Followers

Saturday, December 24, 2011

December 24, 2011

Guest #37


An illustrator, a painter, a cartoonist and a sifoo... Zainal Buang Hussein.

36 comments:

  1. Wow, he's still alive! I remember his artwork in Gila-Gila...

    ReplyDelete
  2. wah....jelesnye uncle dpt bergambar dgn ZBH......lau dtg melaka..mama nak bergambar dgn uncle gedek lak...group hug!!

    ReplyDelete
  3. Saya membesar dengan karyanya.

    ReplyDelete
  4. wah,bertuahnya uncle..kira zainal Buang Hussein ni kira tokoh negara kot bagi saya sbb saya dari tadika baca kartun dia dalam majalah Gila2.Rupanya dia ada blog..

    ReplyDelete
  5. ni kartunis kat majalah gila-gila kan dulu?

    ReplyDelete
  6. Selalu dengar namanya, skang br tgk rupanya.... Kat mana tu? Gath lg ke unkel? :)

    ReplyDelete
  7. SALAM,
    SDR TU ZAINAL TU TAK ADA BLOG KE?

    ReplyDelete
  8. sifu tuuuuuu! kelasss lukisan dia....

    ReplyDelete
  9. ZBH?Sayalah peminat setianya!!!Sejak dari zaman dulu lagi!!!Nak cari blog dialah!

    ReplyDelete
  10. wahh
    agak2 pakcik saya yg dulu kerja kartunis under "gila-gila" kenal tak beliau?

    :)

    ReplyDelete
  11. kirim salam kat Zainal Buang Hussein... kalau tak kerana adanya kartunis macam beliau masa remaja..dan adanya majallah gila-gila... tentu saya tak berapa minat seni lukis...dan jadi cikgu seni hari ni..

    ReplyDelete
  12. wahh...masih sihat lah beliau..

    uncle, kim salam saya pada dia tau *peminat*

    ReplyDelete
  13. what a glamorous cartoonist he's! :)) sampaikan salam padanya once you meet him again!

    ReplyDelete
  14. uncle, kim salam en zainal...dia mungkin tak ingat saya tapi saya ingat dia...

    ReplyDelete
  15. Saya minat kartun dia!!

    Eh, lupa nak tanya walaupun dah 2 kali jumpa, uncle ni macam mana boleh kamceng dgn cartoonist2 Gila2? Uncle dulu kartunis ka??

    ReplyDelete
  16. Salam Yob,

    Waahh sihat lagi dia. Dulu dia guna initial ZBH kat Gila-Gila.

    ReplyDelete
  17. sy membesar dgn karya2 beliau..huhu bestnya uncle jumpa dia..jeles!

    ReplyDelete
  18. mmg suka sangat GG..minat karya ZBH. PSB gedek tak jumpa ke? ..hehe prof serba tahu!

    ReplyDelete
  19. wahhh. bila uncle nak jadikan nadh guest plak ni. ehehe.

    lari topic sat, sebenarnya kan, ada kisah disebalik frame and lenses tu uncle. tapi for nw lets just say frame and lenses is about what i see and turned it into sharings. :D

    ReplyDelete
  20. miss the kutu kreko dgn kereta sport dan awek cun

    ReplyDelete
  21. wowwww... slalu jugak baca kartun beliau dlm gila-gila2.. kirim salam boleh?

    ReplyDelete
  22. kecik2 dulu sy mmg gila baca majalah gila2..~ ^^

    ReplyDelete
  23. Banyak boleh belajar dengan tokoh ni....

    ReplyDelete
  24. familiar sangat Zainal Buang Hussein ngan gila-gila,sama-sama fofular : )

    ReplyDelete
  25. ok. spek merah tu style!


    mohon kabor ke dia ye uncle?

    ReplyDelete
  26. eh!, uncle ade senyum sikitlah!!:D

    ReplyDelete