Followers

Thursday, April 7, 2011

April 7, 2011

Wow! School sports in a stadium?! In my old days, our school sport was held in a small uneven school field with no such thing as fences... But I can tell you guys, it was really-really FUN..!

67 comments:

  1. gile ah sekolah ada stadium~~tapi diorang tak dapat menikmati merentas desa yang sebenar macam kita2 dulu~haha~~

    ReplyDelete
  2. haah.. dullu2 mana ada stadium2 ni.. padang tu je lah.. lagi enjoy apa.... hmmm terimbas kembali..

    ReplyDelete
  3. @bujal X

    Tak de 'merentas desa' dalam kamus diorang....

    Diorang ada 'merentas kota'

    ReplyDelete
  4. My school's field used to be hacked with wildboar at night! And I used that same spot for my rugby training! ~haha

    ReplyDelete
  5. @kella

    Padang sekolah dulu-dulu siap kongsi dengan kambing...!

    Hahaha!

    ReplyDelete
  6. @Daddy Ziyyad

    Haha! Boleh bayangkan kesan yang ditinggalkan boer tu...

    Wah! Rugby fan, eh...?

    ReplyDelete
  7. sekolah saya dulu ada astaka kat tengah2 padang.

    rindunyaaa!!

    ReplyDelete
  8. sama ahhhh dgnn sekolah CA ... padang kecik... sukan kena buat kat stadium ...

    ReplyDelete
  9. @gadisBunga

    Huih! Ada Astaka? ...

    Astaga....! hebatnya!

    ReplyDelete
  10. Uncle, uncle masuk acara apa? Lari ganti-ganti?

    ReplyDelete
  11. @Chik Att

    Wah! Biasa lari dalam stadium la ni...?

    ReplyDelete
  12. @catherine-

    Rin, Memang, zaman berubah....

    Generasi akan datang kan besukan kat litar F1

    ReplyDelete
  13. @Sutera_suci

    Uncle acara AGS.

    (ambik gambar sendiri...)

    haha

    ReplyDelete
  14. itu semua bukan dari duit pibg ker ? eh ..

    ReplyDelete
  15. @Cik Pah

    Dah tentu PIBG kena bantu ni....

    sekolah selalunya takde peruntukan untok ni....

    kan?

    ReplyDelete
  16. pakcik, kalau kambing ok lagi tau... tapi kat kota kota ni banyak anjing...lagi takutt..... hehehe

    ReplyDelete
  17. dulu saye kat cbn pon sukan kt stadium.

    tp salu x pegi. haha

    ReplyDelete
  18. dolu2 sukan antara sekolah2 pon buat kat pdg sekolah terpilih jer...duk la kat tgh padang dlm panas terik...amik ko kene sunburn berpiknik waktu sukan..

    ReplyDelete
  19. kita serupa gedek, makcik masa kat sekolah sukan atas padang yang kecik tak de pagar pun. orang kata padang sekangkang kera. dulu makcik top lari dalam guni.sekarang mana adalah lagi sukan-sukan cam tu.tapi dulu lagi happeninglah.

    ReplyDelete
  20. biar dimana sekalipun, reaksi muka uncle tetap satu! cubalah senyum sket...hehehe

    ReplyDelete
  21. tak semua uncle...

    sekolah time aku gstt dulu..wat kat pandang sekolah yang tengah banjir.sekian.

    ReplyDelete
  22. saya kenal hari sukan di stadium, masa saya sekolah kat bandar dulu.. duluuuuuu

    ye.. saya ialah budak kampung masuk bandar.. =)

    ReplyDelete
  23. hahahhahhaha...pakcik pakai spec itam hr ni..motip???nak tekel cikgu cun ke ......hehehhehehhhee....

    ReplyDelete
  24. betol tue uncle...
    zaman sekolah dulu best...
    siap decorate khemah lagi...
    pastu bersorak tepi balapan...
    seronok sangat...

    ReplyDelete
  25. sekolah saya dulu padang kecik je.. tapi segala jenis sukan nak disumbatkan satu padang.. letih.. lari 100 meter pun berlaga bahu..

    ReplyDelete
  26. salam
    bro takde apa yang roock bebudak sekarang ni
    zaman sekolah dulu gak yang best..setakat padang macam bendang biasa

    ReplyDelete
  27. sport day kat stadium memang feel lain uncle..

    mase lumba lari, ade feel larik utk sukan sea. ;p

    ReplyDelete
  28. saya suka merentas desa. sebab boleh main singgah2 rumah kawan mintak minum air. hehe

    ReplyDelete
  29. @ stadium bolasepak cheras kah itewww?

    sama lah - hari sukan sekolah my doter last year pun buat kat staidum jugak
    this year also katanya akan buat kat situ jugak...

    padang sekolah tak cukup besar!

    ReplyDelete
  30. sekolah kat bandar memang macam ni..padang yang ada tak cukup selesa utkdepa...

    ok la tu..semakin maju ke depan.. =)


    dulu pernah la merasa sukan di trek stadium bagai.. tapi tak best sangat..sebab lagi best lari kaki ayam di padang sekolah..kene bahagian batu2..luka semua..hehehhe

    ReplyDelete
  31. teringat kenangan sukaneka mase kecik2 dlu...mana nak wat kat stadium mcm skang kan...huhu

    ReplyDelete
  32. @kella

    Jangan anjing gila sudah!

