Followers

Tuesday, December 13, 2011

December 13, 2011


Benda yang kita tahu, tapi kita selalu buat-buat tak tahu...!



(Kamu semua pasti tahu 'Gadis James Bond' kan? Tapi tahu kah kamu yang wujudnya 'Gadis Gedek'...?)

61 comments:

  1. semua nak melantak. ikut sedap tekak jer sebb tuh buat2 x tau.

    ReplyDelete
  2. Terlebih salah, terkurang pun salah...

    ReplyDelete
  3. maintain makan!!! weekend ni jom pekena ikan sembilang masak lemak cili berapi???

    ReplyDelete
  4. SALAM,
    YES, YES, BETUL TUAN. LEPAS NI, LF NAK IKUT PANDUAN BERDASARKAN APA YG TAHU. TAPI LEPAS KITA JUMPA 18 DIS NANTI.

    ReplyDelete
  5. Bro sekarang ni gua baru berjinak2 amalkan piramid tu...dah sampai waktu kita ...hehe

    ReplyDelete
  6. yg paling tinggi tuh laaa kita selalu duk amek byk2...saja malas nk ikut rules...

    pastuh duk bising gemok la.. x sehat la.. manusia neh memang mcm2 ada.. :p~

    ReplyDelete
  7. 007...

    gadis gedek,apa nombornya?

    ReplyDelete
  8. saya berbangga kerana berjaya memegang watak sebagai gadis gedek! heheh!!!

    *piramid makanan tu kan ...selalunya saya ikut posternya yang diterbalikkan. huhuhu~

    ReplyDelete
  9. betul tu uncle!
    tapi sekarang saya lebih berhati2 dalam pemakanan... maklumlah usia dah semakin meningkat ni! huhuhuuu

    ReplyDelete
  10. Masa nampak chart macam boleh ikut, tapi bila makan lupa...

    ReplyDelete
  11. Tahu..tapi biasanya piramid makanan tu jd tunggang langgang. Dah x rupa piramid dah klu ada peberet food dpn mata

    ReplyDelete
  12. saya sekarang peka nutrisi tahu!

    ReplyDelete
  13. Mestik lebih lasak dan seksi! Gadis gedek la katakan..

    ReplyDelete
  14. Ya... saya tahu Gadis Gedek! :)

    ReplyDelete
  15. ok jom gi carik kedai buah2an je pasni...buat kudap2 ganti fries n nugget..hehehe

    ReplyDelete
  16. hidop untuk makan, makan untuk hidop.

    ReplyDelete
  17. haiiippp.... tak suka poster kat belakang tu...

    ReplyDelete
  18. OK. Nk gi blog gadis gedek lak. hihi

    ReplyDelete
  19. betul tu.
    dah tahu, tp buat2 taktahu. :D

    ReplyDelete
  20. sebab kita tahu kita suka makan yang sedap2 je dan kita buat2 tak tahu yang makanan sedap2 tu jadikan badan kita 'tak' sedap...

    ReplyDelete
  21. piramid makanan? yup..selalunya memang orang buat2 tak tau..

    ReplyDelete
  22. sejak sekolah tau tapi tak pernah nak ingat bila time makan.. ;)

    ReplyDelete
  23. always have to take good care of any food we want to eat :) always, uncle..:)

    hehe, what such a coincidence of 'GADIS GEDEK'..hehehe.

    ReplyDelete
  24. beza bonar gadis gedek & uncle gedek..sorang muka "ganas" sorang manis je :D

    ReplyDelete
  25. selalu org tak ambik kisah pasal pyramid makanan kan?

    saya pun kengkadang jugak...

    ReplyDelete
  26. Uncle, blog template kita sama. Ha ah.. piramid makanan tu hanya sebagai hiasan kat dinding. Tp time makan, yg kena makan sikit tu kita makna byk.

    ReplyDelete
  27. yg dorang tau pergi sunway pyramid jer,,haha

    ReplyDelete
  28. hahaha..dan kita selalu terbalikkan piramid tu kan yg patut sikit kita amik tp kita amik byk..

    p/s : ade review psl ankel kat belog mai la singgah minum teh segala..

    ReplyDelete
  29. Kita selalu menterbalikkan piramid makanan kita! Haha

    ReplyDelete
  30. okeh, uncle jaga badan la ni :P ikut macam kat piramid makanan tu ^^

    ReplyDelete
  31. wa! nk tgk blog uncle kena cantık kan gambar. kalau tak, tak nampak latar blakang.

    peta ke tu uncle!

    ReplyDelete
  32. hehehehe.. jumpa tadi kat gadis bunga! hehehe..

    ReplyDelete
  33. Salam Yob Gedek,

    Gadis Gedek? Haa dah jadi glamer miker ni...asal jangan ada Gadis Gedik udah ler!

    ReplyDelete
  34. bila nampak makanan - semua yg ada dalam kepala otak hilang... apatah lagi chart yg ntah2 mana2 masa terjumpa dan terbaca!
    keh keh keh

    ReplyDelete
  35. dah tau..dan sengaja buat2 xnak tahu..dan belasah je semua.. hehe

    ReplyDelete
  36. SEJAK BERHENTI MEROKOK DUA BULAN LEBIH NI, NAFSU MAKAN SAYA MELUAP-LUAP. LUAR BIASA. BARU MAKAN NASI, TAK KENYANG LAGI. BELI LAGI MAKANAN LAIN UNTUK DIMAKAN.. ADUHAI.. NAIK RISAU JUGA NI. TAKUT BADAN NAIK JE..

    ReplyDelete
  37. saya makan je uncle..apa tu piramid makanan? muahaha..

    ReplyDelete
  38. kalau dah ada Gadis Gedek
    pasni kena buat soundtrack la uncle!

    ala-ala Bond gitu



    eceh!

    ReplyDelete
  39. tema kita > < le Uncle G-'healthy food'..

    ReplyDelete
  40. wuuuu...dah ade gadis gedek skrg ni...

    ReplyDelete
  41. sbb kta suma ada prinsip.."selagi boleh makan, makan je la..nanti dah sakit tak boleh nak makan dah.." :D

    ReplyDelete
  42. Rokok mana rokok? tak jumpa pun bahagian rokok...hehe

    ReplyDelete
  43. makan yang paling bawah.
    tu je pun yang paling banyak
    sebab luas permukaan dia lebih...

    ReplyDelete
  44. gadis gedek sy tahu :)


    piramid makanan juga tahu tp nafsu x nk dgr cakap..


    sy jwb bg pihak cik ina ya: sutun kereta tu sotong kurita..tedappp

    ReplyDelete
  45. bila hubby tegur berat kita dah naik, baru terhegeh2 nak tengok balik :p

    ReplyDelete
  46. saya tegas bab tuh...tapi kecundang bila selera mengoda...muahahhahhaa

    ReplyDelete
  47. gadis gedek bila nak putar kat panggung wayang berdekatan.larikkkkkk

    ReplyDelete