Followers

Thursday, October 27, 2011

October 27, 2011


Limau Bali tu kalau cicah dengan kicap + gula + cili potong.... Perrrgggghhhhh!
(LOCATION: R&R Ayer Keroh > On the way to Tangkak, Johor)

58 comments:

  1. SALAM,
    DAH LAMA TAK MAKAN BUAH NI ! DULU2, SELALU BELI KAT IPOH.

    ReplyDelete
  2. Iye ke? Tak nah mkn cicah kicap mcm tu. Tp sy sgt tak suka limau bali sbb ianya pahit!

    ReplyDelete
  3. ya ke? tak pernah cuba...

    p/s: kalo masuk sepital saya saman uncle... hahahahahahaha...

    ReplyDelete
  4. limau bali cicah dengan kicap dan cili?? ermm..

    ReplyDelete
  5. pergghhhhhh..mmg best uncle...sama pulak cita rasa...

    ReplyDelete
  6. Uncle wat pe kat tangkak? Kg saya tu. Balik jgn lupa bwk kain 1 gulung ye. Blogger ramai menunggu tu. Hihi.

    ReplyDelete
  7. KEGEMARAN SYA LIMAU BALI
    YG MERAH SEDAP KELAT KELAT SIKIT.

    ReplyDelete
  8. pergggggghhhh..meleleh mujur tengah mkn epal ijau cicah colek ni idokla terlior benor haha

    ReplyDelete
  9. betul3x.
    tapi.
    kalau tak ada kicap, gula n cili aku langsung tak bulih telan limau tu...



    .

    ReplyDelete
  10. eh.
    uncle nampak berseri2 la hari nih...

    :)



    .

    ReplyDelete
  11. Kalau masam, kakcik tak suka tau. (hehehe... macam la ada orang tanya!) :)

    ReplyDelete
  12. menjejes air liur. tapi kalo tak reti beli dapat yang pahit.

    ReplyDelete
  13. cicah kicap yek?

    putu kalau makan limau bali..makan gitu jek.. tu pun dah sodap! hehee

    ReplyDelete
  14. saya suka cicah dengan garam... sedapnyaaaa!

    ReplyDelete
  15. hah? cmtu ek nk mkn limau bali???

    dulu selalu beli kalau outstation p ipoh..

    sekarang tidak lagi..huhu

    ReplyDelete
  16. i don't really like limau bali :'(
    btw, have a safe journey, uncle!! :D

    ReplyDelete
  17. hari-hari saya tengok buah limau bali..nak makan agak memilih...kureng suka yang masam..hehe.

    ReplyDelete
  18. mcm pelik jer..bese pkai mangge wt camtu...:)

    ReplyDelete
  19. rumah opah saya di kuala ada pokok limau bali..:-))

    tp asik kene tebuk ngan tupai..masam2 pon diorang suke. pelik!

    ReplyDelete
  20. cicah dgn kicap...limau bali...peliknya...sedap ke?

    tak pernah jumpa pun org makan gaya begitu...ish2...

    ReplyDelete
  21. limau bali sedap, tapi tak pernah plak tau boleh cicah cili kicap, biar betik.

    ReplyDelete
  22. kulit limau tu buat helmet segera pun cantik :)

    ReplyDelete
  23. sori br sempat menjengah utk BW

    dulu penah mkn limau ni smpi tergeliat usus perut

    ReplyDelete
  24. Salam Yob,

    Ni mesti penah buat, walaupun tak penah dibuat dik orang!

    ReplyDelete
  25. tak pandai makan limau ni

    kemana tu :)

    ReplyDelete
  26. Eh... akak tak pernah buat macam tu pun. Sedap ke?

    ReplyDelete
  27. limau bali tak berapa suka.. kalo ada kita makan, kalo takde kita tak cari.. :).. tapi first taim ler tahu ada orang makan ngan cicah..

    ReplyDelete
  28. sangat tk sedap limau bali..sy suka limau mandarin! woha!!!!

    ReplyDelete
  29. kdg2 limau bali ni kelat..tp apa2 pun gedek buat air liur sy kecur....ish....

    ReplyDelete
  30. Cecah kicap + gula eh? Style kelantan punya makan la uncle...

    ReplyDelete
  31. makan ngan serbuk asam pun sedap

    ReplyDelete
  32. makan ngan serbuk asam pun sedap

    ReplyDelete
  33. kat kg sini pon ader....wah napa x ckp lalu air keroh...lau tak leh blind date gitu...hahhahahhah.....

    ReplyDelete
  34. mmg gandingan yg mantaps..

    teringat buah limau besar tu kat belakang umah arwah nenek..
    pokoknya betul2 tepi sungai.lepas makan buah limau besar tu,main air sungai smpi kecut.hehe

    ReplyDelete
  35. limau bali cicah kicap?????

    eka makan gitu je ungkel..

    ungkel,meh tengok eka ngate ungkel..
    kehkehkeh

    http://ekahafizy.blogspot.com/2011/10/ungkel-gedek-i-like.html

    ReplyDelete
  36. bak laa sebiji.. tak baik makan sorang2..

    ReplyDelete
  37. sedapnye limau bali...uncle lama x jenguk belog saya..hehe

    ReplyDelete
  38. uncle balik kampung ek?

    sambut deepavali kat kampung?

    hihi, best!

    ReplyDelete
  39. Betul3x..... Mmg best, Kita panggey limau tambun, hehehe

    1st time jejak sini dr blog kakchiella... Mmg sempoi.... :)

    ReplyDelete
  40. Nama uncle sm ngan panggilan manje Adik ipo kite... 'gedek' :P

    ReplyDelete
  41. mkn ngaN ROJAK MAK BEE pun sidap tau!

    ReplyDelete
  42. Next time jumpa limau bali tu nak trylah.

    ReplyDelete