Followers

Tuesday, August 9, 2011

August 9, 2011


mungkin dek kerana usia.

gerak tangan saya mula terketar-ketar,

ingin saya tebas sedikit, habis senget-benget hasil tebasannya,

maka,

teraksalah saya menebasnya semua,

dengan harapan, ia tumbuh semuanya kembali sekata,

mungkin saya kelihatan umpama teruna, (memujuk hati sendiri)

saya bohong.

saya kelihatan seperti puaka sebenarnya.

bidalan Inggeris pernah berkata,

'real men grow beards'

saya memandang cermin,

saya emosi.

kemudian saya tekup muka ke bantal dan menangis teresak-esak...


(entri khas ini adalah dedikasi kepada Bujal X kerana tulisan beliau selalu membuat saya tersenyum. Tulisan beliau amat ringkas namun mampu meluahkan perasaan isi hati) ~ First time tulis panjang macam ni, tau...!

186 comments:

  1. hehhehehe
    ala uncle jgn la nangis

    ReplyDelete
  2. keh keh~~abis la trafik saya mesti mencanak hari ni~~

    ReplyDelete
  3. Bujal dah bagi idea pada gedek!! Tebas lagi kemas...

    ReplyDelete
  4. "kemudian saya tekup muka ke bantal dan menangis teresak-esak..."

    awwwwwwww!~

    hahahahaha

    ReplyDelete
  5. Part tekup muka ke bantal tu yg tak bleh bla....terasa ada kelembutan teruna melayu terakhir disitu..haha..

    ReplyDelete
  6. best juga baca uncle tulis panjang psl sy mmg suka baca..~bujal mmg best

    ReplyDelete
  7. wah... dah clear!
    hensemlah uncle...nampak lebih muda!

    heheheheeee...puji lebih2 ni takde duit raya ke?

    ReplyDelete
  8. :)

    rin x tahu dh nk komen ape.

    1st time baca entry panjang dr uncle.

    tulis la lagi...

    ReplyDelete
  9. bro try buang misai + janggut..terbaik!

    ReplyDelete
  10. Gua pun suka dengan tulisan beliau. Sarkastik sampai kengkadang gua hilang topik..


    Anyway, puisi Bro pasal bercukur...part tekup bantal tu I LMAO.

    You are getting your funny bones back!

    ReplyDelete
  11. err....pakcik potong rambut yerk..

    ReplyDelete
  12. hah?
    tebas dah. tak hensem.

    khakhakha

    ReplyDelete
  13. jangan sedey2 jangan nangis2...

    kalo rasa gembira tepok tangan..
    clap clap..
    kalo rasa gembira hentak kaki..
    tang tang...

    sambung la lepas tu..

    ReplyDelete
  14. emosi..hehehhe..
    janggut kalau trim comel2..emm. smart gak!! heheheh

    ReplyDelete
  15. nak terkejut leh .. sebab bro tulis panjang2 haha...

    alaaa semua orang akan dewasa ..

    ReplyDelete
  16. tadi baca.. ops ingatkan blog bujal.. tapi betullah.. rupa-rupanya uncle tujukan untk bujal.. ;)

    ReplyDelete
  17. wow..uncle..ensemla...nampak muda 15tahun..hhehe

    ReplyDelete
  18. hahaha..comel giler uncle nanges ok..hehe

    ReplyDelete
  19. Ingatkan salah masuk rumah tadi! :)

    Memang sebiji gaya bujal...

    ReplyDelete
  20. apasal tak ambik gambar waktu teresak2 tu? :P

    ReplyDelete
  21. Tuh la psl...terkejut baca entri panjang nie. Heheheh! Pecah rekod tau!

    ReplyDelete
  22. janganlah menangis..si bujal tu dia tu melankolik dan bombastik..ntah2 dia dulu belajar sastera..hahaha..

    ReplyDelete
  23. macam tak caya ada entry yang panjang kat sini..apa mimpi uncle =D

    ReplyDelete
  24. tengah bayangkan... tekup muka ke bantal dan nangis esak2...hehhehe

    janganla sedih2... alalalala bucuk2...

