Followers

Thursday, October 13, 2011

October 13, 2011


Everything keeps going up... except my wages... :(







1) Nak pengsan uncle bila AZIEAZAH cakap muka uncle sebagai 'penyeri'. Macam awek ke?

2) SCARLETT O'HARA pulak cakap uncle ni 'kelakar dalam senyap'. Macam Charlie Chaplin  ke...?

Ayoh! Jom group hug!

61 comments:

  1. so uncle makan nasi lemak RM4 hengget atau yg rega RM1.20 jek?

    ReplyDelete
  2. rm1.20 masih murah la tu~keh keh~

    ReplyDelete
  3. wow.. nasi lemak rm1.20 neh mesti sikit je portion dia... hurmmm~ hidup kena kedepan.. kalo kebelakang maksudnya x hidup dah...(kenangan)

    ReplyDelete
  4. Okay lagi tu nasi lemak RM1.20 , tempat MTT dah RM1.50 =..="

    ReplyDelete
  5. Setiap hari, ada saje yg review blog abg gedek! kan?

    ReplyDelete
  6. Awal bro hr ni...
    selamat pagi
    dah minum kopi?

    ReplyDelete
  7. Pengagihan banyak pada perkhidmatan awam kami yg swasta gigit jari tempias barang naik harga

    ReplyDelete
  8. uncle pon apa kurangnyer......kretipppp sgt2 :D thank yewwwwww

    ReplyDelete
  9. hehe awek xsemestinya penyeri wahai uncle... :)



    nasik lemak tu dh naik harga

    ReplyDelete
  10. Haaaaih....semua harga barang naik. Ayam pun naik harga sekilo. Adei adei

    ReplyDelete
  11. except ur wages?
    oh no ... huhuhuuuu

    ReplyDelete
  12. kehkehkeh.. main pangkah pakai artline aje... kehkehkeh

    ReplyDelete
  13. uncle.. nak tengok gambar uncle sambil tersenyum.. plizzzz :(


    dari anakandamu yang jauh,
    BellaBell SSYJ ^^

    ReplyDelete
  14. harga barang naik,hantaran kahwin pun naik jugak..

    susah jadi orang bujang ni..hmm

    ReplyDelete
  15. amboi uncle... bila awek review laju aja nak grup hugs... :P

    p/s: biasalah... tu gaji melebihi 3 ribu tu kot...

    ReplyDelete
  16. dorang ni tak paham bahasa, bajet dah cakap harga barang tak naik la.

    -kerang tu memang naik ke darat bila kita tangkap dia tapi jangan suka letak harga suka-suki je-

    *emo*

    ReplyDelete
  17. EN GEDEK..ENTRY IM FREE NOW TU BUKAN KPAH YG TULIS..TAK TAHU MACAM MANA DI PUBLISHKAN. KALI NI YG KEDUA TERJADI MACAM TU..SORRY..

    ReplyDelete
  18. pakcik tolong tapau nasi lemak kerang untuk saya sebungkus..

    ReplyDelete
  19. wah...dah start naik harga..

    baru jek declare..

    belum pun dapat lagi imbuhan2 tu..

    * kita suka nasi lemak kerang tau!

    ReplyDelete
  20. Salam Yob Gedek,

    Masak sendiri bawak bekallah Yob!

    ReplyDelete
  21. yeppy.............
    kak azie join hug gak..

    ReplyDelete
  22. hmm.. peniaga pun nak kaya jugak.. :|

    ReplyDelete
  23. uncle..kita serupa..kita serupa..bab wages tu jelah..huhuhu...

    ReplyDelete
  24. uncle, kenapa blog uncle semakin lucu-luan? best la :)

    ReplyDelete
  25. makin hari makin naik harga...susah nak tengok harga makin turun...:)

    ReplyDelete
  26. dia naik dahhhhh! jom kita ngamuk uncle!

    grrrrrrrr......

    ReplyDelete
  27. yg x trn...bla wat sendiri..uncle bla nk ajk mkn ni

    ReplyDelete
  28. muka uncle ada tarikan tersendiri walaupun mimik muka tu sama jerrr hehe

    ReplyDelete
  29. uncle ...penyeri tu
    tang...wajah macam tu!

    selalukan org senyum je :)

    ReplyDelete
  30. Salam..
    Apo nak buat harap ujan yo turun....

    Penyeri atau penyerika...hehehhee..jgn marah, nanti tak kelakar...

    ReplyDelete
  31. ok lagi tu rm120 kat sini x de dah harga macam tue...

    ReplyDelete
  32. punye ramai puji uncle tpi tetap susah nak senyum ek...

    hehehe

    betul2 kebal pujian uncle ni ;)

    wages bos mmg lambat naik sbb dia punya elaun masyukkk,kan kan kan

    ReplyDelete
  33. uncle tetap Legend la..
    biase la tu.. gaji naik.. harga barang pun naik r.. haha

    ReplyDelete
  34. nasi lemak, sedapnya. arisha dah lama tak makan since kat sini ada jual nasi uduk saja..:(

    ReplyDelete
  35. kita ada gak naiknya

    naik berat badan
    naik angin

    ReplyDelete
  36. adesss...tengok nasik lemak teringat nasik lemak kat bawah opis nehh..^^

    ReplyDelete
  37. sedapnya nasi lemak kerang


    laapppaaa

    ReplyDelete
  38. nk tgk uncle gedek tersenyom kita pakat geletek dia ramai2 kan..hahahha

    ReplyDelete
  39. nasi lemak bungkus kecil di kampung baru pun dah naik jadi 80sen !

    ReplyDelete
  40. uncle! speechless uncle follow blog mira balik.. blogger femes follow blogger picisan.. mekasehhh :)

    ReplyDelete
  41. pangkah pakai marker pen baru gelap sikit hehe..takde la kita tahu naik 20sen hihi

    ReplyDelete
  42. naik 2 posen?

    tp kalo singgit dua posen masih murah..:)

    ReplyDelete
  43. nasi lemak RM1.00 cuma letak yang basic je tapi kalau yang RM1.50 adalah seketul dua ayam masak merah.. ;)

    ReplyDelete
  44. uncle ramai peminat! x cukup tangan uncle nak hug!

    ReplyDelete
  45. Masih ada nasi lemak RM1 kat Pasir Gudang tapi kacang dia 3 biji, timun 1 cm, bilis 2 ekor, sambal 1 camca, nasi tak sempat nak kira tapi adalah 2 genggam.
    p.s:Tiap2 hari mesti jenguk Abg Gedek untuk hiburkan hati.Rasa macam nak jumpa mintak signature. :D

    ReplyDelete
  46. bang Gedek!Link blog saya tu salahlah.Tu link Cik Ziezah.Ni link saya. http://scarlettj1.blogspot.com

    ReplyDelete
  47. Lupa nak tanya, uncle pernah try tak nasi lemak lima posen kat cokit...ala yg lauk boleh pilih...penjualnya mak nyah, dulu saya pernah makan. Not bad, tapi lokasi terlalu kotor, terus kena banned!

    ReplyDelete
  48. penyerilah sangat.kah kah, murahnya nasi lemak tu kat mana?

    ReplyDelete