Followers

Thursday, January 5, 2012

January 5, 2012


Ikan laga uncle mati... semoga ia di tempatkan dengan ikan-ikan yang soleh...
(Klik SINI untuk memori sewaktu ikan ini masih hidup)








Terima kasih QIRAF kerana membuktikan uncle uncle juga ada wajah ekspresi gembira, sedih, bosan, marah, bangga, irihati dan malu... bukan hanya berwajah 'pokerface' seperti yang digembar-gemburkan selama ini.... (hehe)

55 comments:

  1. takziah uncle...ikan laga da meninggalkan dunia..nanti beli ikan baru ye..heheh

    ReplyDelete
  2. jgn sedih2 nanti beli yang baru yg lebih cantik

    ReplyDelete
  3. dlm longkang depan rumah me ada banyak ikan laga :p kat kampung la tapi :p

    uncle memang selalu berkerut erk?

    ReplyDelete
  4. Yang pergi akan berganti - atau dah tak mahu cari yang baru? ;-)

    ReplyDelete
  5. amin...

    baru habis baca yassin ke uncle ;p

    ReplyDelete
  6. tsskk tsskk moga2 la uncle . er uncle baru lpas bc yasin ke ni ? hikhik

    *pokerface pon awesome apaaa . satu wajah pelbagai ekspresi . agagagaa

    ReplyDelete
  7. g beli baru uncle.. biasalah.. habes masu sepah dibuang..
    eh eh ehhh~ siannnn lak kt ikan tuh uncle... huhuhu~

    ReplyDelete
  8. camana buleh mati tu uncle?
    ikan laga susah mati woo

    ReplyDelete
  9. dah sampai ajal die pokcik..relakanlah dia pergi dgn tenang....

    saya dulupun menangis dua tiga jambila ikan laga kesayangan saya mati..sejak tu taknak dah bela ikan laga...sayang...saya bela guppy pulak..kalau mati puntak perasansangat sebab die kecik2 je..heheh =p

    ReplyDelete
  10. dapat tau kat fara ni mesti dia marah sebab tak jaga elok-elok.

    ReplyDelete
  11. huh..sedih je muke uncle..sabaq na..beli je ikan laga baru :)

    ReplyDelete
  12. Takziah. Kembali dia kpd PenciptaNya. Kuat sgt laga kot Uncle?

    ReplyDelete
  13. uncle, ikan kaloi saya pun mati..orang tua2 kata kalau kita tgkp gmbr dgn binatang..nnt binatang tu mati..tapi kalo dah ajal, itu hanya dibuat alasan saja :) beli ikan laga baru ye uncle!

    ReplyDelete
  14. jom pi pasar pudu kita cari spesies betta yg baru..hybrid punya, ekor kembang, warna garang, nak?

    ReplyDelete
  15. amin! Mas pun pernah bela ikan laga tapi seminggu je dah mati..huhuhuuu

    ReplyDelete
  16. biarkan lah le ikan bersemadi...g cari ikan baru

    ReplyDelete
  17. Ikan laga ni selalunya berpasangan... Dedua mati ke?

    ReplyDelete
  18. anak saya ada bela ikan laga jugak tapi pendek umo...punya la nangis anak saya tu...sayang sgt dia kat ikan tuu...

    ReplyDelete
  19. ikan laga adik saya pun dah mati...

    ada kuburnye di tepi rumah.

    masa tanam tu harapannya dapat la tgk ada pokok beringin dengan buaian muncul, tapi takde. huhu~

    ReplyDelete
  20. amin, semoga dijauhi dari seksaan kubur dan api neraka, wallahuaalam ... ^_*

    ReplyDelete
  21. Aduh...musti sedey gila ikan laga tu matik. Errr..kuat sgt uncle lagakan dia kot??

    Isk..sampai matik kena laga jer :p

    ReplyDelete
  22. terharu dengan 'kesedihan' uncle.. :P

    ReplyDelete
  23. JANGAN DIKENANG YANG TELAH PERGI.. BELILAH YANG BARU.. HEHE

    ReplyDelete
  24. Amin.......mudah-mudahan.patah tumbuh hilang berganti : )

    ReplyDelete
  25. mati berlaga ke tu uncle..laga ngan sapa..

    ReplyDelete
  26. mungkin ada ikan lain yang lebih baik lagi untuk uncle :P

    ReplyDelete
  27. hahaha gaya mcm baru balik kubur je uncle :p

    ReplyDelete
  28. Salam Yob Gedek,

    Ikan tu mati beragan ke? Lain kali beli 2, atau 4, atau 8, atau...

    ReplyDelete
  29. wakakakakakkakaa...

    lepas ni, uncle boleh bela ikan flower horn pulak, jambul dia menawan...haha

    ReplyDelete
  30. kesian uncle. takpelah beli baru yek jgn ''anak ikan'' dah lah. hekhek

    ReplyDelete
  31. Nanti beli ikan baru yer. Walaupon cuma seekor ikan tapi sedih jugak kalau dah takde depan mata yer tak Uncle.

    ReplyDelete
  32. Ya Allah, kau cucurilah rahmat ke atas roh ikan uncle... amin...

    ReplyDelete
  33. ikan mati uncle pakai tutup kepala... sdih sgt la nie..

    ReplyDelete
  34. SM - Aku mmg nak mrh nie! Tp mengenangkan Abang Gedek mcm baru pas kenduri tahlil ikan, aku rs tak smpi ati! Hahahahahaha!

    Abang Gedek, patah tumbuh hilang berganti...mengertilah~ (Ikut melodi lagu Iklim yg ape ntah tajuk die...)

    ReplyDelete
  35. wuwu sedihnyaa...

    wahh coollah Qiraf tu...

    ReplyDelete
  36. beli baru - pengganti yg dah tiada itu...
    kalo rasa bosan ngan ikan laga
    bela 'anak hekan' pun boleh juga
    ekekekeke

    ReplyDelete
  37. ikan kami mati sbb kembong terlebih makan.. jgn sedih uncle.. meh sini kat laut china selatan ni byk ikan..

    ReplyDelete
  38. takziah..nak cuba bela gak la seko dua...

    ReplyDelete
  39. takziah atas kehilangan.. kan ensem pakai kopiah macam ustaz2 la plak.. nanti bila dah 'mendua' dan'mentigakan' ikan tu, pakai lagi ke kopiah?

    ReplyDelete
  40. uncle,
    siap pakai kopiah ni baru lepas bace tahlil ke?

    hehehe

    ok kasihan..bela ikan lain laaa..ikan yang boleh dimakan..ikan puyu ke, ikan haruan ke, ikan keli ke..

    ReplyDelete
  41. ikan laga murah, beli baru la uncle, heeeee~

    ReplyDelete
  42. makchik tumpang simpati....sudah sampai masa..sudah tiba waktu...sudah ajal...sudah ditetapkan...sudah termaktub perjanjian...sudah sudahlah tu...

    ReplyDelete
  43. bang,lain kali beli ikan flower horn.susah nak mati.tapi boleh bela sekor jer takleh campor ngn ikan laen.

    ReplyDelete
  44. salam takziah...tu kalau digoreng, boleh ker?

    ReplyDelete
  45. owhh nampak dari pic ikan laga uncle besarr dehhh

    ReplyDelete
  46. goreng jer la jimat sikit belanja...hahaha

    ReplyDelete
  47. HA 'AH MUKE UNCLE NI NGAN EMOSI SERUPE JE...

    ReplyDelete
  48. cian uncle..nak berlaga dgn siapa pulak lps ni hehe

    ReplyDelete