Followers

Friday, November 18, 2011

November 18, 2011


"Allah melihat apa yang anda lakukan dan CCTV merakamkannya" 

"Ha...! Macam mana? Masih belum takut...?"

(LOCATION: Masjid Al-Imam As Shafie, Taman Maluri, Kuala Lumpur)

45 comments:

  1. kalau tak takut jugak x tahu lah kan

    ReplyDelete
  2. makanya, jangan lakukan perkara yang bukan2..^.<

    ReplyDelete
  3. masalah nyer pencuri / org buat jahat x takut pun kedua-duanya...

    ReplyDelete
  4. sekarang org dahtak takut.... dunia akhir zaman

    ReplyDelete
  5. bagus juga salah satu langkah mengelak daripada berlaku kecurian.

    ReplyDelete
  6. muahahaha.... sempat g tu unkel, ada tak pak imam tgk unkel len mcm jer.... hahahaha

    ReplyDelete
  7. Masjid pun dah ade CCTV yer sekarang ni...

    ReplyDelete
  8. Allah dah bagi sedikit ilmu Dia utk manusia boleh 'melihat' di mana2 - tapi ada jugak manipulate~

    hehe tazkirah sikit.

    hi uncle!!!

    ReplyDelete
  9. ceh...kat masjid pon nak buat hal ke..ish2!

    ReplyDelete
  10. kalau tak takut jugak tak tahulah kan uncle...

    ReplyDelete
  11. uncle dibawah pengawasan...
    "beberapa kes telah dikesan"

    ReplyDelete
  12. kat masjid pun org nak buat dosa kan..memang super tak tau malu ni.. dah la tak malu kat diri sendiri..tak malu kat orang.. ngan tuhan pun tak malu..

    ReplyDelete
  13. kalau jiwa dah gelap tak de dia takutnye..hati dah buta apa rasa pun tak de lagi..

    ReplyDelete
  14. ha dia rakam x gambo uncle tgh posing maut ni..hahahaha

    ReplyDelete
  15. si pencuri kasut kat Allah tak takut, kat CCTV dia takut ..

    ReplyDelete
  16. hehehe.. takutttttt~
    ngan muka uncle yg garang dalam iman(muka suci) tuh, lagi bertambah takuttttt~

    ReplyDelete
  17. terbaik!! lau ada lagi buat perangai tak tahulah

    ReplyDelete
  18. alah gedek orang sekarang lebih takut ngan cctv dari Allah SWT.

    ReplyDelete
  19. 1st?
    ermm, lama tak ke taman maluri. background uncle catchy ;)

    ReplyDelete
  20. kalau takut Allah, CCTV pun tak yah pakai...

    ReplyDelete
  21. Hukuman potong tangan , selesai masalah.

    ReplyDelete
  22. CCTV cuma kat certain area, Allah kat semua area, tak boleh nyorok..

    ReplyDelete
  23. sedangkan Allah yg melihat tanpa sesaat beralih pandangan pun manusia tak takut..apa lagi cctv tu..

    ReplyDelete
  24. selain dr merakam aktiviti kecurian yg ada, musti CCTV tu pun merakam rakaman org yg sedang bercamhore dlm masjid tu kan?

    Tok2 imam,tok siak,tok bilal yng tgk rakaman cctv nnt musti felik apalah sorang mamat berbaju itam ni buat kat sini.

    Hik hik hik..

    ReplyDelete
  25. ini sudah hitam hati bro ...semua langgar!

    ReplyDelete
  26. lebih takutkan CCTV dari takutkan tuhan, hurm

    ReplyDelete
  27. SAMDTAYKB...

    uncle gedek, seriusly, u remind me to my former drafting teacher...
    setiap kali dia masuk kelas, dia akan tulis kat black board,
    tulisan kat atas tu.. memula dia tulis full version... and then bila kami satu kelas dah naik hafal dia tulis short form ajer... heheee

    nak tahu apa yang dia tulis tuh?
    Sesungguhnya Allah Melihat Dan Tahu Apa Yang Kamu Buat...

    dia train kami supaya tidak meniru dlm kelas n mencuri draftingnya equipment....

    ;)

    ReplyDelete
  28. tak leh la pocket carik makan. ohh

    ReplyDelete
  29. Tiap Jumaat jer, jalan depan tu mesti jem, sebab orang parking sampai hujung trafik light hingga hujung Baitulmal.

    ReplyDelete
  30. kat masjid pun ada org buat port curi barang..ish ish ish

    ReplyDelete
  31. ada 2 pemerhati kan...

    yg Maha Kuasa dan yg gadjet je...hehehe

    ReplyDelete
  32. Mmg ada jenis yang tak takut tu.Entah2 dah dalam kubur esok pun tak takut.

    ReplyDelete
  33. Hello, how are you? I have something to show you, before it is going to be late.
    A new antivirus product.

    KASPERSKY 2012
    KASPERSKY ANTI-VIRUS (KAV)
    1PC = RM 40
    3PC = RM 60

    KASPERSKY INTERNET SECURITY (KIS)
    1PC = RM 40
    3PC = RM 70

    Any order, you can send me your interest to my email.
    mandin26[at]yahoo.com

    OR for a better process, you can go to my blog, and fill in the ORDER FORM. It is much easy because it go directly to my email.

    http://rahman-kaspersky2012.blogspot.com/

    Make sure you insert your handphone number for easy contact. THANK YOU.

    ReplyDelete
  34. dalam masjid pun nak buat hal.. tak patut sungguh..

    ReplyDelete
  35. tgk cerita arnold haritu dia tembak je cctv tu :(

    ReplyDelete