Followers

Wednesday, September 28, 2011

September 28, 2011


I love nasi ayam... but eating nasi ayam in a polistrine container...  amat MENJENGKELKAN!
(Polistrine sangat tidak mesra alam, okay!!?)






Thanks pada IWASE KENZO / PROCAMNET sebab review blog ni... Kamu sangat kool...!

54 comments:

  1. bengang time sedap nk cucuk ayam tu...polistrine pecah.....grrrrrr...
    kene buat muke serius cam pakcik...keh...keh..keh....

    ReplyDelete
  2. No probla.. kalo x nk nasik ayam tu, leh je pass kt sini.. lapa gak kot. hauahauhauah

    ReplyDelete
  3. saya kalau beli makanan dalam polistrine mesti transfer ke dalam pinggan! baru puas makan..hehehee

    ReplyDelete
  4. salin masuk pinggan uncle tp bukan pinggan polistrine jugak hehe. eh uncle dah sihat ke batuk2?

    ReplyDelete
  5. jangan gunakan sudu atau garpu bro...tangan2...kata laksa makan guna tangan ...haha!

    ReplyDelete
  6. Bawak le mangkuk tingkat sendiri. Suh penuual tu tapau dlm mangkuk tingkat.

    ReplyDelete
  7. lenkali bawak tuppaware lah beb!

    ReplyDelete
  8. Nasi ayam Hainan kat Bukit bintang sangat sedap!!

    ReplyDelete
  9. hihihi~
    ada satu kedai kat pendamaran, dia bungkus nasi ayam pakai plastik n surat kabar..

    ReplyDelete
  10. bungkus ngan kertas minyak tu, sodap

    ;-)p

    ReplyDelete
  11. eh, ni nak tunjuk kesian sbb mkn bungkus ke atau nak tunjuk yg uncle tgah 'bujang' skang?

    ah'haaaaa..

    ekekekeke

    ReplyDelete
  12. terbaik r.. time raya baru dpat makan nasi ayam..
    mkan dlam dulang besaq lagi best uncle.. mkan ramai2...

    ReplyDelete
  13. Arrrghhh jangan disebut nasi ayam! sebab tadi berangan nak makan nasi ayam sampai kedai jual nasi ayam tu....tutup plak !!tersangatlah sakit hati!

    ReplyDelete
  14. lapor.... dapat nasi ayam FREE lagi best~~~

    ReplyDelete
  15. Salam Yob Gedek,

    Okay, trueeee! Bingo!

    ReplyDelete
  16. jangan makan ikut telinga sudaaa
    ;)

    ReplyDelete
  17. saya kurang mengemari nasi ayam...tp lebihan nasi saya ayam suka...

    ReplyDelete
  18. transfer ke pingganlah pakcik.. baru makan tak pandang kiri kanan..

    ReplyDelete
  19. lau x nak guna polisterin...sendiri masak maaaaa..huhu

    ReplyDelete
  20. tetapi....
    mug GILA-GILA sungguh kool!

    ReplyDelete
  21. kalu gitu...masak lagi berbaloi pakcik..boleh makan berkali-kali..hehe.

    ReplyDelete
  22. Sy pun suka nasi ayam..lebih2 lagi nasi ayam pandan yg terdapat di Medan Selera BBST..sgt sedap dn banyak...tp sy pun tk suka mkn dlm bekas polistrin..mst letak dlm pinggan.

    ReplyDelete
  23. nasi ayam sedap. menu paling senang sebab ada ayam,sayur n sup. tp kalau makan selalu bleh muak saya..


    hihihi...salam kenal uncle gedek :)

    ReplyDelete
  24. uncle..nasi ayam is one of my favourite food! :)
    and yes, makan dalam polistrine container is very uncomfortable :(

    ReplyDelete
  25. kalau masa kenduri kawen,selamba saja bubur panas mkn dlm polistrine.rasa pun jadik lain macam

    ReplyDelete
  26. kenapa uncle tak makan kat kedai je. x perlu pakai polisterin

    ReplyDelete
  27. true. makan dalam pinggan jugak best XD

    ReplyDelete
  28. polystyrene juga tidak mesra dengan cel-cel badan =D

    ReplyDelete
  29. gunala pinggan arcopal dalam almari tu uncle..hehe

    ReplyDelete
  30. ..Hahaha finally today i m the first one to write down here...Yehoooo!!!!

    ReplyDelete
  31. ye la cari kedai yg letak dlm paper la...layann wooo mcm nasi ayam kedai batu dekat kampung pandan...hahahhaa

    ReplyDelete
  32. sebab tu kemana2 saya bawa daun pisang saya sendiri.mesra alam!

    ReplyDelete
  33. nasi ayam???? tetiba teringat nasi ayam linda onn..walaupunnnnnnnnnnnn...

    salam kenal...

    ReplyDelete
  34. nasi ayam kakGee di Taman Medan sedap.. cubalah uncle makan kat situ.. ;)

    ReplyDelete
  35. tapi... beli juga kan ? heu heu heu .


    bawa lah bekas makanan sendiri . =)

    ReplyDelete
  36. kalo tapau smpi opis terus sy letak dlm pinggan susahlah nk mkn dlm polisterine tu..

    ReplyDelete
  37. uncle!

    tuang nasi ayam tu atas pinggan.

    ReplyDelete
  38. transfer the nasi into the pinggan lah bro...

    ReplyDelete
  39. haha
    tuka la masuk dalam pinggan..

    hadoi. lapa la pula rasa..

    ReplyDelete
  40. samalah, kat tempat keja cik ina kalau bawak polistrine satu kesalahan, boleh dihukum.

    ReplyDelete
  41. samalah, kat tempat keja cik ina kalau bawak polistrine satu kesalahan, boleh dihukum.

    ReplyDelete
  42. jom kite membudayakan bawak tupperware ke kedai makan! untuk menapau lah! :D

    ReplyDelete
  43. nasi ayam mmg sedap,ika pun suke nasi ayam hehe,masukkn dlm pinggan je la uncle baru ade umphh nk mkn heee :p

    ReplyDelete
  44. msk senderey la pakcik pastu ajk kiteorg mkn

    ReplyDelete
  45. Salam bro, lu pernah tak, kengkawan kampung lu, bila dah tengok gambar-gambar dalam blog lu, ESPECIALLY yang ni, tanya lu:

    Lu OK ke tak ni?

    pernah tak?

    LOL

    ReplyDelete