Followers

Monday, May 9, 2011

May 9, 2011

Computers is fun. But nothing come close the conventional way...! Paper, pencils, marker, T square and French curve is the best!

58 comments:

  1. french kiss is the bestess~~want one?

    ReplyDelete
  2. drafting board, pointsix and butter paper

    :)

    best! rin pun dh lama x buat manual drawing. nk keje ngn uncle gedek lah camni~!!

    ReplyDelete
  3. draw atas kertas lagi priceless~

    ReplyDelete
  4. saya hanya tahu flare curve jeans Gap.. hehehhe


    apa itu French curve uncle? french fries saya tahu lahhh..

    ReplyDelete
  5. ni yang rasa nak buat assignment tulis pakai tangan je ni. haha. leh letak katun2 sikit tepi tu buat footnote. :P

    ReplyDelete
  6. saya lebih suka menulis menggunakan tulisan tangan dari menaip..hehe

    ReplyDelete
  7. french toast sedap!

    french kiss laaaaagi sodap!

    kehkeh!

    ReplyDelete
  8. pakai tangan boleh draw ropol2....huhuhuhu....

    ReplyDelete
  9. errkkk
    takleh la buat keje cenggitu
    kompem berterabur papers n tools.. hahaha

    ReplyDelete
  10. teringat jaman kelas Lukisan kejuruteraan dulu.

    sekarang autocad!

    tgn pasti gigil ketika melukis. hahahaha

    ReplyDelete
  11. hmm uncle,

    cakap pasal T-Square, saya penah pelangkung orang dengan bende itu.

    geram punye pasal, nasib la, sape suruh kaco mase tgh wat menonggeng buat drafting dolu-dolu..

    ;p

    ReplyDelete
  12. aku lebih suka makan daripada menggetel benda2 tu...hehee..

    ReplyDelete
  13. waaa. laz sye pgg bnde2 camtu tym sklh menangah.. kemahiran hidup bersepadu.ahha

    ReplyDelete
  14. eh...samalah

    suka guna paper lagi bila
    buat belanjawan bulanan...huhu

    ReplyDelete
  15. Ramli sarip, nama gelaran ko yang yuyi kasi, kat opis makcik berlambak benda alah lukisan ni.boss besar kat sini terdiri dari engineer.

    ReplyDelete
  16. menatang apa french curve tu?

    ReplyDelete
  17. i love T square! :)
    and the idea of 'paste a coin on
    your french curve so that it wont
    spoil your drawings' thingy.
    hehehe

    ReplyDelete
  18. entah la,bukan bahan2 yang selalu di tangan aku ni...

    ReplyDelete
  19. cek teka yang belakang melengkoi tu french curve. betoi tak?

    ReplyDelete
  20. Salam uncle...
    Hehehe..mntak alamat uncle leh.nnt email kat sy ye cuiera@yahoo.com

    hari tu pergi mcD pastu dpt 1 gelas coca-cola..kasi unle la erk..
    sbb dh cari kat bandung hari tu tp xjumpa. :)

    (sorry off topic)

    ReplyDelete
  21. designkan rumah modern utk gue boley?

    ReplyDelete
  22. No la uncle, The Curve is the best!


    Haks..ngaa

    ReplyDelete
  23. senyumla uncle..huuu.. babai uncle...nak balik sabah sudah.take care.

    ReplyDelete
  24. french fries, french bread, french curve .... i am ready to go. hang on...french kiss.

    ReplyDelete
  25. @DeLancrettLurpak

    French curve tu sama exciting dengan french kiss...!

    Haaa!

    ReplyDelete
  26. @h4ni3

    Tools doktor lebih advance! (dan expensive)

    ReplyDelete
  27. @Miss b

    autocad dah version brapa sekarang?

    uncle tak biasa....

    ReplyDelete
  28. @Ati Masrif

    Conteng-conteng kemudian kensel lebih puas kan...?

    ReplyDelete
  29. @Cik Ina minat Do do Cheng

    Memang engineer pon pakai benda alah ni...

    Hai Yuyi...!

    ReplyDelete
  30. @wahida

    Hasil ciptaan orang2 french kot?

    Haha!

    ReplyDelete
  31. @tupaimerah

    Pakai coin?

    Haha!

    Uncle alas pakai masking tape 2 lapis..!

    haha!

    ReplyDelete
  32. @Republic Aku

    Sekurang2nya kita sama2 orang malaysia, kan?

    ReplyDelete
  33. @cek chun

    Cek pandai....!

    Naik gaji untok kamu!

    ReplyDelete
  34. @Azira Mohamad

    TQTQTQ! Huray!

    Uncle email tadi tapi rijek... dia kata "This user doesn't have a yahoo.com account"

    Betol ke email tu?

    ReplyDelete
  35. @Chereta Chenta

    Uncle bukan arkitek... Haha!

    Peminat kontemporari la ni...?

    ReplyDelete
  36. @Sutera_suci

    Uncle memang suka benda yang 'curve-curve' ni....

    Ngaaaa...!

    ReplyDelete
  37. @peGuaM_BiSaYa

    Balik kampong already?

    Boipren tunggu kat sana?

    ReplyDelete
  38. @Cikli

    Lu memang nombor wahid dalam bab ni...!

    ReplyDelete
  39. @gadisBunga

    French Curves tabur sikit garam....!

    Hahaha!

    ReplyDelete
  40. saya sgt suke keje2 mcm pakcik tu
    Rindu semua peralatan tu
    Tapi cita2 terpaksa dikuburkan
    huwaaaa....

    ReplyDelete
  41. @Cik Cempaka

    Oooo...

    Patot on belog kamu macam tu!

    suka!

    ReplyDelete
  42. @Carlos Ribeiro

    This is the french curve

    http://en.wikipedia.org/wiki/French_curve

    ReplyDelete