Followers

Tuesday, October 25, 2011

October 25, 2011


You think you are unfortunate? Look around you...
(Entry insaf...)

61 comments:

  1. Susah gak nak jmpe gelandangan di siang hari sdg beradu.

    Sy pun insaf.

    ReplyDelete
  2. insaf jugak...

    muker uncle sangat serius...

    tapi menten hensem

    ^_@

    ReplyDelete
  3. hidup lagi tak tu? ada pergi periksa nadi beliau tak?

    ReplyDelete
  4. Jangan lokek untuk senyum kerana senyum itu juga sedekah selagi kamu ikhlas. Hehehe...

    ReplyDelete
  5. agree dengan uncle!!! :) hidup mesti selalu bersyukur..

    ReplyDelete
  6. bersyukur lah kita sepatutnya...

    ReplyDelete
  7. orang belakang tu idop lagi ker tak tu?
    cuba check! haha

    ReplyDelete
  8. knp uncle tak join sekali baring kat sebelah?? mesti dh tak leh beza, mane 1 uncle, mane 1 mereka dan keluarga mereka... ahaks!!

    ReplyDelete
  9. sejuknya baring atas lantai tanpa selimut kan...uncle bagi sedekah tak? larikkkkkkkkkkkkkkkkkk

    ReplyDelete
  10. saya nampak titis air mata pakcik~~

    ReplyDelete
  11. sgt kesian pd org gelandangan ni kalo saya punya rejeki lebih nak sangat berbuat sst utk diorang ni..selalu terpikir cemana kalo tetiba nasib kita jd cam ni..atau nasib anak2 kita jd camni disebabkan ketamakkan kita mencari harta dunia byk je yg berlaku bila terlibat dlm kes korupsi n sbgnya harta benda kena sita..bapak masuk penjara ank bini tinggal sehelai sepinggang jd gelandangan xde tmpt tinggal lebih malang bila sedara mara xde yg nk bantu..:)
    so beringat2lah semua org yg hari ni sihat walafiat kaya raya berpotensi utk terbaring tak berdaya sprt gelandangan itu jika kita tidak mensyukuri apa yg kita miliki hari ni.

    ReplyDelete
  12. uncle kejut dia bangun mandi..heee..
    syukur dengan apa yang ada..
    sepatutnya selagi terdaya kena berusaha baru hidup tak sia2..:)

    ReplyDelete
  13. kesiannya!
    jadi bersyukurlah dengan rezeki dan kehidupan kita sekarang..

    ReplyDelete
  14. hhhaaaa... that why la uncle skrg glamer eks.. semua blogger dok upkan uncle.. banyak syok..

    oooppsss.. salam kenal dr sy.. mama yana yg baru berjimba2 dlm dunia blog nih..:)

    ReplyDelete
  15. Jumpa blok uncle dari mis geli. Bagusla blog uncle ni. A picture present 1000 words. Gudluck :)

    ReplyDelete
  16. SALAM,
    N3 PENUH DGN PENGERTIAN ! KITA KATA KITA KEKURANGAN (HARTA, KESIHATAN, RUPA PARAS DAN MACAM2 LAGI), ADA LAGI ORANG LAIN YG LEBIH BYK KEKURANGAN DRPD KITA. BERSYUKUR KITA SELALU HENDAKNYA

    ReplyDelete
  17. sekarang ni ramai buat aktiviti bagi makan kat homeless people. jom kite blogger2 ni buat cenggitu satu hari nanti nak?

    ReplyDelete
  18. insaf sambil nangis..isk..isk..isk...
    napak sgt kurang vitamin c tu.....

    ReplyDelete
  19. still rasa unfortunate

    die sangat 'bahagia'...malah die ahli syurga

    ReplyDelete
  20. SalAM Yob Gedek,

    Dah lama insaf. Orang tu tido ke, mabuk tu Yob?

    ReplyDelete
  21. betul tu bro...sendiri mahu ingat sikit...

    ReplyDelete
  22. Kakak selalu bersyukur apa yg ada...

    ReplyDelete
  23. Yes im so lucky bcoz still boleh blogging...uncle nak tanya...uncle da buat polisi baru eh, tak de nak reply da komen kitorang kat sini? Sila jawab! Jawab!

    ReplyDelete
  24. uncle... pic ni buat saya teringat pada kawan lama...

    p/s: entahkan ada idak lagi dia... allahuakhbar...

    ReplyDelete
  25. 'Rumah Gelandangan 1Malaysia' macam PM kata nak buat dalam BAJET baru ni tak siap lagi kut, mula buat pun belum lagi kut... hahahaha

    ReplyDelete
  26. lahai..cian nya.. entah anak, suami, bapak, abang, adik, sapa tah kan.. mana lah family dia..

    ReplyDelete
  27. uncle.. cepat pegi kasi CPR ... hehehehe.. sesak napaih kot.. ape pun.. selamat berkenalan uncle.. ( apa punya ayat der.. ehehehe)

    ReplyDelete
  28. ye betull..kalau kite pk kite tak bernasib baik...ade lg org lain yg lebih mlg dr kite sbnrnye... bersyukurlah!

    ReplyDelete
  29. ye betull..kalau kite pk kite tak bernasib baik...ade lg org lain yg lebih mlg dr kite sbnrnye... bersyukurlah!

    ReplyDelete
  30. jumpa sedara ke uncle??

    sian dia...
    siannnnn..

    ReplyDelete
  31. sedih nyeeee....

    mana dpt je asal dpt lelap mata kan...huhu

    ReplyDelete
  32. hope org belakang tu pon insaf dari perbuatannya...

    ReplyDelete
  33. tahun depan lu jadi menteri wilayah. ganti nong chik yg kuat chong

    ReplyDelete
  34. jgn lah cuba untuk membunuh diri... jgn lah cuba untuk melarikan diri... tetapi cuba lah untuk menginsafkan diri..

    ReplyDelete
  35. mm..setuju..

    nway, look behind uncle.. hehee...
    ada rambut panjang kan? cer kasik ke depan skit..tgk caner.. heheee

    ReplyDelete
  36. saya pun insaf ...

    baju dah penuh almari ... masih rasa tak ada baju hehehehe

    ReplyDelete
  37. bersyukur atas apa yg kita miliki sekarang

    ReplyDelete
  38. Arrghhhh.....saya datang opis di hari cuti umum ni untuk buat kerja. Ni dah tak leh alih2 minda dr blog Uncle plak...salah sapa ni? Sapa suruh buat blog best ni??

    ReplyDelete
  39. Uncle, terima kasih jawapan itu...saya faham...sorry aaa....okeh nanti jumpa itu tengkorak dekat fisio hukm, saya try aarr....

    ReplyDelete
  40. Syukur seadanya sebab kita masih punya tempat berteduh.

    ReplyDelete
  41. nie kes x nak melepak sangat , jadi lah melepek terus....

    ReplyDelete
  42. minta dijauhkan dr kita nasib cenggini..insyAllah (^_^)

    ReplyDelete
  43. Mmg betul2 gelandangan ke posing je tu?

    ReplyDelete