Followers

Wednesday, December 28, 2011

December 28, 2011


Ada siapa yang sudi beri cadangan? Burung Merpati masak apa, sedap? (Sambil menyingsing lengan) Atau tangkap dan terus makan dengan bulu-bulunya sekali?

56 comments:

  1. serigala kah?

    tp mkn masak lomak pun besh woo

    ReplyDelete
  2. uncle, burung merpati masak kunyit je.. kih2. masakan kampung sikit. hahahahaa!

    ReplyDelete
  3. tak pernah makan..... tp orang kata buat sup sedap.....

    ReplyDelete
  4. bagus tu makan burung merpati..byk manfaatnya..kunyah gitu je ankel

    ReplyDelete
  5. masak lemak cili api!
    perggghhhh... pasti sedap!

    ReplyDelete
  6. salam uncle gedek.

    Tak tahu lah pula sedap masak apa, sebab saya tak suka makan burung...:)

    ReplyDelete
  7. biar betul uncle nk mkn burung merpati!

    ReplyDelete
  8. ada org kata sedap..ada kata hanyir... ...

    kalau pokcik ada taring mungkin la boleh tangkap makan terus..barula segar dari ladang

    ReplyDelete
  9. agak2 macam mana nak tangkap burung2 tu.. nak kejo? larat ke pakcik oi.. :)

    ReplyDelete
  10. rare la uncle mkn gitu je hahahaha

    ReplyDelete
  11. goreng pun sodap :p goreng kunyit ajer..hehehe

    ReplyDelete
  12. hehhehehe...goreng berempah uncle..pasti sedap

    ReplyDelete
  13. aiii sejak bila ada keinginan jd serigala jadijadian ni pakchik...

    ReplyDelete
  14. wat goreng je sedap kot uncle, ade rasa cam burung puyuh tak uncle?? heee~ saya tak penah try mkan merpati...

    ReplyDelete
  15. yeeeeee.........

    akak pernah ngidam nak makan burung merpati dulu, bila dpt sekali makan 2 ekor - goreng kunyit!

    pastu esoknya habis keluar semua, loya bagai nak gila, mabuk & pening sekali ganda!...sampai kan rasanya kalau gedek tanya berdepan ngan akak nih, mau jer akak tembak gedek seadanya!!! haha...

    masak ler apa jer gedek...
    elo tuh utk org selesema sbb kesannya tersangatlah panasnya...(utk akak ler...)

    ReplyDelete
  16. try la tamgkap tgk uncle...
    dapat ke tak...

    keh keh.



    .

    ReplyDelete
  17. banyak burung tu kat area ofis ni..boleh mkn eh?

    ReplyDelete
  18. Makan gitu je. Lebih afdol org kabo haha

    ReplyDelete
  19. saya ada resipi sup burung merpati... uncle nak?

    ReplyDelete
  20. JINAK-JINAK MERPATI, DIDEKAT IA LARI BERTERBANGAN...

    ReplyDelete
  21. eee..hari tu hb bawa balik
    burung puyoh 6 ekor sampai la
    berbaki..kami anak beranak xmakan :)

    ReplyDelete
  22. grind semua isi burung + tulang, masuk dalam tepun..pastu buat cekodok..salut coklat sket..perrgghhh

    ReplyDelete
  23. ha ah..Goreng berempah cam puyuh tu pun cam best jer..

    ReplyDelete
  24. Buat sup!Kata org baik untuk org asthma.Bang Gedek bela ke?

    ReplyDelete
  25. kalau nak rasa geli2 sikit, x payah cabut bulu lae.. jimat masa, jimat tenaga, tp x jimat pengorek gigi sebab nak korek bulu terselit tang gigi.. he heee

    ReplyDelete
  26. goreng cili padi...iyerrr melelehhhh

    ReplyDelete
  27. kalau cadangkan pon belum tentu dapat tangkap hehehe..

    ReplyDelete
  28. goreng garing je..mkn dgn nasi panas..sedap kot. :3

    ReplyDelete
  29. tak pernah lagi makan..sedap ke?

    ReplyDelete
  30. http://tunzhotspot.blogspot.com/2011/12/segmen-ringkas-blog-pilihan-2011.html

    ReplyDelete
  31. uncle, kang semput kang nk kjar si jinak2 mpati tuh... ;D

    ReplyDelete
  32. sampai hati ke nak makan burung itu??

    ReplyDelete
  33. pernah makan sup burung merpati tapi sungguh tak terasa nak makan lagi.. tapi kalau goreng kunyit harus ku makan..

    ReplyDelete
  34. Daging merpati cam daging puyuh kan.. sedap kut masak kicap...

    ReplyDelete