Followers

Tuesday, May 31, 2011

May 31, 2011

NOSTALGIC : Talking while eat Sagon is a big NO - NO...!
(Zaman uncle kecik Sagon hanya dibalut dengan kertas surat khabar...! Ingat tak...?)

102 comments:

  1. betul betul betul..sekarang kertas putih yang sama dengan sagonya...kadang-kdang tak perasan ntah termakan sago ke atau kertasnya...akakakaka

    www.b1tt.blogspot.com (terpakai lain acount pulak)

    ReplyDelete
  2. Anak kakak tempohari beli di Air Hitam sepeket. Pesan makan jangan bercakap bimbang tersembur....

    ReplyDelete
  3. ye.. ye.. zaman ketas sok kabar tu sempat lagi di zaman kita jugak! hehehe... lama tak makan.. masih samakah rasanya... hmm

    ReplyDelete
  4. SALAM


    memang tak leh bercakap.
    kalau bersin , lagi teruk impact nyer

    ReplyDelete
  5. Sagon kertas surat kabar lama...5 sen 1...balik sekolah musti beli..jln kaki reramai sambil makan sagon...sumer pakat diam....takut tersembur...Pakchik rasa sagon yg baru ni masih sama tak cam yg dolu2 tu...

    ReplyDelete
  6. feveret... fevereeeettt..... pernah termasuk dlm idong jugaks dolu2.. sesak napeh jadinya...

    ReplyDelete
  7. best makan sagon sambil kayuh basikal time balik sekolah dulu.. feel~

    ReplyDelete
  8. tak suka makan.

    time saya sagon bungkus pakai daun pisang.

    ReplyDelete
  9. cik ina dulu jual sagon , tambah pendapat masa zamam sekolah rendah. yuyi pun suka jual sagon kat sekolah.

    ReplyDelete
  10. sagon & sengkuang bersos, snek enak dimakan setiap petang balik sekolah agama.

    ReplyDelete
  11. sagon tak best. bile makan lekat kat lelangit.
    makan nasik lagi best.

    ReplyDelete
  12. zaman kita pakai kertas putih je :)

    ReplyDelete
  13. zaman saya bungkus ngan plastik aiskrim.hehe

    tp klu kertas cantik camni..kena air liur sure termakan kertas tu kot uncle?eh..anak2 saya lum pernah rasa apa itu sagun.

    ReplyDelete
  14. sagon mmg sedap dimakan tapi kena berhati-hati...:)

    ReplyDelete
  15. sedap tu...sempat juga makan sagon yang balut guna surat kabar.haha!

    ReplyDelete
  16. huhuhuhuhuhu...pakcik pun layan gak...mmng sedap sagon ni...dulu2pakai plastik eskem lutsinar...20 sen jer ......baru minggu lepas mak makcik buat......

    ReplyDelete
  17. uncle

    kdg2 byk juga yg dh hapak!

    anyway
    bukan senang oo nak buat sagon ni




    hai uncle!

    :)

    ReplyDelete
  18. parah kalau tersedak benda ni...harus muke org depan putih ceroooh je..hahahahaha

    ReplyDelete
  19. zaman sy dah dlm plastik aiskrim malaysia...

    ReplyDelete
  20. wah..best giler...lama x rasa ler uncle

    ReplyDelete
  21. masa pegi Ganu dulu tk sedar2 beli berbungkus sagon ni...anak2 suka sgt..

    ReplyDelete
  22. uncle,
    elok2 makan tu..nnt tersedak...

    ReplyDelete
  23. baru nampak gambar sagun ni dkt belog dr singa!

    ReplyDelete
  24. i love sagun so mac, kalo makan jgn bercakap nt tersembur

    ReplyDelete
  25. beli sagon kena letak dalam poket seluar sekolah.peram sat.nak balik sekolah baru makan.

    ReplyDelete
  26. my feberet gak walopon masa zmn cik suha kecik,uncle dh remaja (^_^)

    kalo terbatuk lagi la naya hehe

    ReplyDelete
  27. NO-NO.. ingat tu kengkawan! hehe. sagong se uncle ;)

    ReplyDelete
  28. kat umah ada satu...
    dari tahun lepas dok ada lagi..

