnya patot senget ( macam nak makan bintang)
    - saiz bintangnya patut kecil lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak bolek blah, 'ek'...?

      (siap ada 'ek', nak bagitau orang johor)

      Delete
  11. tak bape nak tahu ape kesalahan nye.. hehehe..
    cuba gak search kat tenet bendera johor.. tapi nampak cam sama pulak.. hehehe

    ReplyDelete