Followers

Friday, July 6, 2012

July 6, 2012


Hari ini dalam sejarah. Report card uncle, Sekolah Agama Kampung Kastam, Larkin, Johor Bahru tahun 1979! Zaman ini internet hanyalah cerita fiksyen, tahu!



Err... sebenarnya dulu uncle seorang murid yang meriah. Sebab itu cikgu tulis menggunakan dakwat biru dan merah... supaya mencerminkan kemeriahan uncle... (Ah! Suka hati kamulah nak percaya atau tidak!)


49 comments:

  1. ye ye.
    saya percaya uncle..




    uncle,
    masa tu saya baru nk kenal dunia...


    .

    ReplyDelete
  2. kedudukan dlm kelas tu kira ok gak mst separuh dr kelas ka hehehe

    ReplyDelete
  3. kira oklah tu sekurang2nya bukan tercorot hehehe

    ReplyDelete
  4. fuh ini barang Terbaik ni....Bukan senang nak jumpa balik benda2 begini.

    kalaulah aku dpat melihat jelas subjek apa yg merah2 tu.......

    ReplyDelete
  5. pen merah pen biru
    awak marah i leb u

    pantun masa sy kecik dulu hihi

    ReplyDelete
  6. hua hua hua..leh hantar kat arkib negara artifak berharga tu ankel!!

    ReplyDelete
  7. tulisan jawi orang dolu2 memang cantik kan???

    ReplyDelete
  8. Kalau sekarang ibadat dan tauhid tak lulus memang tak naik kelas kalau sek agama..

    Mehlah balik JB uncle..

    ReplyDelete
  9. sy pon masih smpn lg report kad sek agama. sbb 60 thn akn dtg sy nk jual kt muzium..tentu ms tu harganya da mencapai juta2 hehehee

    ReplyDelete
  10. sekolah rendah - darjah 4 ker uncle?

    ReplyDelete
  11. o..ingatkan dakwat biru hbs, tu yg guna dakwat merah ;p

    ReplyDelete
  12. wah uncle.. masih ada.. ;)
    saya punya dah selamat makan dek anai-anai..

    ReplyDelete
  13. Harap-harap bab tauhid & ibadat lu dah tak merah lagi sekarang.

    ReplyDelete
  14. samolah kita uncle hahahaha...
    saja amik markah sikit sbb ksian kat kawan2 lain nnt x de markah plak hahaha :)

    ReplyDelete
  15. wow..report card berusia 33thn!
    saya punya mana ntah. balik johor kena cari nih.

    uncle sampai darjah khas tak? saya sampai darjah 4 je..sbb masuk asrama kat N9.

    ReplyDelete
  16. wah.... uncle masih simpan ek.. macam abah ayu.. buku sekolah dia darjah 1 pun dia masih simpan lagi...

    ReplyDelete
  17. Eh, abang ni org nogori ke org johor?

    ReplyDelete
  18. ELOK DISIMPAN BAIK-BAIK SUPAYA IA TETAP MENJADI NOLSTALGIA BUAT KELUARGA UNCLE..

    ReplyDelete
  19. ahaha..tauhid dengan ibadat merahh...kalau zaman saya kalau ada yg tak lulus tak boleh naik kelas..zaman uncle sama jugak ke?

    ReplyDelete
  20. wah..lama tu elok lagi bagus...cermat tuan nya

    ReplyDelete
  21. tengok sekilas pun tau tu report card sekolah agama.....gila ar lama nostalgia nih.....kalau subject yang wajib lulus tu merah, abis la x naik kelas kan uncle wkakakakakakkaka

    ReplyDelete
  22. hehehe..wah..meriah betul uncle..nanti letak warna purple + hijau pula ya..hihi..

    ReplyDelete
  23. Lerr... uncle orang johor ke? jowo yo?

    ReplyDelete
  24. Okla uncle,keputusan sumer lulus n kelakuan pn baik..hehe

    ReplyDelete
  25. Hahahaha meriah yer kalau ade warna merah & biru..

    ReplyDelete
  26. alamak, tauhid dengan ibadat kantoi.
    kelakuan : baik? tak percaya...

    ReplyDelete
  27. pergh..tulisan jawi tu..tu yg mahal tuh..saya punya pun ada gak kaler merah..alasan dakwat pen biru cikgu abis..hahaha..

    ReplyDelete
  28. Wahaha. Pandai ni uncle. Saya tak lama macam ni dulu. hehe

    ReplyDelete
  29. Abg Gedek fail tauhid ke Tajwid tu?

    ReplyDelete
  30. Salam.

    Uncle! Mak bapak saya pun belum ditakdirkan bertemu lgi time ni,hahahaha. apatah lagi sy, tak wujud pun lgi.

    Fuhh..tpi stail reportcard tu, tak jauh beza lah macam sy sekolah agma lu..sama je column n row nye..tpi..sy punye sume dkwt biru *bangga2,hahahah*

    ReplyDelete
  31. Ruginye tak dapat besarkan gambar tu.. Maklumlah baca blog kt henpon..

    Ape2 pon respek habes ngan uncle sbb masih ade report card tuh.. Saya punye tak tau gi mana dh..hehe.

    ReplyDelete
  32. wah mesti sampai darjah khas nie..huhu

    ReplyDelete
  33. Assalamualaikum,
    Wow! kagum...masih simpan.

    ReplyDelete
  34. eh repot kad kita sama meriah la haahahhaah..cuma thn 1979 tu hmm saya tak wujud lagi la..

    ReplyDelete
  35. uncle.

    Sila laminate dan framekan.

    Yg ORI yerrr...kehkeh

    ReplyDelete
  36. Oh, orang kampungku memang meriah !!! hehehe

    ReplyDelete
  37. lu gerek bro!
    naseb bab solat excellent.
    ada 3 subjek yang dibirukan?
    patut lah, semakin banyak ponteng.

    ReplyDelete
  38. Saya baru lahir time tu....masih ada rekod lagi????

    ReplyDelete
  39. Syabas. syabas. ada peningkatan. tapi dlm pelajaran ponteng kelas. Penggal pertama 7 hari, penggal kedua 9 hari, penggal ketiga 18 hari!! tp saya tau kenapa, mesti uncle p wakil sekolah jadi qari mengaji quran kan. bukan sajae2 pontengkan. p/s mesti saya soreng je wat analisis ni. . nak hadiah. haahahahahahaha

    ReplyDelete
  40. serius...saya punya report card sekolah agama pon cenggitu dulu! ahahaha

    ReplyDelete
  41. ok laa tu dari nombor 30 lebih jadi 20 lebih. kalau abah saya mesti dia tanya, apsal nombor makin sket ;p amik laa banyak2 :) makan dalam nama dia :p

    ReplyDelete
  42. hahaha. Tak cukup mwntauhidkan Allah uncle. Hihi

    ReplyDelete
  43. Wow...saya baru perasan blog ni...
    Awesome!
    Saya pun simpan lagi report kad sekolah Agama Kampung Kastam.
    Lepas tu, darjah 5 pindah sekolah Agama Dato Onn Jaafar.

    ReplyDelete
  44. 1979?
    saya baru lahir..bulan jan,1hb
    hehe

    ReplyDelete
  45. arghh rindu pulak dengan report kad saya uncle. entah mana da :D

    ReplyDelete