    ReplyDelete
  29. makan sagon tak leh cakap , nanti bersembur ...

    ReplyDelete
  30. the best way to enjoy sagon is to blow it towards your friend.
    sadis.

    ReplyDelete
  31. alaaaa,

    sat lagi nak carik kat kedai mamak la. lame x makan sagon neh. dongak, ketuk2,

    then tersedak. penah tak?

    ReplyDelete
  32. salam
    zaman sekolahrendahgua adalah penjual sagon berjaya... apa tidaknya sapa tak beli sagun gua..gua tak siapkan kerja math diaorang

    sagon 20 sen tambah dengan kerja rumah math 20 sen kali dengan 56 orang bahagi dengan tiga darjah masa tu... ceh

    ReplyDelete
  33. ala....
    tak dapat nak makan, sbb ayu anak org susah.. dah berusia, tak boleh makan gak,.. sbb gigi dah jarang2

    ReplyDelete
  34. @Bitt2

    Makan dengan kertas sekali? Haha!

    Eh, berapa akaun kamu ada, ni...?

    ReplyDelete
  35. @Kakzakie

    Kalau tersembor muka macam 'tepong gomak'!

    ReplyDelete
  36. @kella

    Rasa sekarang lebih 'mahal'

    Haha!

    ReplyDelete
  37. @pB

    Hoi!

    Bersin kalu... Tuhan je yg tahu...!

    Achoooo!

    ReplyDelete
  38. @pB

    Hoi!

    Bersin kalu... Tuhan je yg tahu...!

    Achoooo!

    ReplyDelete
  39. @Eye_nee

    Dulu-dulu kelapa dia kasar-kasar....

    KAn?

    ReplyDelete
  40. @MULAN

    Masok hidong?

    Sure-sure kering habis hingos!

    haha!

    ReplyDelete
  41. @alien

    Woi!

    BAhaya makan sagon sambil berbasikal!

    Sebab makan mesti kena dongak!

    ReplyDelete
  42. @bujal X

    Biar betol kamu! Daon pisang?

    Itu Nasik Lemak!

    ReplyDelete
  43. @Cik Ina Do do Cheng

    Dulu budak beli sagon cik ina sebab nak ngorat!

    Kan?

    ReplyDelete
  44. @nizamsani

    Sengkuang bersos! Yes-yes!

    Oldskool tu!

    ReplyDelete
  45. @Ati Masrif

    Kertas putih je?

    Macam kertas resdong je...?

    ReplyDelete
  46. @Lydia Miza(Aidyl Azim)

    Weh! Apa ni makan sambel keluar air lior...

    Macam kerbau la pulak...!

    haha!

    ReplyDelete
  47. @lieynanilaz

    Hati-hati?

    Macam makan nak ikan terubuk je bunyinya...!

    ReplyDelete
  48. @menusuk hati

    Kadang2 surat khabar cina pon ada, kan?

    ReplyDelete
  49. @Hantu Kak Limah

    Pakai plastik?

    Sangat tak 'green earth' lah....

    ReplyDelete
  50. @Queen

    Macam pakai bedak sejok...?

    Haha!

    ReplyDelete
  51. @norh

    Lepas tu beku kan...?

    OK, soalan bodoh...

    ReplyDelete
  52. @Cikli

    Miss Saigon...?

    Gua pon ingat!

    ReplyDelete
  53. @Chereta Chenta

    Are we talking about the same sagon?

    'Panjang dan kurus macam pensel'...

    Haha!

    ReplyDelete
  54. @nyanyisunyi

    Jangan makan dalam kereta!

    Penat vakum!

    ReplyDelete
  55. @chichi


    Uhuk... uhuk... uhuk...! (tersedak)

    Apa?

    ReplyDelete
  56. @EZAN IDMA

    Takut tersembur kata-kata yg tidak menyenangkan?

