Followers

Sunday, August 21, 2011

August 21, 2011

Ikan Kerapu or Ikan Kerepu...?

81 comments:

  1. hahaha..ni mesti mat bangla yg tulis kan neh...

    ReplyDelete
  2. Hahahhhahahahaha!

    Saya tak boleh tahan bahan jenaka membabitkan ejaan yg salah!

    Dia mgkn nak cpt menulis.

    ReplyDelete
  3. hehehe tak lulus BM lagi tu..kerepu lak jadinya..

    ReplyDelete
  4. nasib baik x ikan kerepek...hahha

    ReplyDelete
  5. ikan kerepu masak 3 rase sedapp wooo ankel...haha...mahal ja tu

    ReplyDelete
  6. kena report kat dewan bahasa ni..

    ReplyDelete
  7. nasib baik tak ikan merapu! heheeee

    ReplyDelete
  8. Bak kata Usop Wilcha; “Nampak benor menipu nye kome!”

    hahahahaha

    ReplyDelete
  9. nasib baik bukan ikan garpu...hehe

    ReplyDelete
  10. @penyisir rambut

    mungkin lah....

    ramai mat bangla kat situ...!

    ReplyDelete
  11. @Kalamhati

    Rasanya periksa pon dia tak ambik...!

    ReplyDelete
  12. @tunz

    bukan ikan kerepek...

    kerepak ikan, lah

    ReplyDelete
  13. @luqman

    mahal kan...?

    bela sendiri lah... jom!

    ReplyDelete
  14. @monologtinism

    bulan posa tak boleh merapu...!

    makroh!

    ReplyDelete
  15. @Freaky

    macam mana nak masok spell it right, kan?

    ReplyDelete
  16. @mizzura

    ikan kerapu kerepot tu ikan kering kot?

    ReplyDelete
  17. @Cikli

    lu cakap kerepu, gua teringat keropok!

    haha!

    ReplyDelete
  18. @Bigdaddyz

    kalau ikan garpu, mana ikan sudunya..?

    ReplyDelete
  19. hahahaha.... ikan kerepu ni sepupu ikan kerapu kot~.. muahahahaha..

    ReplyDelete
  20. typing error tu uncle... hehe...

    uncle kite ade buat kad raya special.. jemputlahh datang blog :)

    http://meeranamera.blogspot.com/2011/08/hari-raya.html

    ReplyDelete
  21. merapu je ikan kerapu ditulis ikan kerepu.

    ReplyDelete
  22. mana tau kut kat kampung dia panggil nama ikan tu ikan kerepu...

    ReplyDelete
  23. owh yang nie memang purposenye kerepu, kena ade slang gak mase mengeja tue ;p

    ReplyDelete
  24. kerapu kalau dh besar jadik kuratang uncle~

    betulll

    ReplyDelete
  25. confirm yang tulis tu tak berapa mahir mengenai nama ikan.. ahaks..

    ReplyDelete
  26. orang yang merapu.. kalau tukang tulis ini rakyat M'sia, tidak mungkin salah eja. Sekian, terima kasih. :-)

    ReplyDelete
  27. kerepu? merapu je hahahahahahhahaha
    epic fail!

    ReplyDelete
  28. @GaRy™

    bukan sepupu lah...

    nama sintifik kot?

    ReplyDelete
  29. @meeranamera

    agaknya dia type guna font nama freehand, kan?

    Buat kad? Habis la designer tak boleh carik makan!

    ReplyDelete
  30. @Cik Ina Do do Cheng

    Suami cik ina tak pernah ke tangkap ikan kerepu?

    ReplyDelete
  31. @rATu kEBaYA

    mungkin jugak dia boring nama lamanya..?

    haha!

    ReplyDelete
  32. @ardi

    Kampong kat vietnam mungkin lah ada kerepu...

    haha

    ReplyDelete
  33. @MasZuber

    slang benua mana ni?

    biar betol kamu!

    ReplyDelete
  34. @catherine-

    Biar betol kamu... sejak bila kamu tahu ilmu ikan ni? Kamu hanya pakar 'ilmu perempuan' je...

    ReplyDelete
  35. @aizamia3

    Sah mat bangla yang tulis tu...

    haha

    ReplyDelete
  36. @Irwan

    Key ell cakap ... 'Kherephu..'

    haha!

    ReplyDelete
  37. @sergeant keroro

    bukan merapu...

    tapi memang tak pandai...!

    ReplyDelete
  38. @blog-tips-kurus

    HAha...! Sangan setuju dengan komen ni....

    ReplyDelete
  39. rasanya teringat kat kerepek kot!!!!

    ReplyDelete
  40. kerapu = present tense

    kerepu = past tense

    ReplyDelete
  41. encik uncle... saya nie orang berniaga.. haishhhh....

    p/s: komen atas tu tokey ikan yang cakap ya... saya taip aja... ngeh ngeh ngeh....

    ReplyDelete
  42. sah bukan org melayu yang meniaga nih!

    kalau org melayu gak, harus kene buang daerah! hihihi~

    ReplyDelete
  43. @NaeBlog

    Teeennngggkkkiiiuuu tteeeaaccchhheeerrr...

    ReplyDelete
  44. @Bidadari Syurga

    Haha!

    kamu berniaga ikan pasar ke?

    ingat ikan ikan akuarium

    ReplyDelete
  45. @CikMiMiey

    kamu jangan mintak pulak kat kedai....

    ReplyDelete
  46. haha.. kerapu..kerapu.. nasib ko la..
    budak2 makan buah salak,
    aku nak gelak..
    haha...

    ReplyDelete