Followers

Wednesday, July 20, 2011

July 20, 2011

Ruined school fence. Done by the 'geng ponteng sekolah'....
(Sedih.... bukan sedih pada pagar yang jahanam, tapi sedih dengan tindakkan budak-budak tu...)

104 comments:

  1. Saya teringat zaman nakal dulu...bile dah tua mcm nie, sy sedar betapa bodohnya tindakan lampau...

    ReplyDelete
  2. tak tau la apa nak jadi dengan bebudak zaman sekarang..

    ReplyDelete
  3. sadis.

    budak sekarang dah tak takut dah

    ReplyDelete
  4. ahah teringt waktu dok asrama dulu..salu wat keje cam ni

    ReplyDelete
  5. masa cik ina duk setinggan budak ponteng suka lepak belakang rumah, cik ina buat-buat simbah air, boleh ke? tak dosakan. dorang jahat kopak rumah belakang.

    ReplyDelete
  6. teringat dulu ponteng sekolah masa form 6, tapi takde la sampai potong pagar..paling kuat pun kitorang nyorok dalam dorm pastu tidor secara berjemaah! hehe

    ReplyDelete
  7. memang nakallah diaorang ni..
    dahlah ponteng sekolah pastu rosakkan harta benda sekolah lak tu!

    ReplyDelete
  8. Semoga 'mereka' tetap menjadi manusia yang berguna akhirnya.

    ReplyDelete
  9. kurang kasih sayang n pengaruh rakan sebaya...pengaruh media pun boleh jadi.. ni la jadi nye..

    ReplyDelete
  10. Kesian pada mak-bapak yg ada anak macam nie kan....

    ReplyDelete
  11. kerja amatur.saya dulu gali terowong sendiri dari sekolah ke markas ponteng.kah kah~

    ReplyDelete
  12. budak2 baya2 saya dulu takde pun cam budak2 skrg, ganas la budak2 skrg ni, takotttt.....

    ReplyDelete
  13. dari dulu lagi uncle, tapi makin lama makin teruk T.T

    ReplyDelete
  14. pergilah rotan diorang tu..uncle kasi garang sket..

    ReplyDelete
  15. patut letak gambar yg ini dekat pagar2 sekolah .

    muka garang ! hehehe .

    ReplyDelete
  16. depa curi2 beli rokok........
    nakalnya

    ReplyDelete
  17. akan tiba kesedaran one day soon pada budak2 yg ponteng sekolah. when they grow up, it'll be a funny memory utk mereka (:

    ReplyDelete
  18. teringat zaman duk hostel dulu..saya pon nakal jugak..huhu

    ReplyDelete
  19. pakcik memang pegi merata-rata kan..hehe :P jan sana jap sinun.. dulu..keje saya la jugak..hehehe :P

    tapi dah besar baru menyesal....heeeee

    ReplyDelete
  20. diaorang buat jalan short cut kot..short cut untuk jauh memonteng

    ReplyDelete
  21. perhhhh mcm dlm citer prison break season 4

    ReplyDelete
  22. pakcik tak pernah buat ke??? saya pernah dulu, zaman school...ekekekekeke

    ReplyDelete
  23. takpa..

    besaq2 esok mesti depa nyesal..

    atau jadi bahan gelak ...

    ReplyDelete
  24. bab bebudak ponteng ni.. dari dulu lagi
    sama jugak bab vandalisme...
    hanya sekarang - makin teruk!

    ReplyDelete
  25. sebenarnya tidak perlu pagar sekarang...kena guna dinding macam Israel gunakan di sempadan Palestin...baru teguh gagah berdiri....keh!

    ReplyDelete
  26. ni geng ponteng extrem..
    hancur pagar tu..
    biasenya kan drg buat lobang sikit je kan..

    ReplyDelete
  27. herm... fikiran diorang masih nak bersuka ria.. tak pernah nak fikir masa depan.

    ReplyDelete
  28. jgn la anak2 saya nnt mcm ni...

    ReplyDelete
  29. dah hilang rasa takut dlm diri anak anak ini gamaknya

    ReplyDelete
  30. kalo anak2 malas belajar senang jer, ckp kat dia "Zaman sekarang nak jadi pemandu lori pun kene pakai SPM!"

    ReplyDelete
  31. harapkan pagar,pagar makan uncle.cis!

    ReplyDelete
  32. ini budak2 mmg takde akal.merosakkan harta awam jer.nnti bila diorg dh keje,baru diorg tahu betapa susahnya nak dpt duit bila kat sekolah belajar main2 dan jadi gangsterisme.

    ReplyDelete
  33. hehehe cara uncle amik gambar ni cam edisi siasat yg nk siasat geng dak skolah yg ponteng skolah :D

    ReplyDelete
  34. hehehe cara uncle amik gambar ni cam edisi siasat yg nk siasat geng dak skolah yg ponteng skolah :D

    ReplyDelete
  35. huhu..dulu zaman saya sekolah dah memang ada budaya menjahanamkan pagar sekolah tu terutama sekali pagar belakang..memang budak2 laki selalu lari ikut situ le kes nak ponteng..

