Followers

Monday, October 31, 2011

October 31, 2011


Dancing is an excellent form of exercise... Tepi-tepi! Bagi ruang uncle tunjuk skill pulak...! Jangan terpesona, sudah...!






Eh? Uncle baru perasan yg blog uncle ni tersenarai dalam 'Kumpulan Minoriti', lah...! Siapa lagi dalam kumpulan tu? Klik lah blog AZALEA... Semua ahli kumpulan tu memang layak group hug!

Sunday, October 30, 2011

October 30, 2011


Can I put it this way....? "Serahkan kerja memasak pada tukang masak... Jangan pula meminta tukang masak membina bangunan..." Got it..?

Saturday, October 29, 2011

October 29, 2011


Seniman Negara, Allahyarham Datuk Syed Ahmad Jamal. I wish I knew him in person... 








1) Korang tahu tak? KAKCHIK@ELLA yang vouge tu rupa-rupanya takutkan uncle masa first time jumpa dulu... gelak baca review beliau!

2) LADY WINDSOR tu pantang dicabar! Pengsan uncle bila dia sambut cabar uncle dengan cemerlang!

Apa lagi? Ayoh, group hug!

Friday, October 28, 2011

October 28, 2011


Scientific name for 'Makhluk Halus' is 'Micro Creature' Ha ha...!






Ada TIGA blogger yang uncle betul-betul nak group hug! Sebab:

1) AHMAD SYAFIQ kata 'Orang tua syok sendiri'
2) MUSHROOMCUTE@MARIEA kata 'Hampehhhhhsssssss...!'
3) CIK EKA kata 'Uncle besar'
Hadoi...!!!! Ayoh group hug!

Thursday, October 27, 2011

October 27, 2011


Limau Bali tu kalau cicah dengan kicap + gula + cili potong.... Perrrgggghhhhh!
(LOCATION: R&R Ayer Keroh > On the way to Tangkak, Johor)

Wednesday, October 26, 2011

October 26, 2011


Happy Diwali to all my Hindu friends and a happy holiday to everybody!
Tercapai juga cita-cita nak makan home made maruku!

Tuesday, October 25, 2011

Monday, October 24, 2011

Sunday, October 23, 2011

October 23, 2011

DOUBLE HAPPINESS


1) This is my first time attending a bloggers gathering. Thanks to 'tuan rumah' KAKCIK SEROJA (Tudung putih) dan suami (baju hijau / biru) for having me here.

Sorry sebab camera phone uncel terlalu kecil untuk memuatkan semua blogger-blogger dalam gambar yang bersejarah ini....



2) At last! Terima botol 'Matcham-Matcham' dari BUJAL-X, by hand! Thanks bro!

Saturday, October 22, 2011

October 22, 2011


1) Oh no! Red eye..!
2) Oh yes! Uncle dalam jamban..!





Uncle nak mohon ampun dan maaf pada MISS GELI kerana ada entry uncle yang mengganggu minda beliau.... uncle akan cuba menghuraikan kekusutan kekusutan yang beliau alami satu persatu dengan jawab di blog beliau nanti... Apa-apa hal, jom kita mulakan dengan group hug....!

Friday, October 21, 2011

October 21, 2011

Guest #33


Azreen Yusof (Boneka Dalam Chermin
Topik yang dibincang: Bulan, Bintang, Pokok, Laut, Bumi dan Pungkoq.... She's a lot of fun, tahu!

Thursday, October 20, 2011

October 20, 2011


I'm terribly sorry, I forgot...! Uncle 'tersandar' kat pokok tu...!
(Okay, ini lawak sengal...)







Ada 2 review mengatakan uncle ni gila...

1) AZKETOM kata uncle 'gila kamera'.   2) EYQA AMIN pulak kata uncle ni 'confident gila'. Apa-apa hal pun sebenarnya uncle ni 'gila group hug..!' Ayoh....! Haha!

Wednesday, October 19, 2011

Monday, October 17, 2011

October 17, 2011


I know that somehow Malaysia has been hit by the K-Pop fever... tapi ini sudah melampau...!






Perkataan 'simply ohsem' tu agak keterlaluan la untuk uncle... uncle malu. Apa-apa pun, terima kasih BUSUK kerana review tu...! Muahh..!

Saturday, October 15, 2011

October 15, 2011


Oh, I love skodeng... Eh, maksud uncle swimming...






