Followers

Saturday, February 18, 2012

February 18, 2012


Peribahasa: TELINGA KUALI; Tiada mahu mendengar nasihat orang. (Sumber)

Maslahnya uncle ni 'Perut Kuali'... ha ha!

39 comments:

  1. unkel g beli kuali kat kilang ke? muahahaha

    ReplyDelete
  2. hahahaahahahahahahhaha dah mcm mickey mouse!

    ReplyDelete
  3. baru ptama kali dgr nih..perut kuali... mknanya nk makan je eh.. :)

    ReplyDelete
  4. samala... saya pun perut kuali...

    ReplyDelete
  5. Telinga tu x sama besar la uncle hahahaaaa

    ReplyDelete
  6. ahahhaha perut kuali ..
    besar tulllll uncle ! .. ;)

    ReplyDelete
  7. Salam,
    Besor nya telinga uncle ! Pakai satu kuali dah cukup ... potong dua !

    ReplyDelete
  8. perut kuali....kehkehkeh

    kuali ke kawah uncle?

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum Uncle

    kalau dah telinga besar kuali tu...misti dengar punya...he he

    ReplyDelete
  10. besar sebelah la telinga kuali tu..hekhek ;B

    ReplyDelete
  11. perut kuali.... urat besi, rambut dawai la uncle...hahahhaa

    ReplyDelete
  12. perut kuali pun ok jugak..
    kebal..hehehe

    ReplyDelete
  13. waaa....boleh layan astro tu...

    ReplyDelete
  14. sib baik bukan telinga kuali astro..hahaha..

    ReplyDelete
  15. kehkehkeh... perut kuali.. biar kuali jangan belanga...kehekehkeh

    ReplyDelete
  16. ahaksss..
    perut kuali..
    lucu bunyinya
    kalau ayu kan.. kulit ayu bak buntut kuali.. hahah

    ReplyDelete
  17. perut kuali takpe tapi jangan sampai boroi.. kuali tu ok lagi.. hehe..

    ReplyDelete
  18. Rasanya perut kuali lagi bahaya dari telinga kuali OOoo :D

    ReplyDelete
  19. 1st time baca blog Uncle terus terpikat. Benjy ada buat reviews blog uncle di dalam blog Benjy ... kalau sudi jenguklah di http://www.benjyblogger.com/2012/02/uncle-bengis-juga-seorang-blogger.html#axzz1loLcVoR3 semoga persahabatan kekal terjalin ... :D

    ReplyDelete
  20. kena buat mcm ni sbg method pembelajaran, baru murid2 senang paham..huhu

    ReplyDelete
  21. hahahaaaa...perut kuali! ada ke peribahasa camtu..

    ReplyDelete
  22. Perut kuali maknanya apa plak uncle???

    ReplyDelete
  23. hahah~ perabih beras ^^

    maaf ya uncle.

    ReplyDelete
  24. Telinga badak sama tak dengar telinga kuali?

    ReplyDelete
  25. alamak, kene fikir dua tiga kali sebelum jemput uncle dtg mkn kenduri ni..hehe~

    ReplyDelete
  26. bila uncle ambik gmbr mcm tu nmpk mcm telinga tikus..

    kdg2 nmpk mcm telinga gajah.. :P

    ReplyDelete
  27. ok la perut kuali..dari perut periuk belanga. kan?kan? hukhuk>,<

    ReplyDelete
  28. baru cik ina tau ada peribahasa telinga kuali tu. termalu jap

    ReplyDelete
  29. tu tlinge kuali + piring astro tu uncle...huhu

    ReplyDelete
  30. perut kuali , sama la. jom group hug :p

    ReplyDelete