Followers

Thursday, December 20, 2012

December 20, 2012


"Assalamualaikum encik gedek. Saya buat panggilan dari bank. Boleh pihak bank mohon encik datang ke bank dalam kadar segera?"

"Waalaikumsalam... Boleh, boleh... tapi kenapa ya? Ada apa-apa masalahkah?"

"Begini... duit simpanan encik terlalu banyak, hingga kami tiada lagi ruang untuk simpan duit encik... boleh encik keluarkan sedikit dan simpan dalam ke bank lain?

Okey, okey... saya datang sekarang juga...


(Uncle tahu kamu semua tidak percaya... tetapi tidak salah berangan-angankan?)







29 comments:

  1. eh, sama la... bank baru je call saya tadi

    ReplyDelete
  2. simpan dlm akaun sy sikit pun xpe..:p

    ReplyDelete
  3. skrng jugak sy sms no akaun..nanti tsfer lebih2 sikit ye :)

    #tak salah saya berangan kan?

    ReplyDelete
  4. Boleh juga simpan kat saya uncle...ahahaha

    ReplyDelete
  5. hehehee..uncle..uncle...suke buat sy ketawe sorang2...

    ReplyDelete
  6. hahahahaha..

    nak pinjam sikit boleh tak uncle?

    hahahaha..

    ReplyDelete
  7. "Assalamualaikum uncle gedek. Saya buat panggilan ni atas nasihat pihak bank. Boleh uncle login online banking sekejap ?"

    "Waalaikumsalam..boleh..boleh..tapi kenapa ya ? Ada apa-apa masalahkah?"

    "Begini..bank cakap duit simpanan uncle terlalu banyak sampai diorang takde ruang nak simpan duit uncle tu..jadi diorang suruh sy bagi nombor akaun sy untuk uncle transferkan duit yang tak muat tu"

    "Okey, okey..sekarang jugak uncle transferkan.."

    (ya..berangan tu tak salah)

    ReplyDelete
  8. KAT BANK SAYA MASIH BANYAK LAGI KOSONG... SILALAH DERMA..

    ReplyDelete
  9. berangan tak salah... tapi tu dah over la plak... bank mana tak nak duit ???

    ReplyDelete
  10. haha.. ok.. mula2 percaya juga =p

    ReplyDelete

  11. huiyooo.....uncle orang kaya.

    uncle ensem lah. eh? tiba2! haha

    ReplyDelete
  12. apa kata uncle transfer je kat saya...heehee

    ReplyDelete
  13. ooo...that's why lah nama May-Bank.
    I ada akaun dgn 3 bank tau ? heh heh

    ReplyDelete
  14. ohhh i like berangan2.. sambil doa jadi kenyataan..

    ReplyDelete
  15. meh bagi kat SA duit yang terlebih tu...

    ReplyDelete
  16. dah gaji ke. bonus 48 bulan ke uncle gedek? hehe

    ReplyDelete
  17. sy pon 2 3 kali seminggu bank kol suh amek duit..ekeke

    ReplyDelete
  18. Salam,

    Auntie dengan suka relanya menyerah diri utk tolong simpankan duit tu, boley??

    ReplyDelete
  19. banyak juga kesalahan tatabahasa uncle ni. hahahaha



    ReplyDelete
  20. tak cukup ruang, kat bank saya pun boleh..nak akaun no tak? wakaka...

    ReplyDelete
  21. Hehehe ...

    Mimpi yang indah-indah...

    ReplyDelete
  22. hahaha.. kalau angan-angan tu menjadi kenyataan alangkah indahnya.. muaaahhhhaa... ;)

    ReplyDelete