Followers

Thursday, June 23, 2011

June 23, 2011

Introducing... my lunch. Sengkek ni. Siapa sudi belanja...?


Terima kasih kepada ROTI KAYA.com kerana review blog ini. Sangat suka! Juga kepada AYU / CITARASA RINDUAN, betol ke uncle ni paling mudah untuk difahami...? Hehe... Terima kasih...! Meh group hug semua!

130 comments:

  1. meh sini saya blanja senyuman heheh :P

    ReplyDelete
  2. yg dlm pic just roti je...kat blakg tu...mcm2 lg ade...kan uncle...hehe

    -Yok mampir diluk = maya dan realiti tak kan pernah sama...

    ReplyDelete
  3. sy sudi belanja uncle.. :)
    meh ke melaka ..

    ReplyDelete
  4. blanja? gua pon ngah sengkek ni uncle oii hahaha

    ReplyDelete
  5. uncle..ni bkn sengkek ni..ni D.I.E.T!!!! am i rite peeps???

    ReplyDelete
  6. ni bukan sengkek, nak cepat. hehe XD

    ReplyDelete
  7. alah...siannya uncle!
    meh saya belanja.. meh!!

    ReplyDelete
  8. betul tu uncle, nk polish apa pun kna gunakan wang, tapi polish iman tdak perlu.. ramai suka benda yg free tpi xsuka benda tu..

    uncle mmg bijak

    ReplyDelete
  9. ahahah~ kesiannya uncle makan roti je...

    ReplyDelete
  10. roti tu ikat !!! nanti masuk angin.

    ReplyDelete
  11. alahai sian mkn roti..
    meh sini sy blanja uncle...hehe

    ReplyDelete
  12. mne leh group hug dgn uncle. bini uncle parang sy nti

    ReplyDelete
  13. Roti Gardenia pun dah mahal tau uncle..~haha

    ReplyDelete
  14. lapar la pulak saya uncle...saya dah la target puase separuh bulan Rejab ni XD

    ReplyDelete
  15. tu makanan mewah tu! kat afrika diorang makan serdak roti je~

    ReplyDelete
  16. Kakak pun makan gardenia juga.

    ReplyDelete
  17. Abg Gedek,
    Sila jgn amalkan makan roti putih. Makan roti gandum penuh kerna ianya lebih bekhasiat!

    ReplyDelete
  18. roti kaya cicah milo sedap gak!

    ReplyDelete
  19. roti jer ke?tu dalam tupperware tu bende?...:)

    ReplyDelete
  20. roti pon sodap! tapi kalo nak kek coklat saya ada!!

    ReplyDelete
  21. ohhhh gardenia sungguh enak dimakan begitu saja...~lalalaaa...


    saya dulu makan dengan plastik² dia sekali..sedih kan??

    ReplyDelete
  22. nice blog
    salam perkenalan
    follow me back
    thanks

    ReplyDelete
  23. roti pun bolehlah.. cik pah kalau sengkek. tido jer kat opis..bancuh milo..

    ReplyDelete
  24. waktu kat matrik, itu lah lunch saya ! mkn nasik ptg jee, mlm roti agy, haihhh,, x(

    ReplyDelete
  25. group hug.. yeah~

    p/s.
    saya suka iklan gardenia.
    lirik sama tapi ade macam-macam version :)

    ReplyDelete
  26. same je la kite..saye kalo tak balik umah mak..seminggu le dok makan roti

    ReplyDelete
  27. nk join camner?ada tarikh ttp tk?? ;D

    ReplyDelete
  28. salam kenal..sy selalu perasan anda di blog GB..baru arini nk jengah lps CR review..

    ReplyDelete
  29. uncle.. alolaaa.. uncle diet kan? hehehe..

    jom2. esok saya blanje uncle ok? heheh!!~


    ^^

    ReplyDelete
  30. hahha sy pon makan benda yang sama....tapi sapu jem stawberi la..hehehh =p

    ReplyDelete
  31. samalah kita Uncle...
    sy tiap2 hari lunch roti gardenia...
    tapi yang plastik hijua punya...

    ReplyDelete
  32. Jgn komplen uncle... roti itu bagus, ada byk karbohidrat...

    ReplyDelete
  33. mentang2 la entry hari ni about lunch, nama2 reviewers pun ada kaitan ngn makanan. haha

    ReplyDelete
  34. sungguh enak dimakan begitu saja

    ReplyDelete
  35. tunggu 2/7/ roti masimos dijual dipasaran. jangan lupa dapatkan sebuku ye. alah ciannya makan roti je.

