Followers

Wednesday, August 6, 2014

August 6, 2014


Kita selalu merungut dalam hal-hal yang remeh tentang kerjaya kita... walhal kerjaya orang di belakang tu memaksa dia memakai jaket kalis peluru setiap kali bertugas!

Rasa malu... kan?






37 comments:

  1. betul, kerja diorang tu risiko tinggi tapi gaji rendah.

    ReplyDelete
  2. kami pun menggunakan baju "kalis" setiap kali bertugas....kalis radiasi..lead gown..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh? (uncle terud gugel 'lead gown' tadi... hehe)

      Delete
  3. respect kat penjaga keamanan negara. salute!

    ReplyDelete
  4. x pernah bersyukur.
    itu masalahnya.

    ReplyDelete
  5. entry uncle ni mmg bagos utk patient2 kaki MC saya

    ReplyDelete
    Replies
    1. dont tell me doc nak tembak kaki MC? hehe

      Delete
  6. Betul tu... kerja yg berisiko tp ramai yg tak perasan. Mereka pun ada keluarga yg nk ditanggung...

    ReplyDelete
  7. kerja dengan ikhlas... deno pulak terpaksa pakai tenchkoff ni 14 tahun utk capd.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenchkoff...? nanti uncle gugel dulu... :)

      Delete
  8. Teringin nak pakai ker? hehehe

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. Hai...! is that you? gosok-gosok mata! Yeay! kembali beraksi! (tepok-tepok-tepok)

      Delete
    2. Aku yang dolu bukanlah yang sekarangg...... (nyanyi nyanyi...)

      hahhahahaha

      Delete
  10. kan... saya malu sebab tak dapat jaket kalis telinga... huhuhu

    ReplyDelete
  11. Baru smart uncle kalau pakai jaket kalis peluru tu. hehe

    ReplyDelete
  12. konstabel jg kat midvalley pun pakai bullet proof gak ... nape tah .. ad pengganas ke midvalley ... almakklumla sy ni 1st time pegi lepas 7 tahun tak pi

    ReplyDelete
  13. Betul uncle.. kalau rasa kerja kita bahaya dorang lagi bahaya..
    Moga kita semua selamat dalam apa jua yang bidang pekerjaan yang kita lakukan..

    ReplyDelete
  14. kena bersyukur dengan pekerjaan yang ada. Selamat dan enjoy

    ReplyDelete