Followers

Wednesday, May 23, 2012

May 23, 2012


"Kalau ya pun nak berniaga, janganlah sampai macam ni..! Takkan nak kena masuk kedai kamu dulu baru orang boleh tekan butang lampu isyarat melintas tu?"


(Pesanan khidmat masyarakat ini dibawa kepada anda oleh BB@40)

42 comments:

  1. lepas makan, tekan butang terus lintas jalan.. kih kih kih XD

    ReplyDelete
  2. KAt ne nie? Hehehhee....jadi aje diri kedai kat situ.

    ReplyDelete
  3. tanah tempat pacak lampu tu 'mereka' belum bayo pampasan kot? hihihi~

    ReplyDelete
  4. saya baru dengan blog.. bila ditengok2, memang trademark pokcik ni tangkap gambar muka je.. hahahaha.. itu, strategi berniaga.. bila nak tekan je, rasa nak beli air. hahaha..

    ReplyDelete
  5. Bawak masuk dalam kedai? Melampaulah tuuuu....

    ReplyDelete
  6. tu button panggil waiter la pokcik =p

    ReplyDelete
  7. ini pesanan khidmat masyarakat yang serius sangat-sangat. hihi, banyak terjadi macamni, dia kata kedai dia wujud sebelum lampu isyarat?

    ReplyDelete
  8. Marketing mau bagus...masuk kedai tekan butang kene la jeling2 barang yang dijual...:)

    ReplyDelete
  9. peniaga : PBT pun tak kisah...!~

    hak hak hak

    ReplyDelete
  10. patut diadukan kpd pihak berkuasa ne.

    ReplyDelete
  11. ok la tu,,,lps mkn terus tekan n melintas,,,cayalah

    ReplyDelete
  12. Salah siapa? Salah majlis perbandaran tak saman! ;)

    ReplyDelete
  13. over la owner kedai tu. nak bagi laku la lettew. huhu

    ReplyDelete
  14. jenuh le orng nak cr lampu tu...
    tapi kadang2 kalau panas boleh gak buat tempat teduh...:)

    ReplyDelete
  15. mesti peniaga tegar takpun penguatkuasa buat tak nampak ataupun peniaga tu lagi berkuasa

    ReplyDelete
  16. uncle.. ni strategi tarik pelanggan nih..hahahahahaha

    ReplyDelete
  17. trick..sapa nak lintas kena singgah minum dulu tu uncle.. haha..

    nasib baik takde pedajal benda tu kan..pelekat sapa nak tekan kena bayar lima kupang..hahahaha..

    ReplyDelete
  18. hahahahahahaha ...lawak la uncle ni

    ReplyDelete
  19. Marah nampak!!!!....Siapa suruh Pacak lampu Isyarat kat dlm kedai dia..ker dia yg pacak kedai dia kat Lampu Isyarat....

    ReplyDelete
  20. untunglah pguna jalan kaki....
    boleh minum2 sebelum melintas..hihihih

    ReplyDelete
  21. huih, dia punya ralit meniaga sampai tepi jalan habih dia konker. redha je ler, sekurang2 nya boleh gak tumpang teduh sementara tunggu lampu tukau ijau.. heee..

    ReplyDelete
  22. lampu kuning maknanya makanan dah nak abis??

    ReplyDelete
  23. hihi...boleh beli2 dulu sblm melintas!

    ReplyDelete
  24. ITU NAMANYA MARKETING STRATEGY.. SEBELUM MELINTAS, KENALAH SINGGAH MAKAN DULU... HAMPEH BETULLAH..

    ReplyDelete
  25. Bhahahaha.... Kite penah ternmpk tiang letrik dok tgh2 Umah org, cemana tuh.... :)

    ReplyDelete
  26. amboi,sampai ambik space jalan ye

    ReplyDelete
  27. Salam Gedek,
    Lampu ijau makanan dah siap?
    Lampu kuning tunggu?
    Lampu merah makanan dah abis?

    ReplyDelete
  28. tekan button untuk ambil order

    ReplyDelete
  29. lampu merah tandanya pelanggan tgh MARAH!!ORDER LAMBAT SAMPAI..

    ReplyDelete
  30. ada baiknya juga, pejalan kaki yg mahu lintas sekurang2 dapat berteduh sebentar.

    ReplyDelete
  31. tu namanya marketing strategy
    ekekeke

    ReplyDelete
  32. curi harta kerajaan ke ni.. hehehe...

    ReplyDelete
  33. unik, mana dia cilok lampu isyarat tu?

    ReplyDelete
  34. Kedai makan ni berdepan dengan kolej saya. Kedai favourite saya. Sup dia memang power,nasi goreng ayam black pepper die, memang perghh. Patutlah macam kenal tempat ni. HAHA.

    ReplyDelete
  35. tak per uncle, belia sekarang pun dah nampak tua dari usia.. kekekeke...

    ReplyDelete
  36. eyh , ni bkn kedai tempoyak depan kptm ke ?

    ReplyDelete
  37. yup . blajar kat kptm . tu yg familiar ngn kedai tu , salu mkn kat situ :p

    ReplyDelete