Followers

Thursday, August 18, 2011

August 18, 2011

Parkia Speciosa (info)

118 comments:

  1. yeyeyeyey, nie muka ada masalah ke apa nie?

    ReplyDelete
  2. pakcik, petai seikat berapa? haha. comel la pakcik. (;

    ReplyDelete
  3. Wahh! Petai tu! Suke! Nak sepapan ley tak? Nak bt sambal udang petai! Yummeh!

    ReplyDelete
  4. masak sambal petai tu sedap gak.. :)

    ReplyDelete
  5. Dah lama tak makan sambal tumis petai! :)

    ReplyDelete
  6. Mas suka petai!
    buat ulam sangat sedap...heheheee

    ReplyDelete
  7. sedapnya petai....kreatif tul uncle ni..hr2 faeez dok tggu ntah apa entry hr ni...ada je idea....great! bravo!

    ReplyDelete
  8. petai!!1 woo..kalau buat masak sambal ni sedap ni..

    ReplyDelete
  9. buat sambal, perhhh!!


    lepas tu bau toilet mcm hareeemmmm!

    ReplyDelete
  10. bad breath~~tidak mahu~keh keh~~

    ReplyDelete
  11. petaiiiiiiiiiii!!! alahai!! miss sambal petai so much... haha!

    ReplyDelete
  12. oh..parkia namanya...aisey..
    kita tak tau nama scientifiknya lah..

    pasal dari kecik kita tau namanya petai..hikhik

    buat sambal udang petai sodap ni

    ReplyDelete
  13. kah kah petai upenye. dapat ilmu baru!

    ReplyDelete
  14. petai oh petai... aku tak suka makan petai.... hehehe

    ReplyDelete
  15. alamak...petai................

    sedapnye kalo makan ikan bilis masak sambal petai!

    ReplyDelete
  16. kalo petai memang feveret...makan nasi, kicap kipas udang kena plak dengan ikan grg panas2..pehhhhhhh

    ReplyDelete
  17. ingin dibuat sambal atau ditelan begitu saja ?


    apapun, pasti uncle malam ni menjilat jari. hehehe...

    ReplyDelete
  18. makan ulam awet muda .. bro nak ckp tu eh ?

    ReplyDelete
  19. petai !!.. tp sy x makan petai. huhu

    ReplyDelete
  20. masak dgn sambal udang pun sedap. Tp endingnye sy tak sentuh pun petai, sbb hubby dah perabihkan, heee

    ReplyDelete
  21. sedapnye name scientific petai!

    ReplyDelete
  22. minta petai sikit, nak wat petai jeruk cicah budu.. huh! terangkat!

    ReplyDelete
  23. kalau cakap nama saintifik tu kt pakcik jual petai,dpt tak petai tu hehe

    ReplyDelete
  24. huhh sedap ni. mau plak dibakar perhhh cicah buduuuuuu perhh

    ReplyDelete
  25. oh no!

    petai!!

    my feveret!!!

    byk nye uncle, nak cikettttt ;)

    ReplyDelete
  26. hari ni air muka nampak ada sedey.. apa pasat??

    ReplyDelete
  27. sodap tu uncle..wat sambal..hehe

    ReplyDelete
  28. semua komen suruh buat sambal , oke nak komen juga .

    buat sambal ni sedap ni !


    =)

    ReplyDelete
  29. mari2..................... mari2.
    dekat2..
    selonggok dua ringgit

    ReplyDelete
  30. uncle postkan 2 ikat... tadi mak minta nak buat tempoyak rampai... arghhhhh cepat tau... besar2 matanya...

    ReplyDelete
  31. lepas ni posing kat pokok jering pulak tau! :)

    ReplyDelete
  32. warning : sila tutup hidung sewaktu kencing selepas memakan petai @ anda akan rasa mual


    miss u uncle!

    ReplyDelete
  33. Antara ulam yg Berkhasiat.
    nak masak untuk sahor ke?

    ReplyDelete
  34. Parkia dimelayukan jadi PETAI!!

