Followers

Saturday, October 1, 2011

October 1, 2011


Live telecast from Gemencheh, Negeri Sembilan... "Tetibo ghaso lapa pulak ni... Lopeh ni pakcik nak cari ikan Sembilang masak lomak cili api... Sapo nak ikot? Pakcik belanjo!"










Blog Uncle dapat rating 8/10 kat THE KICKASS RULE! Terima kasih EI. Terima kasih juga WANITA MUTALIB sebab review blog uncle tempon hari. Kamu sangat cool Jom group hug!

37 comments:

  1. tapau la, den tunggu kek tol somban...

    ReplyDelete
  2. tempon hari tu chomel la uncle!


    haha

    balek kg kak leena yer?

    ReplyDelete
  3. masak lomak cili api mmg best.. baru sempurna perjalanan ke nogori.

    ReplyDelete
  4. apa kata setiap kali jumpa papan tanda jalan lu turun dan snap...baru vavavummm....hehe

    ReplyDelete
  5. humangai... Dah tak jauh tu samo kampung ese kek kolo johol nun.... Sok kut balik klumpo tu singgah la boli ayam kg salai buleh ngulai kek ghumah nantise kek kolo johol nun.... Sok kut balik klumpo tu singgah la boli ayam kg salai buleh ngulai kek ghumah nanti

    ReplyDelete
  6. masak lomak cili padi .. den suko tuu

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum Yob Gedek,

    Jangan lupo beli daging salai itik kangkang Kolo Pilah!
    Err Gemencheh kat mana Jang?

    ReplyDelete
  8. Masak lemak cili api...pedas sehhh...tak menahan tu...musti sedey punya kalu makan! sob!

    ReplyDelete
  9. Uihh..jauh lak aii hr ni..msk lomak cili api sodap..tp den xmkn ikan sembilang..hehe..enjoy lunch Uncle..

    ReplyDelete
  10. wow, tinggi rating dia bagi ek,
    hebat arr uncle!

    umah mak mertua kat gemencheh ke?

    ReplyDelete
  11. lamanya dah tak turun negeri.9.gulai tempoyak pun sodap.

    ReplyDelete
  12. lama tak makan lemak cili api tu

    ReplyDelete
  13. aadoyai...sembilang masak lomak cili api... berapi tu...hehe..terbaik..!!

    ReplyDelete
  14. perrrhh,sanggup berhenti tepi jln sebab nak ambik gambo ke? hevat! vavavava!


    nak ikan semilang masak lemak cili api, osah sodap ehhhh

    ReplyDelete
  15. ikan Sembilang masak lomak cili api. sedap tu!

    ReplyDelete
  16. Wow!Tak sabar nak ke Kg Lonek, bawak budak2 cuti deepavali ni.

    ReplyDelete
  17. whoah, pandaninya uncle bercakap nogoghi..hehe.

    ReplyDelete
  18. Biasanya semilang tu disalai dulu, kan? Oh lazat Bro!

    ReplyDelete
  19. uncle!! hahaa.. dah sampai noghori speaking noghori tuh.. hehee..pakcik kayo! kayo peminat kek blog ey.. ;)

    ReplyDelete
  20. uncle!! hahaa.. dah sampai noghori speaking noghori tuh.. hehee..pakcik kayo! kayo peminat kek blog ey.. ;)

    ReplyDelete
  21. : alahai , sedap tuuuu . cemburu laa ..

    ~ uncle , kabor auntie karang :P

    ReplyDelete
  22. den nak ikot hehe... pakcik kayo boleh la belanja hehehe

    ReplyDelete
  23. nyam nyam. kesat air liur guna siku.

    ReplyDelete
  24. ingatkan gemencheh kat terengganu

    ReplyDelete
  25. Ehh ehhhhhhhhhhh....Uncle,tu kg Cik Suami tu!!!!!!





    Tetibe excited apehal??!! huhu

    ReplyDelete
  26. lambat bona den tgk entri ni. kalo tak dah dapat den meghaso masak lomak cili api ikan sembilang yang pokcik belanjo!

    ReplyDelete
  27. humak ai.. jauh eh.. den pun dah lamo tak balik sano.. hikhikhik.. menu yang sodap tu uncle.. tapi lagi best kalau dapek daging salai..

    ReplyDelete
  28. msk lomak slalu da..pekena yg lain la plak pakcik

    ReplyDelete