Followers

Tuesday, November 1, 2011

November 1, 2011


Isteri uncle pernah mintak tolong belikan daun bawang di pasar... uncle bawak balik daun serai... Ini kisah benar suatu waktu dahulu semasa uncle baru lepas bernikah....

(Lelaki dan ego datang dalam satu package, ok? Untuk bertanya jauh sekali....!)

83 comments:

  1. yezaaa.. saya setuju... lelaki memang susah nak bertanya
    hahahhaa

    ReplyDelete
  2. Daun serai ada dijual ke?

    Masa baru kahwin, suami kakcik beli cili kering sampai sekg, sudahnya kongsi dengan 'Mak Iti'. ;-)

    ReplyDelete
  3. sgt3 setuju dgn statement yg last tu!

    ReplyDelete
  4. p/s daun serai tu nk wat pe? kalu serai je ok la heheheehe

    ReplyDelete
  5. hahaha...comel lah uncle ni..

    ReplyDelete
  6. hehehe.. macam² hal la uncle neh.. btw, kami ada tertiru pic ala2 aksi uncle.. nnt kami tayang n tag uncle kat fb.. :p~

    ReplyDelete
  7. hahaha
    sejak bila kita makan daun serai uncle?

    ReplyDelete
  8. hahahhaha tuh lah sapa suruh ego sangat...

    ReplyDelete
  9. exactly! lelaki dan ego adalah kembar seiras yg sgt sukar utk di pisahkan..

    oleh itu, wahai kaum lelaki berubahlah sedikit demi sedikit utk kesenangan bersama k..

    uncle, ni pasar kat ne? knp tak de org? ke uncle part time kat cni? ngeh3x...

    ReplyDelete
  10. lelaki dan ego is like bubur pulut hitam ngan santan pekat.. tk der santan pekat rasa macam bubur pulut sejati... sama jgk nngan lelaki tanpa ego pincang lah jati diri seorang lelaki.. ahaksss

    ReplyDelete
  11. setuju 120%

    lelaki dan ego macam adik-beradik tiri..haha

    ReplyDelete
  12. part nak kena singgah beli barang pasar ni memang boring heheh

    ReplyDelete
  13. Uncle...lama x jenguk sini..

    ha, naseb baik x suro beli serai..kot x, Uncle bwk balik lalang je kangg...

    huwargghhwarghhwargh

    ReplyDelete
  14. serai dgn daun bawang tu jauh benar uncle.
    kot terkeliru dgn daun kucai tu ada gak.
    daun kucai uncle tau tak nih...?

    :p



    .

    ReplyDelete
  15. uncle ..... uncle ...... *sambil geleng kepala... ngeeeeee :p

    ReplyDelete
  16. kesilapan lebih mendewasan kan uncle...kannnn?heheheh!

    ReplyDelete
  17. ahahhahahhaa, tpkan uncle asben lela pun penah gak..org soh beli daun sup dia g beli daun ketumbar. bila salah kuo lagi membeli mende yg sama gak dia bawak balik adoiiii

    ReplyDelete
  18. lelaki mmg mcm tu...ego.. aritu mak tng sy suh dia beli bayam..dia p beli sawi..

    tp kira ok la dr uncle beli daun serai...hahaha

    ReplyDelete
  19. Salam kenal Uncle (yg tak sepatutnya aku panggil uncle) i follow bermula tarikh ni 1-11-2011, ingat tu..

    Setuju dgn uncle, sama dgn hubby...terutama bila sesat jln, dah letih berpeloh, baru nak tnya org..hemm..lelaki.

    ReplyDelete
  20. Hahaha, kalau dolu2 boleh di maapkan, kalau skang still beli daun serai... (xtau nak koba cemano) errr, ade ke jual daun serai????

    ReplyDelete
  21. ahhh lelaki!!!! *tetibe emo, boleh? hahaha!!

    (uncle, your follower masa saya komen ni kan adalah seramai 777 orang!!!! hoyehhh!!!)

    ReplyDelete
  22. Pendapat saya....










    Heee~







    Ego tuh yg buat lelaki nmpk macho! ^^,

    ReplyDelete
  23. hehehehe...samalah dengan husband saya! suruh beli tepung pulut dibelinya tepung beras..

    bila tanya tau tak, dijawapnya tau! tapi beli salah pulak..

    ReplyDelete
  24. nasib baik kakak tak masukkan daun serai itu dalam masakan untuk 'jaga ego' uncle :)

    ReplyDelete
  25. kali ini uncle beli daun ape pulak?

    ReplyDelete
  26. ...mcm Abg Gedek bertanya, kacang botor itu spesis daun kan?

    Kan?
    Kan?

    ReplyDelete
  27. Gedek!lagi teruk!
    Gua beli daun bawang tersilap beli daun kesum je...huhu. (tp ego sama)

    ReplyDelete
  28. suami saya pulak, suh beli daun sop, tapi pegi beli daun ketumbar. boleh dimaafkan la sebab hampir sama,walaupun rasa daun ketumbar tu mcm bau kumbang :p

    ReplyDelete
  29. mujur suami sy jenis suka bertanya kalau dia tak tahu...hehe

    ReplyDelete
  30. hahaha..
    org lelaki selalu macam tu..
    berat sangat mulut nak tanya.

    bila salah beli depa kata..

    'awat tak bagitahu???'

    nak bagitahu cemana

    'awak tak tanya..' hehehe

    ReplyDelete
  31. daun serai? yang orang buat kerabu tu kan. tapi amat berbeza dengan daun bawang~

    konpiusss

    ReplyDelete
  32. daun serai tak yah gi kedai beli, korek jer kat belakang umah.... eh, tak tanam serai eh belakang umah.. hihi..

