Followers

Saturday, March 10, 2012

March 10, 2012


"Balik kampung, ho-ho-ho... Balik kampung, ho-ho-ho... Hati girang...!"

(Di hadapan rumah arwah datuk yang menggunakan seni bina 'Rumah Limas' terletak di Tangkak, Johor.)


34 comments:

  1. aik..hati girang pun muke seriuss...hik..hik..hik...

    ReplyDelete
  2. owh org tangkak rupanya uncle ni.

    lawalah seni jendela tu...
    eh jendela ker pagar?apa2 jer la...

    ReplyDelete
  3. bestnya cuti balik kampung....jeles!!..

    ReplyDelete
  4. Musim balik kampung dah tiba..cantik rumah..selain tangga merah.ada ukiran kat kayu tu..menarik!

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum Uncle

    seronok nyerrrrrrrrrrrrr

    ReplyDelete
  6. bahagianya dapat balik kg ~,~
    2 bulan lagi menanti :'(

    ReplyDelete
  7. Uisk, cepatnya smpi sana, x jem ke unkel? :)

    ReplyDelete
  8. HARUS DIJAGA RUMAH INI.. UNTUK TATAPAN GENERASI AKAN DATANG..

    ReplyDelete
  9. syoknya balik kampung! ada musim buah tak??

    ReplyDelete
  10. aik?

    tetiba balik kampung ...apa hal...:)

    ReplyDelete
  11. wahh...tangkak kg pe/ledang ke

    ReplyDelete
  12. sangat suka rumah tradisional.. selamat bercuti..!!

    ReplyDelete
  13. Salam Yob Gedek,

    Ada buah2an tak? Kampong Mr T ada salji jer!

    ReplyDelete
  14. Oh! Camni ke rumah limas. Baru tau. Selama ni tengok rumah jer, tapi tak tau plak nama rumah tu aper.
    Thanks for sharing uncle ;)

    ReplyDelete
  15. hoho balik kg rupanya uncle kite ni...hehehe

    ReplyDelete
  16. kirim cendol kat pekan tangkak semangkuk dua..

    ReplyDelete
  17. rumah kampung mmg cantik..tp uncle muka tak girang pun...garang adalah..hehehe..

    ReplyDelete
  18. balik kg itu sangat menyeronokkan. hehe.

    ReplyDelete
  19. kg kat tangkak yea? rumah limas, tradisional tu..

    ReplyDelete
  20. Salam uncle, nie singgahan pertama ke blog uncle. Sorry if terlepas, tp memang blog uncle ada daya penarik. ekspressi muka uncle terus buat sy nak ambil blog add blog uncle untuk review hari nie.. BTW, sy baru 2 weeks dalam dunia blog. wslm..

    ReplyDelete
  21. Salam uncle, nie singgahan pertama ke blog uncle. Sorry if terlepas, tp memang blog uncle ada daya penarik. ekspressi muka uncle terus buat sy nak ambil blog add blog uncle untuk review hari nie.. BTW, sy baru 2 weeks dalam dunia blog. wslm..

    ReplyDelete
  22. Salam uncle, nie singgahan pertama ke blog uncle. Sorry if terlepas, tp memang blog uncle ada daya penarik. ekspressi muka uncle terus buat sy nak ambil blog add blog uncle untuk review hari nie.. BTW, sy baru 2 weeks dalam dunia blog. wslm..

    ReplyDelete
  23. sy balik nogori...erk tangkak...? Ada makcik dok situ..kt kg sialang...

    ReplyDelete
  24. nice house! can i visit? srious ni.
    i dah rimas dgn rumah merpati.

    ReplyDelete
  25. mcm tak rela balik kampung je.,.
    wakakaka..


    cer senyum sket~

    ReplyDelete
  26. uncle, kg kat tangkak celah mane?? sy pny kerabat pun ramai gler kat sana... kat ledang, sagil n serom...

    ReplyDelete
  27. oh sedihnya.. lamaaaa dah rasanya tak balik kampung.. :(

    ReplyDelete