    ReplyDelete
  25. jambu!!!!!! hahahaah!!!!


    *saya hampir kompius akan identiti blog ni tadi.

    ReplyDelete
  26. habihla ensem uncle ai nihhh
    uwwwaaaaaaaa (emo lebih)

    ReplyDelete
  27. huiyoo handsome la uncle tade misai
    hahaa

    ReplyDelete
  28. yes!!! ....keh3!

    macam pecah teruna la...untung Bujal X yang dapat!

    ReplyDelete
  29. wpun blog ni 'tak byk ckp' tp boleh buatkan sy tgelak2...knp kah??? haha...cool la uncle =)

    ReplyDelete
  30. tahniah atas gelaran #pakcikcamwhore di twitter.

    ReplyDelete
  31. minta bujal belanja makan nasi arab. dia dapat bonus tu.

    ReplyDelete
  32. lma gila tak mai sini,

    wahh pjg gilalah uncle tulis..

    *teruja

    ReplyDelete
  33. yup.
    real men grow beards.
    hehe

    ReplyDelete
  34. first time masuk kesini...sempoi uncle gedek

    ReplyDelete
  35. salam..follower baru :)..saya minat seni juga...tapi cabang seni lain :))

    ReplyDelete
  36. wah uncle dah cukur ? waaa da x ensem la uncle.. hehe gurau je. ade misai dan janggut nampak style lagi :D

    ReplyDelete
  37. haah la uncle, panjang betul entry kali ini, ade bau puitis plak tue!

    ReplyDelete
  38. pakcik
    saya ada janggut!!
    haha!

    ReplyDelete
  39. haha...penangan rambut k-pop Bujal....

    ReplyDelete
  40. erk. mcmana muka Uncle menangis teresak-esak..


    tak macho laaa..

    ReplyDelete
  41. rambut tu bila nak tebas.

    ps- kartunis rambut dulu tang mana sekarang? cabai juga.

    ReplyDelete
  42. tak tipu uncle..mmg hensem ahhh siyes!!! hahaaaa...

    ReplyDelete
  43. Salam perkenalan dari saya uncle. Ada masa jemput singgah ke blog picisan saya yer.

    ReplyDelete
  44. tebaslah kalau rasa perlu..kalau tak, x payah..:)

    ReplyDelete
  45. nampak muda la uncle, heeeeee....tapi menten wajah serius, hehehe...

    ReplyDelete
  46. pic kelihatan jambu..tapi jambu dari lombok atau daka atau banglore..
    tah kenapa tang tua tu gua sikit kagum bro

    ReplyDelete
  47. Realy...look different..look 10 years younger...ermmmm...

    ReplyDelete
  48. wah dah cukurlh uncle..len dripada yg lain..hehe

    ReplyDelete
  49. bak kata K.E sinar fm... remaja purba! hehehe

    ReplyDelete
  50. Pakcik Gedek semakin popular... Sehingga ada trending #pakcikcamwhore di twitter tau..
    Love your originality and confident :)
    Being unique in the way you are!

    http://ariffshah.com/blog-self-portrait-pertama-malaysia/

    http://bilatergigithalia.com/2011/08/09/pakcikcamwhore-bukan-satu-kutukan/

    ReplyDelete
  51. Ala... Bang Gedek!Baik simpan janggut tu balik.

    ReplyDelete
  52. jambu la uncle nii heheehehe, muda lagi tuu darling ;-)

    ReplyDelete
  53. muncung tu dah mcam ikan keli la ... ha33

    ReplyDelete
  54. I love your blog! :D And your captions haahhaa!

    Keep doing it go go go! :D

    ReplyDelete
  55. Uncle look young better than before..^^

    ReplyDelete
  56. serius , cam meremang bulu roma nengok licin cam tu. cam ni tak gedek ah. bujal X traffic mencanak-canak, baiklah dia pasang iklan.

    ReplyDelete
  57. a'ah cam tak percaya je ni uncle tulis...ke copy paste ni..(baik ngaku..hehe)

    ReplyDelete
  58. ehhhh misai n janggut dah ilang..hehe.