    *memang berkhasiat tapi baunya bisa menggugat ketenteraman awam... ;)

    ReplyDelete
  35. uncle lahir tahun 1969? baru saye perasan kat sidebar blog uncle ni, perghh lagi muda dari kakak saye sendiri uncle ni rupenyer wakakaka...

    kena panggil abang la camni...

    errr petai tu faveret ketika sahur....

    ReplyDelete
  36. kami sefamili cuma tahu makan durian sebagai ulam...hehe

    ReplyDelete
  37. dan muka Uncle kelihatan sungguhhhh.............................................................










    petai! ekekek

    ReplyDelete
  38. bestler sayur2an dibelakang tu.. petai tu buat sambal petai campur udang @ ikan bilis sedap tu.. ;)

    ReplyDelete
  39. bila combine dgn petai2 tu...nampak mcm headgear makhluk asing citer Predator tu lah!

    ReplyDelete
  40. cik ina suka petai , tapi mahalah sekarang ni RM4 dua papan, minta sikit gedek.

    ReplyDelete
  41. asal pakcik tak lekat petai tu atas ubun2..mesti nampak cam bob marley...keh..keh..keh...

    ReplyDelete
  42. Salam, cam Orang Native Urban! Hoh hah hoh hah!

    ReplyDelete
  43. itu uncle, itu petai...
    Eeh... Pelato?

    ReplyDelete
  44. @Anum

    muka ni hari hari ada masalah, anum!

    ReplyDelete
  45. @syarahyusof

    sebab kamu kata pakcik comel, pakcik bagi kamu FREE!

    ReplyDelete
  46. @Mommy Fara

    Ooo... orang panggil sepapan, eh?

    Macam main billiard la pulak...

    ReplyDelete
  47. @lieynanilaz

    OK!

    pakcik bagi kamu petai free selama sbulan!

    ReplyDelete
  48. @Faeez

    Tunggu entry?

    macam tunggu drama bersambong la pulak!

    TQVM

    ReplyDelete
  49. @PUTUBAMBU

    Ha! Dapat satu ilmu baru kamu, kan?

    ReplyDelete
  50. @Muntos

    ada pekdahnya rupanya belog ni, kan?

    ReplyDelete
  51. @Fitri Senin

    Hoooo!

    bagi resepi tu?

    mencengkam je bunyi nya?

    ReplyDelete
  52. @eLL

    uncle tau...

    semua kamu belasah kan?

    ReplyDelete
  53. @fISZ

    lain kali sorok kan lah kat dapo sikit...

    ReplyDelete
  54. @~izan~

    mau pakcik jual tu maki kita...

    haha!

    ReplyDelete
  55. @mamaNoriz

    'oh no' tadi ingat kan tak suka!

    saspen!

    ReplyDelete
  56. @h4ni3

    tak de la sedih....

    lapar je....

    haha!

    ReplyDelete
  57. @Kalamhati

    Huii!

    ramai nya yg cadangkan sambal!

    ReplyDelete
  58. @HEROICzero

    Boleh buat persatuan sambal, ni...!

    ReplyDelete
  59. @Citarasa Rinduan

    wah wah wah....

    mentang2 lah 'peniaga pro'

    pandai!

    ReplyDelete
  60. @Bidadari Syurga

    kamu ni cukop ke dua ikat?

    dua pokok nak?

    ReplyDelete
  61. @ieda

    alamak suka ke alamak tak suka...?

    konfius

    ReplyDelete
  62. @ORLANDO AHMAD

    uncle ni dah orang panggil uncle...

    uncle tak tolak...

    haha!

    ReplyDelete
  63. @sha a.s

    kamu ni...

    pernak makan petai dengan kulit kulit, tak...?

    nak terai?


    haha!

    ReplyDelete
  64. @aizamia3

    kamu ni boleh buat kelas memasak lah...

    ReplyDelete
  65. @gadisBunga

    otak kamu memang kreatif lah....

    gila!

    ReplyDelete
  66. @Hantu Kak Limah

    Haha...!

    apa pulak rambot bob ada warna hijau?

    ReplyDelete
  67. @sergeant keroro

    Weh!

    kamu mana sebut otai... 'peta' lah!

    ReplyDelete