RALAT: Mohon ampun pada SCARLETT O'HARA kerana salah link tempoh hari... maklumlah, orang tua...

Thursday, October 13, 2011

October 13, 2011


Everything keeps going up... except my wages... :(







1) Nak pengsan uncle bila AZIEAZAH cakap muka uncle sebagai 'penyeri'. Macam awek ke?

2) SCARLETT O'HARA pulak cakap uncle ni 'kelakar dalam senyap'. Macam Charlie Chaplin  ke...?

Ayoh! Jom group hug!

Wednesday, October 12, 2011

October 12, 2011


My biggest enemy when working at home is the BED! (Yawn...)

(Hoi! Teddy bear tu anak uncle punya, lah!)






Terima kasih AZMAN kerana betul-betul buat uncle tergelak sampai berbunyi bila baca review beliau pada 10 Oktober 2011. Tetapi uncle sedar, macam mana pun uncle bergambar, tak mungkin akan jadi secomel NISA KAY ! Jom group hug!

Tuesday, October 11, 2011

October 11, 2011

Entry khas sahut CABARAN Bigdaddyz!


Sila sorak tiga kali untuk uncle...!

Kepada Bigdaddyz: Nak suruh gua senyum? Mana boleh bro! gua takkan korbankan imej blog ni...! Ha ha haaa! (Gelak macam jin)

No more cabaran please... tak sanggup sudah!

(Lokasi restoran dijumpai di Jalan Kuchai Lama)




Monday, October 10, 2011

October 10, 2011


I hope 'camwhoring' is not a crime...!






Uncle terkejut sebab ABANG ENSEM mengatakan blog ini bahaya untuk pengidap darah tinggi dan lemah jantung! Tapi, nasib baik FATIN MRAZ pujuk balik hati yang gemuruh ni...!

Terima kasih review guys! Ayuh group hug!

Sunday, October 9, 2011

October 9, 2011


Baru lepas 'bersalin'...

(Jangan ada yang tanya "baby boy atau girl?", sudah..!)

Saturday, October 8, 2011

Friday, October 7, 2011

October 7, 2011


"A hungry man is an angry man"

Malangnya uncle bukan CIK INA yang tangkas memasak...!



Thursday, October 6, 2011

October 6, 2011


Ha ha ha...!







1) MADAM LALA kata muka uncle 'ngeri'
2) YUI92 kata blog uncle 'sempoi'

...tapi yang paling pelik uncle jumpa ialah...

3) AZIANI kata unlce 'Kristen Stewart Malaysia'...?!?!?

Ayuh group hug! (thanks review)

Wednesday, October 5, 2011

October 5, 2011


"Ghost films hurt society" ~ Tun Dr Mahathir Mohamed. (read HERE)

Gambar Zomba belakang tu adalah hasil karya BUJAL X menggunakan apps dari telefon bimbit berkuasa tinggi beliau.... Hadiah kreafif ini sangat berharga, terima kasih!







Terima kasih pada
1) IYRA SI RIBEN MERAH kerana mengatakan baca blog ini boleh happy. 
2)  MISS CLOUDY kerana anggap blog ini sangat kewl.
3) IJAHANS kerana senaraikan blog ini blog wajib tengok setiap hari....

Terima kasih review! Jom, group hug!!!!

Tuesday, October 4, 2011

Monday, October 3, 2011

October 3, 2011


Ingatkan buah nangka... sampah rupanya! Tong sampah kan lebih 'sopan'?







Ada seorang blogger gua anggap macam brother gua,
Rambut pacak sangat segak juga cool orangnya,
Bergambar berlatarbelakangkan jirat cina sangat berani lagaknya
Siapa lagi kalau bukan DADDYZ TWINS satu satunya tiada dua..!

(Orang lain review, lu klon teros! Lu hebat, bro!)

Sunday, October 2, 2011

October 2, 2011


Swimming cap is a must for a long hair guy like me... Without it, I'm gonna look like a 'pontianak berenang' underwater...!

Saturday, October 1, 2011

October 1, 2011


Live telecast from Gemencheh, Negeri Sembilan... "Tetibo ghaso lapa pulak ni... Lopeh ni pakcik nak cari ikan Sembilang masak lomak cili api... Sapo nak ikot? Pakcik belanjo!"










Blog Uncle dapat rating 8/10 kat THE KICKASS RULE! Terima kasih EI. Terima kasih juga WANITA MUTALIB sebab review blog uncle tempon hari. Kamu sangat cool Jom group hug!