Followers

Tuesday, October 30, 2012

October 30, 2012


Kalau kita gantikan botol air atau botol minyak hitam ini dengan pasu bunga, cawan, malah mesen rumput... adakah orang akan faham bahawa kereta ini untuk dijual...?

Simbol ini hanya difahami oleh rakyat Malaysia sahaja, tahu..!

31 comments:

  1. maaf, xfaham....

    eh adakah saya bukan rakyat malaysia?

    ReplyDelete
  2. maaf, xfaham....

    eh adakah saya bukan rakyat malaysia?

    ReplyDelete
  3. pasu bunga - nurseri tanam pokok
    cawan - warung kopi
    mesin rumput - jawatan kosong tukang mesin rumput

    ReplyDelete
  4. dah jadi kebiasaan...kalau letak benda atas kereta...kompom untuk dijual...agaknya siapa mulakan dulu ye?

    ReplyDelete
  5. Siapa agaknya yg memulakan idea meletak botol minyak hitam ni ya?

    ReplyDelete
  6. ha'ah kan... kadang2 deno tengok banyak kereta yang ada botol tu tepi jalan... hihik :p

    ReplyDelete
  7. yelah..dari dulu dee tertanya2..kenapa org nak jual kereta mesti letak botol minyak kereta atas bumbung? benda lain xleh eh..ke org tak faham? hahaha..

    ReplyDelete
  8. Hehehe....betul la bang. Tapi, abang jual kete ke, beli kete tu?

    ReplyDelete
  9. kalo cawan org ingt tertinggal atas kereta!bhahaahhaa....

    ReplyDelete
  10. dah jadi macam trademark pulak kan uncle.. ;)

    asal ada botol air mesti dah remark dalam kepala 'oo.. kereta untuk dijual..'

    ReplyDelete
  11. saya pon baru tau pasal simbol letak botol atas kereta tuh.. keh keh keh.. unik sungguh orang malaysia neh~

    ReplyDelete
  12. ehem jual yg lama beli yang baru eh ;p

    ReplyDelete
  13. hahahaha..universal sign..universal level malaysia..keh keh keh

    ReplyDelete
  14. letak patung kucing atau harimau,baru gempak..

    ReplyDelete
  15. Kadang2 saya tertanya2 sapa le yg mula letak trademark tu?

    ReplyDelete
  16. jangan uncle..karang diorang ingat nak jual bunga pulak,,
    apasal lately uncle suka pasal bunga la.. pasu bunga la... dalam hati ada taman ek???

    ReplyDelete
  17. ya sesungguhnya... asal yg ada tong tu pastinya for sale..

    ReplyDelete
  18. haah dulu pon tatktau pe maksud botol minyak tu..then tanye kat org tu, dye siap tanya, mau beli ka? hahahaha

    ReplyDelete
  19. betul3x haahahaaha
    ada member dari new york cakap adakah kereta tu tak cukup minyak?? akakkakaka

    ReplyDelete
  20. pe kata kita letak kucing atas tu uncle??hehehehe

    ReplyDelete
  21. baru tau kelmarin...i tanya my dad..knp dorang jual minyak letak atas bumbung keta..hahahaha...rupanya keta tu utk di jual...

    ReplyDelete
  22. baru perasan boleh tak? hahahaha.

    ReplyDelete
  23. Hehehe.. tak akan ade org faham... typical malaysia..

    ReplyDelete