    ReplyDelete
  36. kalau semua pelajar satu acuan, tak adalah fun dan cabaran pulak.

    ReplyDelete
  37. bukan budak2 sahaja ni org tua pun ikut jugak ni....

    ReplyDelete
  38. hahaha..
    dah macam karam singh walia dah..

    tp budak2 skrg mmg mcm tu..

    ReplyDelete
  39. say penah gak dulu lalu bwh pagar asrama, mlm2 lagi..
    bukan sbb nak ponteng tpi sbb nak cari mknan, lapoooo...
    mknan hostel tak sodap! huhuuuuu

    ReplyDelete
  40. sedih gak yer...tp bile tgk muka Uncle, terus BATAL sedih tu...ekeke...


    rindu gile tgk muke Uncle ms k.a.m.i kt Jakarta..hehh!

    ReplyDelete
  41. lain kali ikut pintu depan... baru taiko !

    ReplyDelete
  42. Halllamak uncle!Tragedy time sekolah dulu pon macam tu jugak...(terasa diri ini kerdil)^^'

    ReplyDelete
  43. rasanya la kann..melalui dari pengalaman...kena letak hanjing dengan kandang2nya sekali belah luar pagar sekolah...tak pon ikat hanjing tu di luar pagar berkenaan...akekekkkee

    ReplyDelete
  44. letaklah tinggi mana pagar sekolah.. pasti ada yang berjaya melepasinya..

    dah kalau taknak sekolah, janganlah buat macam tu.. dok rumah tolong mak uruskan rumah..

    ReplyDelete
  45. nakal depa ni...potong pagaq sekolah...jumpa kalu cheq katok tangan tu...gerammm sungguh naa..mak pak suh pi blajaq ilmu dia pi blajaq potong pagaq..ishhhh....

    ReplyDelete
  46. klo dlu sy rosakkn pagar bkn sbb nk ponteng...tp sbb nk wat short cut jln blek umh...hihihi mls nk ikot jln jaoh.. :)

    ReplyDelete
  47. @Salim Harmanain

    Tu la pasal...

    semoga mereka berubah....

    ReplyDelete
  48. @kakcik

    Aminnnn....

    masa banyak lagi, insya Allah

    ReplyDelete
  49. @::blog anak jawer::

    banyak lagi faktor lain...

    bersuson suson!

    ReplyDelete
  50. @eMMe

    Tu la...

    bimbang kat anak anak kita juga!

    ReplyDelete
  51. @sergeant keroro

    Zaman unz=cle dengan ayah kamu baik macam malaikat!

    ReplyDelete
  52. @mizzura

    muka uncle ni tak cukop garang ke?

    ReplyDelete
  53. @Citarasa Rinduan

    kalau nak rokok, belik kat cikgu!

    haha!

    ReplyDelete
  54. @syaimz

    ya ya...

    proses matang pon ya juga!

    ReplyDelete
  55. @CaDLyNN

    uncle tengok muka kamu uncle tahu kamu nakal!

    ReplyDelete
  56. @Waqheh

    Haha!

    Ni episod yg tak cukop ganas!

    ReplyDelete
  57. @Daddy Ziyyad

    Tapi Dr menjadi....

    insaf di tengah jalan...?

    ReplyDelete
  58. @Ati Masrif

    sendiri gelak takpe...

    jangan orang gelak!

    ReplyDelete
  59. @rATu kEBaYA

    memang bersuka ria... sbb duit beanja mak bapak yg pening!

    ReplyDelete
  60. @Chereta Chenta

    Eh?

    Macam pernah baca je statement ni...?

    ReplyDelete
  61. @Amalina

    Uncle tak makan pagar...

    Uncle makan mekD

    ReplyDelete
  62. @fifymeow

    bukan makan besi!

    tak makan nasehat!

    ReplyDelete
  63. @ct shah

    Tunggu ko budak2!

    CT shah dah marah!

    ReplyDelete
  64. @Mrs.Yie

    Takkan lelaki je....???????

    Alllaaaaaa

    ReplyDelete
  65. @Cikli

    Fun?

    Diorang fly gi fun fair la tu!

    ReplyDelete
  66. @mamaNoriz

    Hostel ke mesti ada ikan tongkol kan?

    ReplyDelete
  67. @sha a.s

    Banyak la kamu punya BATAL!

    GATAL!

    nak tengok gambar k.a.m.i la pulak....!

    ReplyDelete
  68. @delarocha

    pintu pagar depan ada guru disiplin!

    ReplyDelete
  69. @aizamia3

    Letak sekolah dalam penjara...

    amacam?

    ReplyDelete
  70. @lieynanilaz

    sekolah yg terpaksa dirahsia kan namanya demi keselamatan!

    haha!

    ReplyDelete
  71. @Eye_nee

    nanti besar budak2 tu jadi tauke welding!

    ReplyDelete
  72. @Syahir Ramli

    rumah kamu sebelah sekolah la ni...?

    Hish!

    ReplyDelete
  73. kene bagi mkn sup kaki seladang je bebudak cenggitu...

    ReplyDelete