    Scooby doo, ok jugak!

    ReplyDelete
  33. @Eye_nee

    Kalau piknik, bawak la sekalu beach ball....

    baru meriah!

    ReplyDelete
  34. @Cik Ina minat Do do Cheng

    Maksod makcik kat padang tu ada kera?

    Lari dalam guni? Seksi nya! kah kah kah!

    ReplyDelete
  35. @Chereta Chenta

    Percayalah...

    uncle hodoh bila senyom!

    ReplyDelete
  36. @h4ni3

    Kampong mana?

    Kampung baru pon kampong juga...

    ReplyDelete
  37. @Hantu Kak Limah

    Hahaha!

    Tau takpe....

    Comel-comel tu cikgu tudung!

    ReplyDelete
  38. @solo molo

    Ucle tang bersorak yg tak tahan tu....

    esok mesti serak!

    ReplyDelete
  39. @b.r.u.t.a.l.s.o.l.o

    Haha...!

    Kat padanag macam bendang, siap ada lobang ular!

    ReplyDelete
  40. @MasZuber

    Kat stadium tak bes la...

    sebab kaki tak hitam kena minyak yg buat line tu...

    ReplyDelete
  41. @Sab Buenoo

    Tu bukan merentas desa...

    Itu hari raya!

    haha!

    ReplyDelete
  42. @miloais

    Pandai-pandai...

    opis saya kat bangunan yg ada bank rakyat tu... seberang je...

    ReplyDelete
  43. @Queen

    Memang!

    Lari kaki ayam lagi layan....

    Rasa macam kuda je laju dia...

    (patotnya rasa macam ayam la, ka...?)

    ReplyDelete
  44. @Adinda Amy Sensei

    sukaneka paling bes bila ada lori Milo datang...

    Sejuk sampai otak!

    kan kan kan...?

    ReplyDelete
  45. ada upacara perasmian tak? baru la gempak lari dkt stadium.. saya lari dkt stadium masa zaman univ aje.. tapi saya tau, saya confirm kalah, so saya buat2 jatuh, sakit kaki la konon, hahahahahhaha!!!

    ReplyDelete
  46. saya cuma masuk stadium untuk menonton perlawanan bolasepak je..budak zaman sekarang mmg beruntung.

    ReplyDelete
  47. Salam Yob Gedek, ada ke awak amik bahagian untuk Murid-murid Tua? Atau untuk Ibu-Bapa?

    ReplyDelete
  48. skul cek lagi takda sukannya. padang sempit, sukan bertukar jadi sukaneka. buat atas jalan tar saja.

    tapi kami merentas desa sangat sempoi. sebab menempuh hutan dan pantai. cool wo...

    ReplyDelete
  49. @DeLancrettLurpak

    Haha! Trick classic tu pon uncle pernah buat!

    Eh... ada tak orang main golf dalam stadium?

    ReplyDelete
  50. @Pena Marhaen

    Kamu masok stadium ada bawak bunga api roket tak?

    Berger stadium singgit paling bes!

    ReplyDelete
  51. @MOH KEMBARA

    Takde lah... bilivit or not... teman main masok je stadium tu kebetulan lalu kat situ... dengar ramai orang dan agak2 mesti ada peluang snap gambo...!

    Haha

    ReplyDelete
  52. @cek chun

    Merentas desa sampai ke pantai?

    Macam cerita Forrest Gump la pulak...!

    ReplyDelete
  53. Salam, hmmm...cisss ingatkan tengok anak Yob berlumba lari!

    ReplyDelete
  54. Those days our sports day really happenings. We can even run in the rain. No fever afterall. Not like our childrens now.

    ReplyDelete
  55. @Kakzakie

    Ha ah, kan?

    We spoil our kids, kan?


    hehe...

    ReplyDelete
  56. unkel, pasni gua request gmbr dgn background anaconda..~


    atau zoOo?

    ReplyDelete
  57. uncle,

    setiap kali event
    wpun dah masuk byk kali
    sy mesti akan terkejut bila dgr bunyi pistol...!

    haha

    i miss my school~
    the good old days

    .

    ReplyDelete
  58. @Pistachio

    Permintaan kamu umpama mintak bulan jatoh ke riba!

    ReplyDelete
  59. @BonekadalamChermin

    Uncle pon! Terkejut gila!

    Rasa nak tembak je tukang tembak tu dengan pistol yg dia tembak tu!

    (banyaknya tembak)

    ReplyDelete
  60. @BonekadalamChermin

    Uncle pon! Terkejut gila!

    Rasa nak tembak je tukang tembak tu dengan pistol yg dia tembak tu!

    (banyaknya tembak)

    ReplyDelete
  61. sekolah sy takde padang..so, kalo ada sports..mmg buat kt stadium merdeka uncle..ngeeee...

    ReplyDelete
  62. @Dee

    Stadium merdeka?

    Weh! Glamer gila tuuu!

    ReplyDelete