Followers

Tuesday, July 22, 2014

July 22, 2104


Huuii, bahayanya! Bucu tajam papan tanda ni betul-betul hujung tepi garisan jalan..!
Janganlah ada penunggang motosikal tersangkut bahu di situ... ngeri, oh! 
Hati-hati ya kawan-kawan jika melalui jalan ini...

(Klik di SINI untuk lokasi. Betul-betul sebelum jejambat berhadapan dengan Shell / Simpang Taman Cheras Indah)


Pesanan khidmat masyarakat ini dibawa khas oleh BB@40





28 comments:

  1. Penunggang motor memang kena berhati-hati ni uncle.. mudah tersangkut telinga kalau tak pakai helmet...

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. dan juga basikal, papan selaju dan kasot roda!

      Delete
  3. kenapa lah tak ditukar bentuk papan tanda tu dari petak kepada bulat atau bujur ker... kan selamat sikit... hish

    ReplyDelete
  4. Ooohh.. bahaya tu!
    sebab kadang2 ade masa bila motor memotong di jalan motor.. memang akan rapat ke tepi.. ade kemungkinan besar boleh sagat skali dengan signboard tuh.
    sangat2 bahaya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal... tu yg uncle risau juga!

      Delete
  5. Mau terbelah kalau kena papan tanda tununcle. Huhu

    ReplyDelete
  6. Pernah buat write in complain laluan motor di exit tol menjadi sempit dengan meletakkan 2 tembok batu tanpa reflector. Pernah beberapa kali kemalangan motor terlajak langgar pagar tol sebab tak nampak tembok batu yang diletakkan.

    ReplyDelete
  7. JKR kena ambil peranan tu uncle. kena report terus kat diorang. hehe

    ReplyDelete
  8. Huhh... niaya je klu motor laju x perasan....

    ReplyDelete
  9. uncle tersangkut tak pada bucu tu masa nak melintas jalan tu lepas ambil gmbr? hehe.

    ReplyDelete
  10. salam uncle.. bagus la uncle ni seorang yg prihatin... risau tercucuk bahu uncle, heheeheh~ selamat berpuasa uncle ari ni genap 25 Ramadhan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berpesan-pesan je... Selamat berpuasa juga!

      Delete
  11. Macam tu punya tajam..boleh rabak bahu..adoiii haiii...tak kaji dulu ker..benda simple cam ni..haihhh...makcik marah sbb makcik adalah rider..manalah tau satu hari makchik ride sampai lalu jln tu..mata makchik dah lah rabun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rider ke minah rempit ni? heheh

      hati2 ya...!

      Delete