Followers

Thursday, May 31, 2012

May 31, 2012


Bersenam pagi bukan budaya orang Melayu, kan?

35 comments:

  1. Salam Yob,
    First!!!
    Apa pulak takde...gi jalan atau naik turun keta gi kedai mamak order roti canai banjir tu exerciser ler tuh!

    ReplyDelete
  2. Uncle..budaya orang melayu adalah makan..cer g tgk kat kedai mamak waktu yg sama...hehehehe..err..uncle join ker tuh??

    ReplyDelete
  3. Takpelah, kita pecahkan apa yg BUKAN tu bang.

    =D

    ReplyDelete
  4. orang melayu bersenam malam2 :p main futsal yg saya maksudkan :p

    ReplyDelete
  5. yer... tapi uncle pegi mana pepagi ni???

    ReplyDelete
  6. a'ah. Org melayu lepak rumah & warung je.. hehee

    ReplyDelete
  7. Bukan budaya tapi amalan yang sihat. Tapi saya tetap tak amalkan.

    ReplyDelete
  8. Betul...betu...betul... (bukan kakcik yang kata, Ipin yang kata). :)

    ReplyDelete
  9. tapi sekarang ni - dah ramai yg sedar - pentingnya kesihatan....

    ReplyDelete
  10. kena amalkan mulai hari ini

    ReplyDelete
  11. ngeee...org melayu makan nasi lemak pagi2 :)

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum Uncle

    lepas bersenam pekena nasi lemak....

    ReplyDelete
  13. YE BAGI YANG SUDAH BERPENCEN PASAL TAK KERJA...

    ReplyDelete
  14. spot on uncle! Budaya org melayu ialah makan/merendek di taman, bukan bersenam! ahaha

    ReplyDelete
  15. adoi, malasnya nak joging. baik lipat baju.

    ReplyDelete
  16. betul2.. ;)
    alasan: takde masa.. kerja banyak..

    ReplyDelete
  17. saya pagi2 bersenam di dapur..berpeluh2 =p

    ReplyDelete
  18. memang pun, tapi saya suka bangun awal waktu pagi tapi tak suka bersenam, huhu, kena ubah ni..

    ReplyDelete
  19. kita senam tau pagi pagi ...uncle ... sapu sampah ....

    ReplyDelete
  20. Org Melayu kuat tidurlah sebab tu tak senam pagi...

    ReplyDelete
  21. wahh..uncle pun bersenam ka pagi2? bagus2

    ReplyDelete
  22. tapi kat tempat saya ramai jugak melayu bersenam pagi2 dengan makcik2 cina..

    ReplyDelete
  23. dan bukan juga budaya orang bekerja

    dia budaya orang2 pencen jer.. hehehe

    ReplyDelete
  24. pagi2 makan nasi lemak...baru betul akakakkakaa

    ReplyDelete
  25. Uncle pon join sekali bersenam ke? Atau lepas tu balik dah??hehehe :)

    ReplyDelete
  26. memang pun.. hehe, tp kami biasa jogging sblum subuh.. baru sihat tubuh bdan..

    ReplyDelete
  27. selalu nye acu tengok orang Melayu datang dalam pukul 8 lebih pastu bawa bakul berisi makanan...berbeza dengan bangsa lain terutama nye cha ya nun alif...acu selalu sampai dalam pukul 7 lebih, diaorang ada yang dah siap nak balik dah..

    ReplyDelete
  28. Jadikan bersenam budaya kita.

    Bro, gua ada mengata lu sikit dalam blog gua hari ini. Sori aaa. Selamat hari Jumaat. Masjid mana ada pisang aaa.

    ReplyDelete
  29. mmg bukan sebab org melayu suka lepak kedai kopi pepagi hehe

    ReplyDelete
  30. abah deno pagi2 bersenam dari muda sampai umo 68 dah sekarang... masih bersenam..!

    ReplyDelete