Followers

Saturday, January 14, 2012

January 14, 2012


Di zaman persekolahan, uncle sangat cekap dalam menghafal sifir...
Tapi hanya untuk sifir 1, sifir 5, sifir 10 dan sifir 11 sahaja lah... ~hehe


(Eh..? Kenapa muka uncle menyeramkan, hari ini..?)

47 comments:

  1. sifir2 tu senang, memang cepat hafal!

    ReplyDelete
  2. haha.itu sifir senang.hoho.

    p/s seriusnya uncle

    ReplyDelete
  3. Salam,
    LF pun tak kurang hebatnya... boleh tahu apa saje nombor dharab dengan 0 , LF dah ready jawapannya. Tak kira nombor tu besar atau kecil ... no 1 juta pun boleh ! Gedek nak lawan ke?

    ReplyDelete
  4. gimme 5..!

    sama laa kite uncle..

    smpai skrg pn hafal sifir tu je..

    tanya lain2..mmg tekedek2 nk mencongak..

    ReplyDelete
  5. uncle. sama la kita. saya pun cekap hafal sifir 1 dan 5. haha.


    muka uncle tetap cool orang kabor. :)

    ReplyDelete
  6. lu punya janggut makin lama makin putih la bro...heran gua ni...

    gua punya tak putih2 pun...?


    hahaha! ...jangan mara aar...

    ReplyDelete
  7. masa darjah 6 ada cikgu math yang garang.sapa tak hafal sifir kena la sedas dengan rotan kuning yg panjang tu..gerun!

    ReplyDelete
  8. hahah dah sifir tu yg paling senang sekali dak..teringat dulu2 kalo xdpt hafal kene berdiri atas kerusi..kalo xdpt gak kene diri atas meja lak..adui garang betui cikgu math dulu.

    ReplyDelete
  9. Salam Yob Gedek,

    Erk...akak terer sikit dr tu!

    ReplyDelete
  10. hehe seram ke?biasa je tengok muka uncle..

    sy sifir 12 failed..hehe

    ReplyDelete
  11. rasanya semua orang cekap sifir tu ...

    ReplyDelete
  12. sama.. sama lah kita...

    ha aahhh, pesal muka mencuka tu.. tak baik tau awal2 tahun ni..

    ReplyDelete
  13. Samalah kita - sangat cekap menghafal sifir2 tersebut. :)

    ReplyDelete
  14. hehe..saya dulu konon2 nk nmpak terrer hafal sifil 12 je.lepas tu sifir lain habis semua lupa..:P:P

    ReplyDelete
  15. sifir 5 pling senang nak ingat... 5,10,15,20,25...

    ReplyDelete
  16. teringat Siti Sifir yang selalu keluar kat tv dulu :)

    ReplyDelete
  17. dulu dulu dulu terer sifir sbb ade siti sifir kat tv.. hahahaha.. pastu bila cikgu tanya kat sekolah, kena nyanyi dulu, baru dpt jawapan.. haha

    ReplyDelete
  18. sifir neh mmg lejen la
    nak2 kalo tak hapal kena bediri atas kerusi.

    ReplyDelete
  19. sbb uncle kena denda ngan cg b'dri kt luaq klas bub xhafal sifir...hehe :p

    ReplyDelete
  20. haha.lighting ni lighting~
    bagi nampak macam suspicious sikitt

    ReplyDelete
  21. azzah pulak sifir 1,2,5 dan 10..:)

    ReplyDelete
  22. sifir 9 pun best juga pasai bley guna jari jer

    ReplyDelete
  23. uncle..
    11 x 111111 berapa??? cer..cer.. jawab?

    ReplyDelete
  24. Dapatkan memori 50GB simpanan foto, muzik, video dan apa sahaja untuk telefon anda secara percuma hari ini dari www.Gombug.net! Sebelum 31 Dec 2012 - http://adf.ly/4O5uz

    ReplyDelete
  25. Hari ni jer baru perasan seram? Bukan hari-hari ker? Ahaks!

    ReplyDelete
  26. Eh! Takla uncle, dah slalu tgk uncle, seram2 pun geram, hohoho...

    ReplyDelete
  27. ngelat namenye tu!
    tak seram ponn... :P

    ReplyDelete
  28. haha!! uncle ganti siti sifir ke?? eleeh, uncle hafal sifir senang je. huahua..

    ReplyDelete
  29. hahahah..kelakau nye uncle nih!!!

    yang itu baby rabbit mama tunz pon tau gak lah

    ReplyDelete
  30. kikiki...okela tu..dr tak tau langsung uncle!

    ReplyDelete
  31. ekekek ok ape

    anak2 zaman skrg nie payah tul nak hafal sifir huhuh

    ReplyDelete
  32. Siti Sifir tu awak minat ke bro?

    ReplyDelete
  33. samalah dgn gua...tu sifir standet hafalan budak2 pikap.keh keh

    ReplyDelete
  34. sifir 12 pon senang hafal, ade tekniknya.

    *MAAF tapi bukan everyday muka Uncle G macam seremm je ke... (",)

    ReplyDelete
  35. samalah kita , cik ina pun hafal sangat sifir yang tu je : )

    ReplyDelete
  36. dulu cekap.skrg otak lembab.kena pakai calculator jgk!

    ReplyDelete
  37. Saya bagitau anak saya, kalau nak terrer matematik mesti hafal sifir.

    ReplyDelete
  38. sifir 5 yang terpaling mudah hahaha

    http://ch000tz.blogspot.com/2012/01/sampai-nanti-tika-waktu.html

    ReplyDelete
  39. dulu kat sekolah, mesti kena hafal sifir, kalau tak.. malu kena ejek.. hahaha...

    ReplyDelete
  40. hahahahha....sampai sekarang saya tak pernah ingat sifir kecuali sifir yang uncle sebut....lalalalalla

    ReplyDelete