Followers

Friday, April 29, 2011

April 29, 2011

It's income tax time again...!
Which is better? Conventional tax form or the e-filing? I'll vote for e-filing... YEAH!

57 comments:

  1. macam biasa~saya miskin bandar~tak payah bayar income tax~weee~~~~

    ReplyDelete
  2. makcik jahat, tahun lepas ngan tahun ni tak sempat nak buat e filing lagi.semoga tuhan sedarkan makcik.

    ReplyDelete
  3. nasib baik aku tiada kena mengena dengan benda-benda ini...terselamat selamanya...hehe

    ReplyDelete
  4. tahniah bro.
    gua pon baru submit kelmarin.

    tapi tahun ni, lhdn siap potong gaji kaw-kaw punya. macam cari dana pru13 je gua rasa la kan...

    ReplyDelete
  5. saya tak cukup bulan lagi nak kena tax.. maybe lagi 3/4 tahun.. File pun tak buka lagi..

    ReplyDelete
  6. kite kakak admin yg buatkan

    ReplyDelete
  7. Uncle buat kerja last menettttttttttt !!! dah 29 April ni..

    Haha..

    ReplyDelete
  8. e-filing... much better

    tak payah nak susah gi post or kalo dah lewat banget kena gi send by hand!

    lambatnya bro buat!
    tak elok taw... nanti line tenet sesak!
    hik hik hik

    ReplyDelete
  9. pendapatan saya di bawah paras kemiskinan..jangan mengada-ngada nak suruh bayar income tax..hehe

    ReplyDelete
  10. derma pada anak yatim cam saya lagi senang, tak payah isi apa-apa form.

    hehe

    ReplyDelete
  11. Buruh paksaan..tak layak bayar incomtek...

    ReplyDelete
  12. saya tak mampu lagi nak baya income tax..

    ReplyDelete
  13. Kakak still guna sistem kuno, isi form and post...

    ReplyDelete
  14. gaji x lebih dari singgit lime posen...setem pi hantar borang lg mahal...huhuhuhuhuhu.......makcik x penah dpt lagi....

    ReplyDelete
  15. kerajaan telah menggunakan duit pembayar cukai untuk mensetabilkan harag barang keperluan dan minyak bukan subsidi..begitukan maksud kamu bro... yang tulis dalam bahasa omputih aku terjemah dalam gaya sebijik sebijik

    ReplyDelete
  16. e-fillinggggggg


    saya baru buat last week. memang sgt senang dan cepat! 10 menet settle semua :)

    ReplyDelete
  17. e-filing lagi mudah
    di hujung jari saje


    ^________^

    ReplyDelete
  18. saya inagt nak bayar zakat saja..kompem duit tu tak ke kempen pilihanraya

    ReplyDelete
  19. Sawadikap

    Saya orang siam, menumpang kat sini..tak yah bayar ingcomtex

    medai medaii

    ReplyDelete
  20. kita pon tak yah bayors.. camna pon e-filing la senang... watpe susah2 kan diri..

    ReplyDelete
  21. nanges tengok jumlah kena bayor... lebih drpd gaji sebulan... huhuhu~ nehiiiiii.. tak relaaaa

    ReplyDelete
  22. Salam Yob Gedek, akak bayor zakat jer...tak kose bagi deme duit yg penat2 kita cari deme gune gi joli ke London, Paris, Dubai! Pe kabor Yob?

    ReplyDelete
  23. baru nak isi ke??
    org dah berjaman dah isi tauuuu..
    hehehhe

    ReplyDelete
  24. Akak cara mana pun tak kisah sbb bukan akak yg isi, hubby punya tugas tu...

    ReplyDelete
  25. @Republic Aku

    Macam mana kamu takde kena mengena ni? Ajar kan?

    Haha!

    ReplyDelete
  26. @rATu kEBaYA

    Tu bukakn tak cukop bulan... tu tak cukop haul..

    ReplyDelete
  27. @eLL

    Perkataan pemalas sesuai untok kamu!

    huh

    ReplyDelete
  28. @Daddy Ziyyad

    Doc... "Work best under stress...!"

    Itu motto uncle!

    ReplyDelete
  29. @miloais

    Biar lambat asal selamat...

    Kah kah kah!

    ReplyDelete
  30. @Kakzakie

    Tak sesuai la guna perkataan kuno...

    'Zaman Batu' kan lebih tepat...?

    Haha!

    ReplyDelete
  31. @catherine-

    Buat lah....

    Duit tu boleh bina sekolah!

    (eceh)

    ReplyDelete
  32. @Hantu Kak Limah

    Warga kubor memang tak payah bayar tax

    ReplyDelete
  33. @MasZuber

    Kalau tak bayar, pasport kena tahan tau!

    Macam mana nak gi korea?

    ReplyDelete
  34. @Sutera_suci

    Uncle pon orang siam juga... Kembar siam!

    ReplyDelete
  35. @MOH KEMBARA

    Eh... Good idea la... Zakat...

    Nnati saya usha juga... Thanks!

    ReplyDelete
  36. @DeLancrettLurpak

    Eh... kamu punya masa yag banyak!

    Tak aci!

    ReplyDelete
  37. Yob Gedek, tak tau ka kalau kita bayor zakat, dia potong tau, I mean dia amik kira, jadi bayar sikit jer kat LHDN, tapi bawak itu resit dr Lembaga zakat masa buat filing nanti.

    ReplyDelete
  38. @MOH KEMBARA

    OK... dah pon tengok kat website diorang untok studi kes...

    Terima kaseh

    ReplyDelete
  39. sy pun suka buat keja last minit!
    haha

    kalau start awal pun jadinye last minit jugak

    sia sia.

    ReplyDelete