    ReplyDelete
  59. uncle,you're on 9gag!

    http://9gag.com/gag/195183/

    ReplyDelete
  60. uncle... orait tu... nampak muda 2o tahun.... terkejut masuk tgk unclenya entry kali nie....

    ReplyDelete
  61. wah..ada perenggan la.. hr ni tersaje nak komen sbb 1st time tgk pjg ayat pakcik. wahh kuatnye aura bujal, dah dua blogger dah try tulis mcm dia. Bujal dah leh buka kelas ni.

    ReplyDelete
  62. haha tak tw la pulak uncle dah jadi trending kat twitter? :D

    *eelleh bujal :D*

    ReplyDelete
  63. cayalah uncle..teruskan self potrait..
    ade satu entry khas untuk uncle di blog saya... harap diizinkan menggunkan gmbar dan video pada entry tersebut... :)

    http://www.luqmanmaat.com/2011/08/pakcik-camwhore-atau-awesome-self.html

    ReplyDelete
  64. "kemudian saya tekup muka ke bantal dan menangis teresak-esak..."

    ....? erk.. hahahhaha! (guling2)..

    ReplyDelete
  65. Saya CUBA bayangkan...
    part uncle 'tekup muka ke bantal ... dan menangis teresak-esak'...
    Wahh....... kiuuuut nyiiiiia...

    ReplyDelete
  66. wow...!
    nampak muda 5 tahun le.. hehehe

    ReplyDelete
  67. ayat last tu saya da daftar sebagai trademark.keh keh~~

    *jangan marah pakcik~bunga tu sebagai penghargaan~~

    ReplyDelete
  68. lepas tekup bantal ... ada guling2 tak...

    ReplyDelete
  69. 1- Entri terpanjang pakcik yg saya pernah baca.

    2- Pakcik kelihatan seperti remaja 19 tahun !! Haha..

    ReplyDelete
  70. ala cian nyeee...

    letak la gmbo tgh nangis tu...huhu

    ReplyDelete
  71. uncle!!!!...waaa...uncle dh rajin menaip plak skang ek??hehe

    ReplyDelete
  72. ala..hilang machooo...

    kita suka tgk lelaki ada janggut
    tapi hubby tak boleh pulak
    coz displin tempat kerja...

    bela balik tau...heeee~

    ReplyDelete
  73. bujal x memang penuh dgn X nye.....
    ye lor..bese pakcik tulis 15 pp jer....

    ReplyDelete
  74. ehehehe..glemer la bujal pasni..haha..

    x lama lagi tmbuh balik kan jnggut tu?hehehe

    ReplyDelete
  75. @Anum

    mana ada nangis Anum...

    merajok je...

    ReplyDelete
  76. @Kakzakie

    Oh memang

    dia selalu inspire me...!

    ReplyDelete
  77. @Eye_nee

    melayu terakhir tu mungkin...

    teruna...? Tak mungkin!

    ReplyDelete
  78. @catherine-

    Uncle bukan pandai menulis macam rin...

    copy paste je...

    (thanks gambar)

    ReplyDelete
  79. @eLL

    Alaaa...

    jangan la terlalu jujur...

    ReplyDelete
  80. @MULAN

    Tu lagu vietnam ke...?

    Lina kata U kat Nam like beratos-ratos tahon..?

    wow!

    ReplyDelete
  81. @senyumSOYA

    Trim punya pasal lah ni yg gonjeng, ni!

    huh!

    ReplyDelete
  82. @Qaseh dalia adelia

    Panjang2 ni hanya sementara je....

    lepas ni tak dah!

    ReplyDelete
  83. @kakcik

    tu la...

    masok rumah tak bagi salam....

    haha!

    ReplyDelete
  84. @Mommy Fara

    Nak tulis macam Fara tak pandai...

    envy tau!

    ReplyDelete
  85. @Dee

    Ha ah... style macam budak sastera kan..??

    Dee aliran apa?

    ReplyDelete
  86. @gadisBunga

    Jambu...?

    asalkan jambu yang mahal dah la...

