Followers

Saturday, August 6, 2011

August 6, 2011

Home made Roti Jala for berbuka puasa... Yummy..! Terima kasih isteriku...!

95 comments:

  1. makan roti jala cicah kari memang sedap...:)

    ReplyDelete
  2. husband Mas pun suka roti jala...
    nampaknya Mas kena belajar buat roti jala ngan auntie ni...heheheeee

    ReplyDelete
  3. roti jala! tetiba teringin nak makan T.Tv



    selamat berbuka uncle! :D



    ^^

    ReplyDelete
  4. huhuhu..auntie tengah kirai roti jala tu..terer2~

    ReplyDelete
  5. wah sedap tu......nanti mama tunz nak wat jugak la cam ni...

    ReplyDelete
  6. wow... mmg tak shoping kat bazar dah ni... selamat berbuka uncle...:8)

    ReplyDelete
  7. baguih la istri uncle!

    sempat dia.

    ReplyDelete
  8. bagusnya..buat sendiri...saya beli jer semua...hehehe

    ReplyDelete
  9. whoah, nak berbuke pon pakai baju kale same ek uncle? sweet gitu. hehehe.

    ReplyDelete
  10. jimat satu hal....sayang pulak satu hal...terimakaseh jer...bertuah badan...hehe

    ReplyDelete
  11. nak jugak!!! XD

    p/s : uncle, pasal berjiran tu ikut suka sebenarnya. just nak tambah kenalan dah eratkan hubungan =)

    ReplyDelete
  12. wah sedapnya....seb baik bukan tunjuk gambo roti jala..lama lg nk buka ni lg 5 jam dari skang

    ReplyDelete
  13. Uncle tlg apalah? takkan tlg tgk aje and tlg telan air liur, hehehe

    ReplyDelete
  14. uncle rumah saya takde bekas kuning untuk buat roti jala tu.:(

    ReplyDelete
  15. pasti sedap... igt2 lah kami ketika menyantapnya... hehehe...

    ReplyDelete
  16. Roti jala... dah lama tak makan...
    Selamat Berbuka ... Pandai kakak tebar jala

    ReplyDelete
  17. wah! mak saya rajin la buat semua ni.

    ReplyDelete
  18. kakak.
    acuan kita sama.
    kaler kuning...

    :)


    .

    ReplyDelete
  19. untunglah bro ada isteri yg rajin memasak sendiri juadah berbuka.

    ReplyDelete
  20. uncle..
    hari2 ayu menjala.. 2 kilo tepung.. aduh...
    niaga punya pasal no hal,masak utk makan sendiri.. hal2... hahahaa

    ReplyDelete
  21. best nyer tengok gambar uncle ngan wife... moga bahagia sampai syurga, amin

    ReplyDelete
  22. roti jala cicah plk ngn kuah kari ayam kampong bes wooo

    ReplyDelete
  23. ada lagi ke? huhuhuh...

    p/s: chef paling best....

    ReplyDelete
  24. Assalamualaikum Yob, tolong menyibuk dgn kamera jer nih...pasni basuh pinggan!

    ReplyDelete
  25. kalau dekat-dekat, gua dah ketuk pintu rumah lu pukul 7.25 tadi.

    ReplyDelete
  26. wah, bestnye..

    untung dpt wife serba boleh kan... oder je msti dpt..hihi

    ReplyDelete
  27. t.kasih, t.kasih gak..xkn Uncle duk sebuk snap pic sndiri je, x tlg Aunty kerr? ehehe

    ReplyDelete
  28. salam yob gedek.. pinjam cakap kak halima hihihi..

    selalu nampak yob kat blog Moh Kembara.. datang melawat la ni..

    ReplyDelete
  29. bro...sha as...mengata lu...hehe

    ReplyDelete
  30. sedap tu Uncle !!!~
    kite tukar jom...
    Uncle bg sy Roti Jala...
    sy bagi kek cokelat...

    ReplyDelete
  31. ank bungsu sy suka bangat...kalau sy buat dia rasa mcm pelik sgt sbb dia tk tahu ibu dia memng terer bab jala menjala ni..:))

    p/s tk dt sahut cabaran uncle gedek aritu...ada ambik gmbar kat depan lelaki yg main2kan kepala gedek tu (Al Ikhsan)tp tk boleh buat mcm gedek buat..heheheh..

