Followers

Thursday, December 15, 2011

December 15, 2011


WAKTU PAGI: Berduyun-duyun manusia bergegas keluar dari dalam lubang berkeliaran mencari rezeki.

MENJELANG PETANG: Berduyun-duyun mereka bergegas pulang ke dalam lubang menunggu esok keluar lagi...

Mungkinkah kitalah yang sebenarnya 'Tikus Kota'..?

(LOKASI: Pintu masuk Stesen LRT (bawah tanah) Masjid Jamek, Kuala Lumpur)

43 comments:

  1. Tikus kotakah kita? Atau semut gila?

    ReplyDelete
  2. heheee...tikus kota ok lagi, jgn jadi tikus mondok!

    ReplyDelete
  3. saya jalan sorang2 je pakcik~~takde berduyun2~~keh keh~

    ReplyDelete
  4. Hahaha.... Mmg gitulah adat hidup di kota besar demi mencari sesuap nasi.... :)

    ReplyDelete
  5. Cuma adakah lubang yang kita masuk dan keluar itu segelap dan sekotor lubang tikus tanah? ;-)

    ReplyDelete
  6. uncle, rajin ek uncle jenjalan, ape buat sensowang kat sana? shoping barang sekolah ur dotter ke....???

    ReplyDelete
  7. setiap ari masjid jamek sesak ngan org...

    ReplyDelete
  8. Salam Yob Gedek,

    Akak dah tak jadi 'Tikus Kota' lagi...sonoknya makan anggur!

    ReplyDelete
  9. hiks!


    saya ttp dlm tempurung (duk lam rumah sepjg masa)

    ReplyDelete
  10. tgh berduyun2 tu pun org x langor uncle nok...perghhh beri laluan ye kt uncle hehe

    ReplyDelete
  11. lame x singgah..

    uncle ni...skodeng awek jer...

    ReplyDelete
  12. naseb baek saya dok area luar bandar. kehkehkeh.....

    ReplyDelete
  13. TIKUS KOTA? MUNGKIN JUGA KOT.. TAK PUN TIKUS MONDOQUE.. ;)

    ReplyDelete
  14. Kakak tak pernah naik LRT diKL, kalau di S'pore sebab dekat adalah...

    ReplyDelete
  15. tikus keluar cr cheess.. =) nok g mano ni uncle?

    ReplyDelete
  16. sy penah bersesak2 kat stesen ni...skrg dah 9 tahun tk bersesak..
    rasanya tak lama lagi bersesak semula..

    ReplyDelete
  17. rindu time kerja klcc dulu :p berebut2 beratur nak balik. btol2 mcm lab rat :p

    ReplyDelete
  18. saya suka cerita 'tikus bandar & tikus kampung' :)

    ReplyDelete
  19. nasiblah mama tunz ni duk kt kg...x lah jadik cam tikus...cam biasa jerk...huhuhu

    ReplyDelete
  20. ouh.saya belum terjebak jadi tikur kota lagi.. :p

    ReplyDelete
  21. Hallamak..teringat kenangan 10 tahun yang lalu apabila pergi keje naik LRT...(bus kat jalan Silang tu lembab nak mampos)^^'

    ReplyDelete
  22. macam camping plak,
    kalau nak tau bila buleh start buat campfire, kena tengok burung terbang pulang :D

    heheh.. yes! try tengok kat jalanraya.
    laaaagi lah :D

    ReplyDelete
  23. tikus kota di kota..kalau di kampung.. 'lembu ternakan'...

    cukup time pergi..cukup time balik..ada juga yg tak terus balik.. singgah ke sana sini

    ReplyDelete
  24. tapi tikus merosakkan uncle :)

    ReplyDelete
  25. makcik kat belakang tu pakai beg tarik macam pramugari

    ReplyDelete
  26. tak suka tikus boleh tukar haiwan lain tak yang lebih comel : )

    ReplyDelete
  27. Sekarang stesen Masjid Jamek utk Putra Line sudah tiada kaunter di situ. Sesapa boleh terus beli tiket ke destinasi terakhir tanpa perlu membeli tiket 2 kali lagi.

    Mudah kan?

    Sebab stesen Masjid Jamek sangat luas dan jauh. Orang bertumpu di situ kerana pertukaran haluan.

    Jadi masa tidak terbuang lagi utk beratur membeli lain tiket kali kedua.

    ReplyDelete
  28. saya burung..sbb saya tak masuk dalam lubang bawah tanah..saya kene naiklift/..samapai ke puncak..hehhe..

    uncle gedek.tolong promote contest ni boleh?

    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.236485626422093.56309.233307966739859&type=3#!/photo.php?fbid=236485639755425&set=a.236485626422093.56309.233307966739859&type=3&theater

    masyeh uncle....=p

    ReplyDelete
  29. itulah kehidupan saya hari2.. letihhh~

    ReplyDelete
  30. ooo uncle rupe nyer...kt LRT tu...patut la sy kt, mcm kenal je mamat ni... hehehe

    ReplyDelete