    ReplyDelete
  36. eh..bukan ke tu side menu minum petang je.. :P

    ReplyDelete
  37. meh dtg umah. ibu msak spesel ;P

    ReplyDelete
  38. Assalamualaikum Yob, roti tu mewah ler!

    ReplyDelete
  39. hahahahahahaha
    pakcik ni kelaka lah.

    ReplyDelete
  40. cik suha keturunan keluarga buat roti..dh bosan mkn roti (^_^)

    ReplyDelete
  41. uncle

    mari makan nasi. mee. sop.. saya belanjer..
    tapi di kedai saya jer

    dan thanks rivew blog CR juga

    ReplyDelete
  42. rati gardeniar pun ok bro. kenyang ape.

    ReplyDelete
  43. si bujal lunch makan lalat je.

    cuba ambil iktibar.

    ReplyDelete
  44. hehehe..

    aah..setuju dengan ungu...
    bujal makan lalat je uncle..pegi mintak kat bujal sikit...hehe

    ReplyDelete
  45. saya boleh belanja

    tapi roti gardenia jugak

    ReplyDelete
  46. wahhhhh dah lama x makan roti gardenier tooo...hoooo...


    jom,sy blnja nasi goreng hehehe..*konon

    ReplyDelete
  47. jom2 sy belanje uncle.tapi belanje tengok jela...sengkek gak ni..huhu

    ReplyDelete
  48. Roti Gardenia ni mahal tau .....

    ReplyDelete
  49. @Daddy Ziyyad

    tapi boleh tahan 3 hari untok sorang....

    ReplyDelete
  50. @Azzah

    Dalam tupperware tu hanya kuaci...

    haha!

    ReplyDelete
  51. @Taiko Chengs

    Plastik tu tang warna merah sedap kan?

    ReplyDelete
  52. @tupaimerah

    Iklan tu, kawan uncle yang compose tu!

    ReplyDelete
  53. @Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

    Memang! Kita selalu terlanggar bahu kat belog orang lain kan...?

    Hai!

    ReplyDelete
  54. @beautiful_rose

    jem stoberi bes tau...!

    Tapi kalau simpan lama kembang kat roti...!

    ReplyDelete
  55. @Cik Ina Do do Cheng

    Hui!

    Sempat promosi, tu!

    OK saya menungg dengan penoh debar!

    ReplyDelete
  56. @norh

    Ini untok pagi petang dan malam!

    ReplyDelete
  57. @MOH KEMBARA

    Teringin nak makan roti deredebi...!

    ReplyDelete
  58. @suha

    Selain ada keturunan melayu, keturunan india dan keturunan cina... ada juga keturunan roti...?

    Baru uncle tahu!

    ReplyDelete
  59. @pB

    mahal sikit je dari roti perancis!

    ReplyDelete
  60. @ct shah

    Benjo....

    tadi baca benjol...

    haha!

    ReplyDelete
  61. halamak..roti tu cecah ape tuh?..

    mek pun today makan roti je.. tapi dgn rendang ayam....pagi2 lagi dah licin..tak dan nak tunggu lunch


    **
    anggaran kasar habes utk flight tiket..accommodation, minyak kereta, makan, shopping lebih kurang RM2k

    =)

    ReplyDelete
  62. Alhamdulillah... rezeki untuk hari itu.

    ReplyDelete
  63. alah.. peanut butternye uncle sorokkan, takut kitorang mintak.. hikhikhik..

    ReplyDelete
  64. uncle... cekidaut, yo!


    http://rotikaya.com/blog-bermula-umur-40-ambil-gambar-sendiri-dengan-latar-belakang-ftw/#comment-10447

    glemer ah pasni

    ReplyDelete
  65. saya pun ada ni kat opis..ngan tuna skali..jom makan sama2..

    ReplyDelete
  66. sekali ngadap abis sebungkus...tu tak sengkek namanya uncle...heheh~

    ReplyDelete
  67. @gedek! yg butterscotch dah cuba dah...

    ReplyDelete
  68. @Queen

    Rendang ayam kolestrol tinggi!

    tapi uncle pon suka!

    ReplyDelete
  69. @rATu kEBaYA

    Eh... tempat kamu nak kluar roti, kan?

    ReplyDelete
  70. @aizamia3

    Pinat butter yang crunchy tu, kan?

    Bes!!

    ReplyDelete
  71. saya boleh belanja uncle tapi sesuatu yang lebih murah dari roti gardenia iaitu roti canai.

    ReplyDelete
  72. @Amalina

    Kamu memang suka belanja 'benda kecil' je..!

    ReplyDelete