Followers

Monday, February 13, 2012

February 13, 2012


Wahai pokok duit-duit, bertukarlah engkau menjadi duit sebenar! Zam-zam Ala-Kazam! YA! uncle sekarang di dalam zon sengkek

(Tengok pokok ni, mesti teringat zaman kanak-kanak, dahulu...)

57 comments:

  1. wahhh.. kalo pokok tuh bertukar bg duit kat uncle, ai pon nk jugak yek.. hehehe... kuang kuang kuang...

    *samalahhh.. da sengkek.. oopss.. sob sob sobbb *

    ReplyDelete
  2. kecil-kecil dulu suka petik duit-duit ni. kemudian perasan kaya.

    ReplyDelete
  3. poko n i slalu kami wat sbg duit ms men pondok2 dulu hehehe

    ReplyDelete
  4. pokok duit2...mase kecik2 sukela men panjat2 pokok kutip duit-duit ni nk buat main :p

    ReplyDelete
  5. kalau betul bertukar..fuh! billionair ouw~~~keje goyang kaki je lps nie ^^

    ReplyDelete
  6. Abang Gedek, klu menjadi t...jgn lupe kongsikan mantera die eh? Hahahah!

    ReplyDelete
  7. Kalau betul boleh jadi duit tak akan tumbuh dia di situ..

    ReplyDelete
  8. saya pun sengkek uncle. So jgn bolot semua duit kat pokok tu ya. ~haha

    ReplyDelete
  9. banyak boleh beli dengan duit tu ms kecik2 :p

    ReplyDelete
  10. Salam,
    Uncle, kalau bertukar jadi duit nanti, jangan lupa bagi sikit kat orang Bangi ... sini pun sengkek dan singit !

    ReplyDelete
  11. sama..nur pun berada di zon yang sama dengan uncle...dah paras2 lubang hidung dah ni..hahahah

    ReplyDelete
  12. kalau bertukar jangan lupe trasnfer sikit ke akaunsaya ye pokcik.. =)

    ReplyDelete
  13. rezeki tak baik makan sorang2..hahhahahha

    ReplyDelete
  14. hahaha
    kalau btol boleh,memang semua pergi cari daun duit-duit.LOL XD

    ReplyDelete
  15. Klulah jd kannnnn..makcik kayoooooooo!!

    EH!! Pokok duit2 ni leh tanam dgn pokok angpau merah aritu la uncle. Leh jd taukeh kita pasni..

    ReplyDelete
  16. Drymoglossum piloselloides = pokok duit-duit / sisik naga /sakat ribu-ribu

    ReplyDelete
  17. saya pun tgh sengkek dan pokai ni. boleh ke guna duit-duit tu sebagai duit? kedai mamak terima ke?

    ReplyDelete
  18. hehehe kan best kalau daun pokok tu boleh dibarterkan jadi duit....

    ReplyDelete
  19. saya pulak sengkek sepanjang masa..heheh

    ReplyDelete
  20. tempat bermain masa kecik2 dulu...pokok duit-duit

    ReplyDelete
  21. betul...masa kecik2 selalu guna daun ni sebagai duit....haha.

    ReplyDelete
  22. guna duit2 main masak2 zaman kecik2 dulu ke..he he he

    ReplyDelete
  23. masa kecik2 dulu - memang suker kumpul daun pokok ni.... percaya sangat lah kalo simpan seminggu-dua dalam buku - akan bertukar jadik duit! :duh:

    ReplyDelete
  24. Main masak2 gn daun ni, keh3x.... Unkel mesti jadi ayah kan?? Hahahaha

    ReplyDelete
  25. kan best boleh pokok duit duit bertukar jadi duit.

    ReplyDelete
  26. kalau pokok tu bertukar jadi duit jgn lupakan saya ye uncle...heheheee

    ReplyDelete
  27. alahai...semua pun tengah sengkek
    lani ..hehe :)

    ReplyDelete
  28. Assalamualaikum Uncle

    kalau menjadi le jampi serapah uncle tu...saya jadi pengawal peribadi uncle...he he

    ReplyDelete
  29. Uncle, apa nama pokok bunga yang kita main celen adu-adu tengok bunga sapa putus dulu, tu?


    Alaaa...

    Ye, gua pun sengkek jugak. LONGEST FEB in my life rasanya...

    ReplyDelete
  30. pokok tu takkan bertukar. hehe apesal lah nama dia pokok duit2 kan..

    ReplyDelete
  31. Gedekkk kita kan geng..kalau menjadi mantera marapundem maerapu marang skeper ni ko bg makchik sikit yer..lepas beli galaxy tab jadiklah...

    ReplyDelete
  32. saya pun geng sengkek. meh sini sikit. hihi.

    ReplyDelete
  33. uncle..sehari leh petik sehelai jer..=D

    ReplyDelete
  34. eleh, leh percaya ke sengkek uncle tu????

    ReplyDelete
  35. hahaha moga dapat jumpa pokok duit yang betul hahaha

    ReplyDelete
  36. hahaha uncle mmg ingtkan sy kpd zaman kecik2 dulu..main dgn pokok2 duit ni

    ReplyDelete
  37. bro lu ni pandai cover line ahh...padahal ada berguni wang dalam akaun kan...gua tahu la...hehe

    ReplyDelete
  38. Hari tu melilau I cari pokok duit-duit ni. Nak buat ubat badan ruam anak dara I.

    ReplyDelete
  39. Hahah. baru je haritu ajar anak buah tentang pokok duit-duit. Cam apa je kecik-keick dulu main ni jadi duit.

    ReplyDelete
  40. apa ke tak sengkeknya...gaji 16/01 dulu maa...

    ReplyDelete
  41. kalau main kawin-kawin, `duit' ni boleh buat hantaran.

    ReplyDelete
  42. saya pun selalu harap pokok duit2 tu boleh jadi duit betul! hahaha!!

    ReplyDelete
  43. taknak jadi duit
    nak jadi emas!

    ReplyDelete
  44. dalam mimpi pon pokok ni tak mau jadi wang emas...!

    ReplyDelete
  45. hhahhahhaa layan kutip pokok duit2 tuhh..

    ReplyDelete
  46. nanti hntr duit ni sket kt bank sy ya.hehe

    ReplyDelete
  47. pun teringat dulu2..main masak2..hehe

    ReplyDelete
  48. men jual2 dulu gune duit nih...huhu

    ReplyDelete
  49. dulu selalu membayangkan kalau pokok duit-duit tu boleh bertukar menjadi duit betul.. hhahaha..

    ReplyDelete