Followers

Tuesday, September 6, 2011

September 6, 2011


Terlalu banyak ketupat dan rendang membuatkan makanan segera kelihatan lazat...

102 comments:

  1. kita pun makan meggi gak masa hari raya! heheheeee

    ReplyDelete
  2. Sampai hari ini (sejak awal Ramadhan) kakcik sangat ingin makan megi, tapi belum sempat menjamahnya lagi. :)

    ReplyDelete
  3. exactly!

    tgok roti canai pun rasa meluap2 kesedapan nya...hihi

    ReplyDelete
  4. Absolutely! Tu pasal raya ke 3 saya dah makan ikan! :P

    ReplyDelete
  5. anak bungsu sy demam..batuk dan naik semput...bgun tido benda yg kt belakang gedek tu yg dimintanya...

    ReplyDelete
  6. haa... waktu ni,
    biar rendang rusa terhidang panas,
    meggi panas juga yang diidamkan!

    ReplyDelete
  7. tolong buatkan satu cup untuk saya..cepat sikit boleh...

    ReplyDelete
  8. saya dah bantai makan...hehe...muak tengok menu yg sama..

    ReplyDelete
  9. ai bang,makan megi jer.tapi mmg betullah ketupat dan rendang tu hanya laku pada hari pertama & kedua raya jer.hari ketiga masing2 sibuk carik nasik dan megi.:p

    ReplyDelete
  10. saya diet rendang minggu ni~keh keh~~

    ReplyDelete
  11. wow banyaknye maggi.

    ingatkan ada McD tadi

    ReplyDelete
  12. eee....tak sedapla mee segera :p

    ReplyDelete
  13. raya ke dua Gua dah cari megi hari tu...

    ReplyDelete
  14. setuju!!!!
    tetiba terasa nk makan rusky tom yam plak~~~

    ReplyDelete
  15. me maggi cepat di masak ...sedap dimakan ...

    ReplyDelete
  16. ...atau mungkin sudah sampai masanya kita mula berjimat cermat setelah sebulan tidak berbuat begitu...hehe

    ReplyDelete
  17. betul tu...tetiba rasa balik nnt nak masak megi letak cili api...

    ReplyDelete
  18. hahaa terlebih belanja musim raya ke pe...

    ReplyDelete
  19. betullahhh.. tgk maggi pun terliur.. salam singgah... best lah blog ni.. nk tiru lah.. huhu..

    ReplyDelete
  20. banyaknya megii.. dah lama x makan megi.. ada dalam sebulan lebih kot sebelum puasa lg

    ReplyDelete
  21. semalam baru mkn maggi sebab dah xtau nak mkn apo..haha

    ReplyDelete
  22. warning! instant food is not good for ur health ^^

    ReplyDelete
  23. Tapi malangnya seleraku tak dapat menerima makanan segera.Lalu nasi juga yang ku cari. =)

    ReplyDelete
  24. Yes! I am number one...


    Ok seriously...



    Makanan musim raya banyak mengandungi kolesterol dan lemak, maka taste buds kita yang dah biasa dengan ultra masin, meronta-ronta bila ternampak benda-benda yang ber MSG macam Maggi.

    Lebihan murukku di tier kedua kabinet tu pun nampak mengghairahkan di saat ini...

    ReplyDelete
  25. pakcik, kalu sy dtg raya nnt jgn la plak kasi megi cup...

    ReplyDelete
  26. singgah..first time komen..samalah saya uncle..makan megi je..

    ReplyDelete
  27. Assalamualaikum Yob Gedek,
    Selamat berhari raya lagi!
    Aje ngan yer! Akak nampak meggi cam best jer. Tapi akak masih ada simpan Rendang Tok dlm freezer, bawak dari kampong daa!

    ReplyDelete
  28. mee maggi cepat dimasak sedap dimakan !!!~

    ReplyDelete
  29. betul tu uncle..gua dah 2 hari pekena ibumie sebab terlalu banyak melantak ketupat lemang rendang.haha!

    ReplyDelete
  30. sokong uncle! yg segera ni pun sodap bila asyik hadap makanan raya sejak minggu lepas hehe

    ReplyDelete
  31. salam bro...
    akak zinta merajuk.. masak bro jangan makan meggi

    ReplyDelete
  32. setuju tu bro.. tp hr ni dh xde dah sumer tu.. hehe

    ReplyDelete
  33. sedar gak...... tetiba tgk cekodokpun rasa cam apam manis....

    ReplyDelete
  34. malam raya ayu dah cari nasi.. hahhaha

    ReplyDelete
  35. raya kali i x puas makan ketupat rendang . sigh ~

    ReplyDelete
  36. hahaha
    maggi?
    saya tak tergoda pun uncle

    ReplyDelete
  37. haha.. btol laa uncle.. sama laa kita...

    ReplyDelete
  38. semalam anak-anak dah mintak nak maggi tapi ibunya ini tak layankan selera anak-anak.. tapi malam ni rasanya macam nak makanler.. hikhikhik..

    ReplyDelete
  39. haha, masuk Uni balik la uncle. ni makanan time sempit. :P

    ReplyDelete
  40. maggi bagus utk kempiskan perut kita sekarang...dan juga menyelamatkan poket ..hehe

    ReplyDelete
  41. @mas saari

    megi kena buat megi rendang macam ni....

    ReplyDelete
  42. @nyanyisunyi

    megi je yg naik selera time demam....

    ReplyDelete
  43. @Fa-T

    megi dah macam makanan ruji org malaya....


    kan?

    ReplyDelete
  44. @ct shah

    ketupat & rendang bikin banyak lemak!

    huh!

    ReplyDelete
  45. @eLL

    McD rasa mahal lepas raya....

    haha

    ReplyDelete
  46. @GuaHulubalang

    sebab nak jimat tu yang paling betol!

    haha

    ReplyDelete
  47. @Waqheh

    belanja tak hingat....

    makan megi la....

    haha!

    ReplyDelete
  48. @Freaky

    sebulan lebih?

    duit banyak lagi la tu....

    ReplyDelete
  49. @Irwan

    Haha!

    mata lu tajam! Nampak maruku!

    ReplyDelete
  50. @KhaiRin

    jangan risau....

    uncle buat megi packet...

    ReplyDelete
  51. @Udy

    Tapi jangan makan selalu....


    Hai!

    ReplyDelete
  52. @MOH KEMBARA

    Rendang tok makan dengan roti lagi bes!

    ReplyDelete
  53. @~izan~

    offshore man bawak belak megi tak?

    ReplyDelete
  54. @HEROICzero

    kenapa pulak?

    Tak dapat bonus ke nak beli?

    ReplyDelete
  55. @Cik Ina Do do Cheng

    cik ina pandai asal...

    tak perlu ni semua....

    ReplyDelete
  56. @monologtinism

    La ye ke?

    sebenarnya lagi baik macam tu....

    ReplyDelete
  57. @sergeant keroro

    Kat bilik kena ada stok ni....

    makan malam malam!

    ReplyDelete
  58. Hahahahah! Sy dah sempat tala maggi da pas ry!

    ReplyDelete
  59. saya bahawasanya mengaku telah merembat dan makan secewen megi goreng segera dalam cup semalam.

    tak tahannnn~

    ReplyDelete