Followers

Monday, December 5, 2011

December 5, 2011


Pasar Pudu: Bising, hanyir, lecak, sesak... kadang-kadang ia lebih 'seronok' berbanding dari hypermarket yang dimiliki oleh negara luar...

...dah lama uncle tak tengok orang 'jual ubat' macam tu...

47 comments:

  1. Mmm...suami sy yg 'NAK' ke sana! =(

    ReplyDelete
  2. pasar berbumbungkan langit berlantaikan bumi..
    seronok!!

    ReplyDelete
  3. saya g sabah last weekend, ada gak pacik tuh jual ubat siap kemenyan2.. hahahahaha...

    ReplyDelete
  4. lama dah tak kesana...kim salam kat org pudu... Bila nak tubuhkan Pudu FC?

    ReplyDelete
  5. dah lama saya tak pi pasar... asyik beli lauk kat pasaraya je!

    ReplyDelete
  6. style....minat suasana macam nie. lama dah tgk dah

    ReplyDelete
  7. kebetulan saya baru balik dari pasar Ampangan .. tapi tak best sangat sebab tak lecak, sesak, bising dan tak hanyir !

    ReplyDelete
  8. uncle, kat mane tu...standard la, pasar basah kan..mesti la berlecak, bagi dowang dah biasa dah seronok begitu, hehehehee....

    ReplyDelete
  9. SALAM,
    DULU SELALU JUGAK KE SANA. MACAM2 ADA. GAMBAR TU, TENGAH JUAL UBAT KOT! MACAM2 JENIS UBAT

    ReplyDelete
  10. saya mmg tak suka ke pasar basah sebab ia basah dan hanyir. haha...

    ReplyDelete
  11. Uncle nape entry beli baju skola sedey je tapi ini entry pasar pudu gumbira je air muka...tsk!

    ReplyDelete
  12. sumpahhh..tak pernah singgah pon kat sini...

    ReplyDelete
  13. do follow sini, x sangka dah banyak kali bertandang tp lupa nak follow
    banyak orang banyak ragamnya kalau x da org suka kat hypermarket, napa makin banyak tumbuh... tp kalau semua org benci pasar becak, hanyir, napa pasar tu tetap wujud.. so ikut suka memasing laa kann...

    ReplyDelete
  14. memang pasar tani & pasar malam malaya paling best...!!!

    ReplyDelete
  15. Kalau hr ujan, lg lecak.... Selalu je lalu situ kalau weken... :D

    ReplyDelete
  16. hai obat hai obat mari beli obat....eheh

    ReplyDelete
  17. tu jual ubat ker?? macam baling dadu, sambil kata, mari tengok sapa yang kenaa...

    ReplyDelete
  18. iols kalo pegi sini - hanya nak mencari anak2 ikan utk bela dalam aquarium...kat sini murah2....

    ReplyDelete
  19. lama sungguh arisha tidak jejakkan kaki ke pasar2 di malaysia..hehe, rainy season is always being like you said :'O

    ReplyDelete
  20. nak tambah,dan banyak tikus yang besar2...heheheh!!

    ReplyDelete
  21. tak suka gi pasar sebab busuk!:D
    Pss!Kalau Abg Gedek dan wife nak temankan, ok jugak.

    ReplyDelete
  22. Biasa layan pasar malam jer :D

    ReplyDelete
  23. kemunculan hypemarket luar mcm cendawan tumbuh buat peniaga tempatan mcmni sukar cari makan..

    ReplyDelete
  24. bro,
    setakat nak cari ubat gigi tak perlulah ke sana.

    ReplyDelete
  25. ...macam-macam ada...jangan tersalah sudah.

    ReplyDelete
  26. kalau gi pasar cemni,
    sy suka cari kueh2 tradisional!




    :)

    ReplyDelete
  27. bising..hanyir..lecak...
    ..namun begitu, ramai juga org kat sana kan...

    ReplyDelete
  28. rindu ngan tempat lepak tu.beli majun cap salasa ke?larikkkkkkkkk

    ReplyDelete
  29. tu sure jual ubat kuat tu kahhhhhhh

    mmg best pi pasar mcm tu compare supermarket..:)

    ReplyDelete
  30. Salam Yob Gedek,
    Yob ada beli ubat 'kuat' tak?

    ReplyDelete
  31. o ubat o ubat, mari beli obat... (mcm filem do re mi daaa)

    ReplyDelete
  32. tempat membeli belah kami sekeluarga masa kecik dulu ~ kat situ je yg kami mampu.

    ReplyDelete
  33. mcm2 benda leh dapat tapi tu lahhhh baunyerrr....errkkkk


    http://ch000tz.blogspot.com/2011/12/www-11-wild-captured.html

    ReplyDelete