Followers

Friday, June 29, 2012

June 29, 2012


Ada satu lawak paling popular waktu zaman kamera menggunakan filem yang membuatkan uncle muntah pelangi ialah; 

"Alamak! Aku lupa isi filem lah!" (Ya! Itu lawak 'moron' namanya)







NOTA LAIN: Ada orang hobinya bela kucing, ada yang bela ikan, ada juga yang bela hamster, tapi... REENA KAMARUDIN bela tudung! Tak percaya? Klik SINI! ~ Haha! Terima kasih REENA!

31 comments:

  1. menjadi lagenda tgkp gambar pkai kamera kodak

    ReplyDelete
  2. pilem dah isi..tp terbalik la pulak....

    ReplyDelete
  3. limited ..max 36 keping aja kan! hahaha...nowadays, ambil lah sampai muntah pelangi..ekeke

    ReplyDelete
  4. mak cik sy still pakai kamera yg ada filem..

    ReplyDelete
  5. hahaha , rasa nk sekek je kepala orang tu kan :p

    ReplyDelete
  6. Sekarang dah tak ada lagilah rasanya camera isi filem ni...

    ReplyDelete
  7. saya masih ada kamera automatik itu lagi. relevan ke guna zaman sekarang?

    ReplyDelete
  8. Agak2, laku lg x produk kodak sekarang ni yeh??

    ReplyDelete
  9. kalau sekarang ni masih pakai filem... jenuh dibuatnya

    ReplyDelete
  10. huhuhu filem terbaru uncle ke ni???

    ReplyDelete
  11. agak2 pe korang rasa,kalau time tgh posing ramai2 kat kenduri kawen n masing2 bizi wat posing maut,tetiba kameraman xsnap2 pastu ada orang ckp:
    "bila nak snap ni? puas dah duk mantain senyum cheese..!!)

    "sat2 kodak abes!" jawab kameraman sambil belek DSLR dia..

    ReplyDelete
  12. SEKARANG DAH ADA KAMERA DIGITAL, SENANG SIKIT..

    ReplyDelete
  13. Lawak moron zaman DSLR : "Wei, dah la tu! Kang habis filem aku ni kang!"

    ReplyDelete
  14. dah lama tak guna kodak... hehehe

    ReplyDelete
  15. tu satu hal..kalau bubuh terbalik pun..hampeh je rasa..hahaha..

    ReplyDelete
  16. dulu kalau ada kamera pakai kodak ni, kira dah habis canggih la :)

    ReplyDelete
  17. ntah mana saya letak filem-filem tu agaknya.. ;)

    ReplyDelete
  18. hehehe..memang pernah terjadi peristiwa sebegitu dalam sejarah hidup..

    punya la berposing sakan dengan kengkawan kat air terjun, tapi lepas penat melakukan berpuluhan gaya yang kononnya detik yang tak boleh nak diulangi lagi....

    "Alamakk !! wei, aku terlupa nak masukkan filem la" kata jurukamera.

    ReplyDelete
  19. klu ada simpan lagi kamera mcm tu memang klasik la

    ReplyDelete
  20. Hahaha. Saya memang guna perkataan 'bela'. Let say 'bela rambot jap, bela baju tu elok'. Hehe. Macam 'betolkan'.

    Dulu ada film 20,36,48 keping kot. Dah x ingat. Kdg2, negatif rosak, pic jd x lawa. Kenangan sangat.

    ReplyDelete
  21. hahaha...teringat dulu excited dapat kamera macam tu..keh3...sangat terbaik..

    ReplyDelete
  22. hikhik... ye la.. dulu deno pun mcm tu... sempat la pakai kamera tu..

    ReplyDelete
  23. zaman sekarang orang dah tak pakai kodak...hehehe

    dulu cukup berjimat dengan kodak...mahal tu...hehehe

    ReplyDelete
  24. Agak2, ada tak lagi kedai cuci gambar mcm dulu tu ek?

    ReplyDelete