    ReplyDelete
  32. klu kuahnya sedap.. memang best tu

    ReplyDelete
  33. saya pun nak jugak :P
    roti jala...oh..roti jala

    ReplyDelete
  34. Gedek tak tolong wife ke?, asyik duk lalu lalang ke situ je.jangan marah kurang pahala.

    ReplyDelete
  35. @mas saari

    Ala....

    mas tu pandai tu.... taknak ngaku...

    ReplyDelete
  36. @senyumSOYA

    Oooo....

    perbuatan tu namanya kirai yea...?

    baru tahu...

    ReplyDelete
  37. @ShafiqIzwan

    Hitam tu sweet...?

    haha! Hitam itu menawan!

    ReplyDelete
  38. @Bigdaddyz

    Lu saje je nak penena gua...!

    haha!

    ReplyDelete
  39. @sergeant keroro

    Pasal berjiran: Ohhh... ye ke...? Uncle ni terlalu tua untok faham segmen-segmen ni...

    hahaha!

    ReplyDelete
  40. @Lelord

    AH....

    kamu ni saje je....! Nak buka awal!

    ReplyDelete
  41. @DeLancrettLurpak

    Uncle tolong habiskan nanti... don wori

    ReplyDelete
  42. @NaeBlog

    Tebar...?

    Itu jala nelayan...!

    haha!

    ReplyDelete
  43. @Freaky

    itu baru tengok...

    belom rasa...!

    ReplyDelete
  44. @Freaky

    itu baru tengok...

    belom rasa...!

    ReplyDelete
  45. @tasekM

    kalau acuan sama... rasanya pon tentu sama-sama sedap!

    ReplyDelete
  46. @MOH KEMBARA

    Basoh pinggan...? Tak boleh! Repot tulang!

    ReplyDelete
  47. @Cikli

    Tok tok tok... ketok pintu syurga...!

    ReplyDelete
  48. @mamaNoriz

    Memang beruntong...

    oder macam kat kedai je ni... haha!

    ReplyDelete
  49. @sha a.s

    Uncle tolong lah....

    Tolong rasa...

    haha!

    ReplyDelete
  50. @a.samad jaafar

    Salam Yob samad!

    Moh kembara tu rajin nulis... tu yg selalu kesana tu..

    Hai...!

    ReplyDelete
  51. @Bigdaddyz

    Takpe bro...

    bagi can kat dia bulan puasa ni...

    ReplyDelete
  52. @solomolo

    kek cokelat...?

    ayam golek takde ke..?

    ReplyDelete
  53. @nyanyisunyi

    terer menjala...?

    kalau jala ikan dapat?

    p/s: Takpe... asal jumpa tempat tu... haha!

    ReplyDelete
  54. @delarocha

    betol... kuncinya kat kuah kari tu...

    ReplyDelete
  55. @Cik Ina Do do Cheng

    Lalu lalang tu sebab bagi moral support...

    haha!

    ReplyDelete
  56. huwah, terernyeee.

    nak sikit

    ReplyDelete
  57. best2 roti jala.. kena pulak kari ayam yang ummph!!!

    ReplyDelete
  58. Roti Jala...mmg Yummy Pakchik..ada pulak kuah kari ayam..5 keping selamberrr jer....

    ReplyDelete
  59. patut la terbau2 smpi ke sini...pakcik berbuka dgn roti jala ruper nyer

    ReplyDelete
  60. @Eye_nee

    Pakcik kalo ada roti jala, dah tak usik benda lain!

    ReplyDelete
  61. @http://aniesandyou.blogspot.com

    Wah!

    Hebat nya PC kamu!?

    PC berkuasa tinggi ni.... ada keluar bau!

    ReplyDelete
  62. @Mommy Fara

    Kegemara ku jua...!

    (cuba jawab puitis) hehe

    ReplyDelete
  63. ini macam kena ajak berbuka kat rumah dia ni.. janji tahun 2007 masih belum ditepati... so.. apa macam tahun ni?

    ReplyDelete