    ReplyDelete
  87. @JIJI YU

    Hahaha!

    Kamu pandai komen....

    'dalam'

    ReplyDelete
  88. @cek chun

    OK OK...
    nanti uncle tabur baja biar cepat tumboh...

    ReplyDelete
  89. @suk

    Haaaa?

    Kena batang idong sendiri, kan?

    ReplyDelete
  90. dee aliran sastera..sbb tu dee tau..hahaha...

    ReplyDelete
  91. @Amiirah-Cassan

    tak banyak bercakap tu sebab tak pandai bercakap banyak...

    Haha!

    ReplyDelete
  92. @nizamsani

    Bujal tengah lebat tu!

    Wife kamu? ehem ehem!

    ReplyDelete
  93. @Freaky

    OK... nanti uncle siram air bagi cepat tumboh!

    ReplyDelete
  94. @MasZuber

    Terpengaroh dengan Bujal...

    dia hebat!

    ReplyDelete
  95. @sergeant keroro

    memang muda ...

    sama muda dengan ayah kamu!

    ReplyDelete
  96. @Pekerja Kontrak

    harap harap jambu air tau,, jangan jambu batu!

    ReplyDelete
  97. @Syafiq Salim

    Terima kaseh...

    kamu pon hebat sama...

    ReplyDelete
  98. @alien

    yg dalam seluar tu bukan janggut tau...!!

    ReplyDelete
  99. @Cikli

    Rambot sekarang bisnes..!

    kencang!

    ReplyDelete
  100. @GreenAppleKu.com

    Hai apple hijau...

    selamat datang! uncle suka!

    ReplyDelete
  101. @eMMe

    Serioue tu sebab uncle menag orang yg serious!

    ReplyDelete
  102. @Huszaini

    remaja purba?

    Uncle 'budak yang tua'

    ReplyDelete
  103. @Pojiepooh Abdullah

    Trending kat twitter?

    Hado! Malu!

    Terima kasih link tu... nanti uncle tengok satu satu...

    TQVM!

    ReplyDelete
  104. @Chee Ching

    Thanks Chee Ching...

    Selamat datang...!

    ReplyDelete
  105. @Cik Ina Do do Cheng

    Alaaa... bujal punya trafik memang dah mencanak2...

    ReplyDelete
  106. @zik

    bukan hilang...

    direhatkan sementara!

    ReplyDelete
  107. @Bidadari Syurga

    Jangan terkejot...

    abggap ia satu bonos!

    haha!

    ReplyDelete
  108. @mynameismy

    boleh belu janggot palsu buat sementara kan..?

    haha!

    ReplyDelete
  109. @luqman

    TQ luqman sbb tolong promote...

    uncle berbesar hati....

    ReplyDelete
  110. @[n a j e e b]

    guling2 tu kamu tau...!

    bukan uncle...!

    haha!

    ReplyDelete
  111. @NaeBlog

    ada tak kiut sampai rasa nak cubit ponggong..?

    ReplyDelete
  112. @PUTUBAMBU

    5 tahon je?

    Ada orang bagi 10 tahon...!

    huh!

    ReplyDelete
  113. @bujal X

    Haha...

    pakcik tahu...

    kamu hebat!

    ReplyDelete
  114. @Chik Att

    apa kelas guling2...

    Golek golek teros!

    ReplyDelete
  115. @Daddy Ziyyad

    1) jangan pandang uncle sebelah mata...!

    2) 19 tahun banyak jerawat!

    ReplyDelete
  116. @Noriz sini...

    tak boleh...

    gambar menanges tu boleh dapat undi simpati...!

    ReplyDelete
  117. @qasehraihan

    sekali sekal....

    sejak tekanan perasaan ni...

    ReplyDelete
  118. @Khairul Antasha

    Bujal dah lama glamer lah....

    Tampal bulu jagung boleh tak?

    panjang sikit...!

    haha!

    ReplyDelete
  119. dah tebas kurang macho la sikit...rupa uncle agak gedik sikit...haha

    ReplyDelete