    ReplyDelete
  57. @pembaris

    Kadang2 sagon boleh patah dalam poket!

    ReplyDelete
  58. @suha

    Ye lah..

    ye lah...!

    Uncle tua dari kamu...!

    Tak payah remind! Huh!

    (haha)

    ReplyDelete
  59. @emeera asnary

    Sayang kawan, sembur sembur kan....

    ReplyDelete
  60. @solomolo

    Elok la tu....

    Cuba makan sekarang...?

    ReplyDelete
  61. @Chik Att

    Tapi cakap dalam hati, takpe...

    ReplyDelete
  62. @MasZuber

    Tersedak tu yg dia punya thrill!

    ReplyDelete
  63. @b.r.u.t.a.l.s.o.l.o

    Jap-jap....

    Pakcik nak congak yg tu pon tak pandai.....

    Tolong congak..? Pakcik beli sagon kamu sekali....

    ReplyDelete
  64. @Citarasa Rinduan

    Eh... tak payah gigi...

    Bukan kena kunyah pon....

    ReplyDelete
  65. @Republic Aku

    Jangan benci....

    nanti suka...!

    (macam bercinta la pulak!)

    ReplyDelete
  66. sagun boleh makan ke....itu boleh meyekatkan anak tekak tuuuu....

    ReplyDelete
  67. bersembur sagun dari mulut! nostalgianya...!

    ReplyDelete
  68. salam kenal..

    oh,teringat nostalgia zaman kanak2 ribena dulu.wajib beli masa balik sekolah.makan ramai2 ngn bf.auch!!
    perhatian:bf stand for best friend ek.ngeeee...

    ReplyDelete
  69. huhu...klasik sungguh makanan ni...mana nak carik sekarang ni uncle? nak sikit!!

    ReplyDelete
  70. paling tensi bila tgh makan sagon.. selalu tersedak.. sedap2 makan tersedak.. adoi..

    ReplyDelete
  71. @daddyzkool

    Terkak jadi macam kertas pasir tu!

    haha!

    ReplyDelete
  72. @ct shah

    Ye la... best friend kamu lelaki, kan...?

    Lalalala....!

    Hai!

    ReplyDelete
  73. @wahida

    Dah Habis...!

    (cakap sambil bersembor..)

    ReplyDelete
  74. @rATu kEBaYA

    Sebab kamu tak baca bismillah, kot?

    Haha!

    ReplyDelete
  75. betul! sat lg tersedak.bahaya~

    ReplyDelete
  76. try sedut sago pakai hidung...!~

    confirm berdegungg~~~!

    ReplyDelete
  77. @CaDLyNN

    Tersedak sebab kamu gelojoh!

    Haha!

    ReplyDelete
  78. ingat!! ingat!!
    zaman sy pun still lagi balut dgn surat khabar.Balik mengaji singgah kat gerai mek cek der.beli sagon nilah..10sen satu. Skali beli 5 terus..skrg harganya mesti lg mahal dr dulu kan uncle?
    Tp selalu aje tersedak time mkn sagon neh..

    nostalgia~

    ReplyDelete
  79. @Azira Mohamad

    Pernah tersedak tersembor kat hidong, tak?

    Hahaha! Mesti kelakar!

    ReplyDelete
  80. haven't eaten it for quite some time.

    ReplyDelete
  81. dengan sagun pun uncle seyes jugak !!

    tapi tetap unik. zaman sy dah masuk plastk sagun tuuu :)

    ReplyDelete
  82. waahh...mcm jodoh pulak..hikhik
    efa tgh mkn sagun mcm yg uncle pegang tu masa tgh baca blog uncle nie.. 1st time dtg sini..n folow.. :)

    http://efagurlz.blogspot.com

    ReplyDelete
  83. @bersama kak Es

    Plastik tak mesra alam lah...!

    Pls recycle!

    ReplyDelete
  84. @efa nur

    Haha! Itu baru betol 'Jodoh maot di tangan tuhan...!'

    Hai!

    ReplyDelete