    ReplyDelete
  33. Itu kak leena suruh beli daun serai, kalau kena beli barang lain, agak2 tau tak uncle?

    ReplyDelete
  34. haha.. xpa.. salah beli masa mula2 menikah itu sweet.. kalau salah beli lepas dah lama menikah itu baru nak kena leter.. betul x?

    ReplyDelete
  35. kalau tertukar daun ketumbar dgn daun bawang xpela jugak..tapi kalau daun serai,jauh benar benor beza tu uncle..haha

    ReplyDelete
  36. adoi bro parah la lu ni...daun punya la senang pun tak kenal....haha!

    ReplyDelete
  37. suami saya ... mak nyee suruh beli tepung ...dia bawa balik roti keh keh keh ..

    ReplyDelete
  38. Ok gak tuh...

    Saya dulu bawak balik daun kucai...

    ReplyDelete
  39. itulah pasal..malu bertanya sesat jalan..;)

    ReplyDelete
  40. uishhh...nasib baik la laki saya tak mcm tu...hehe...


    laki saya ego dia sikit je...percaya tak? dia suka bertanya...

    wah, komen nak tackle hati suami mcm la laki aku tu baca komen aku ni...hahaha...

    ReplyDelete
  41. yabang dari dulu smpi la ni..suruh pegi pasar je muke kelat la...

    mcm ad hantu je di pasar...

    ReplyDelete
  42. best sangat blog nie, tak pernah tengok blog sekreatif nie, best lah angkel :)

    ReplyDelete
  43. hehehehe...mula2 kahwin mmg mcm tu kot..

    ReplyDelete
  44. uncle pernh tersilap lengkuas dgn halia x? hehe

    ReplyDelete
  45. hahaha... malu bertanya sesat jalan.

    ReplyDelete
  46. elok juga daun serai dibuat sebat belakang badan biar miang... kehkehkeh

    ReplyDelete
  47. yang penting , kita yakin ! ha ha .

    ReplyDelete
  48. syabas kerana mengaku...!! hahahaa... tapi ada jgk yg rajin tanya...

    ReplyDelete
  49. "Tok" "tok" "tok"...

    Uncle....oooo uncle
    Ayoh terjah sini
    ada entry untuk uncle

    http://doodleliciouss.blogspot.com/2011/11/bergambar-dengan-uncle-gedek.html

    ReplyDelete
  50. hihihi malu bertanya silap beli la jawabnya..

    ReplyDelete
  51. uncle ni lain dari yg lain la...ehehehe setiap gambo mmg unik dgn muka uncle...menarik plak cara uncle ni

    ReplyDelete
  52. pengakuan berani neh! dan mendpt sokongan sy...ahahahha

    ReplyDelete
  53. ic..ini terjadi suatu waktu dahulu ya uncle.. masa baru lepas nikah..
    jadi bagaimana isteri uncle menyambut kepulangan uncle bersama daun bawang version uncle tuh ya?

    ;}

    ReplyDelete
  54. balik konfirm kena bebel kan!


    huhu, padan muka uncle :)

    ReplyDelete
  55. mmg takdan la nak baca sgt blog uncle gedek ni sbb muka bengis tapi ati kiambang ot?!
    aku siap tampal notepad kaler kuning kat screen sbb rasa muka uncle gedek ni mcm muka bapak aku..
    siap ade tanda tersirat dari sebalik mata dia yg buntal nih:
    ko koje ke ko main tenet?!!

    ReplyDelete
  56. daun serai? maksud uncle, serai laa tu?

    haha..camno leh salah uncle.. ngeee~

    ReplyDelete
  57. samo la uncle...hari tu wife suh beli daun sup...papa mifz terbeli daum ketumbar...haha

    ReplyDelete
  58. giler cool
    giler best
    giler kentang
    buat aii gelak giler2 bc semua n3 uncle
    terus angau jd folower ini blog
    terbaekkkkkkkk (wat aksi jari boboi boy) hahahahahaha

    ReplyDelete
  59. http://mdmlala.blogspot.com/2011/11/menjawab-tag.html

    jwb kalu nk jawab...

    ReplyDelete
  60. saya gunakan taktik 'eh mana daun serai saya dah cari tapi tak jumpa pun bang?Tunjukkan. '

    ReplyDelete
  61. bukan same ke?
    kalau rebus dua2 pon lunyai

    ReplyDelete
  62. Hari tu , minta aBear beli lengkuas

    dia bawak balik HALIA

    ReplyDelete
  63. daun bawang bertukar jadik serai ye uncle..haha

    ReplyDelete
  64. nasib baib beli jugak.kalau cabut lalang tepi rumah lagi teruk

    ReplyDelete
  65. kehkeh..jauh bebenor daun bawang ngan daun serai..

    takpe..baru kahwin kan masa tu.. boleh dimaafkan lagik..

    ReplyDelete
  66. Kelako betullah lawak Abg Gedek.Boleh kalahkan 3G dlm MLM.

    ReplyDelete
  67. daun serai ada jual kat pasar ke?larikkkkkkkkkk

    ReplyDelete
  68. sebenarnya keegoan lelaki ni tak bertempat KEBANYAKKANNYA...buat keje semudah itu pon tak dapat buat dgn betul..lpas tu bila isteri kata..SALAH LA..jawabya..LAIN KALI JGN SURUH LAGI...haih..ttp jugak dia nak betul..LELAKI..LELAKI...

    ReplyDelete
  69. yeah!!<.terbaek!,.hiihi,.lelaki dan ego ibarat daun bawang dan pasar ye,.hehe

    ReplyDelete
  70. ada org jual daun serai??? kehkehkeh biar betui uncle

    ReplyDelete