Followers

Wednesday, April 27, 2011

April 27, 2011

My latest collection! A Korean Coke!
Underneath is my other Coke collections...

It is from all over the world..!
So, if one of you guys is going overboard... Well, you know what to do...! (Wink-wink!)

90 comments:

  1. makna kata kena tulis kat tin tu, yg tin tu dikilang kan dimana? mcm gitu ke uncle?

    ReplyDelete
  2. bestnya pengumpul botol coca cola. mesti ko banyak mengembara keseluruh dunia.

    ReplyDelete
  3. bro,
    gua radix hpa cola boleh la sumbang.

    ReplyDelete
  4. pakcik~cadangkan saya satu hobi~jemu ah kumpul komik dengan dvd~~

    ReplyDelete
  5. Oh... gedek collector tegar coke ye. Nampak cantik la... Mesti balik oversea bawa balik satu tin/botol kosong buat koleksi. Cantik...

    ReplyDelete
  6. coke buat gigi saya rapuh...

    wuwuwu

    ReplyDelete
  7. why u collect coke? what's the thrill?

    ReplyDelete
  8. cool.....nnt kalau makchik pergi chowkit road.. makchik belikan yer...belum ada kan koleksi botol coke dari ChowKit Road...

    ReplyDelete
  9. my peberet drinks
    dulu2 lah...
    now dah kurang sangat2 minum coke

    ReplyDelete
  10. ok nanti sy gie melancong, sy bawak balik satu kapal terbang tu uncle yer..

    ReplyDelete
  11. wah
    unik
    ada value pada satu hari nnti

    ReplyDelete
  12. wow...kagum2... nik kagum dgn collector ni..sebab bukan senang nak collect from all over the world...

    go pokcik go...

    ReplyDelete
  13. ohh.what a coincidence.. say apun coke collecter jugak..mostly saya beli kat isetan klcc.. mmg banyak kat sana jual.

    then whan my sil gi obersea .. minta tolong beli skali..

    ReplyDelete
  14. bagi tin/botol kosong je kan?
    air dia boleh di minum dulu kan?
    kan? kan?

    ReplyDelete
  15. hobi yg menarik..!!~

    saya suka minum coca-cola tapi tidak pernah terfikir nak kumpul tin dan botol..hehe

    ReplyDelete
  16. dulu ada gak cuba2 tapi sayang ada toyol dah kebas 5 botol langsung patah hati ...huahua!

    ReplyDelete
  17. haa.. awat tak bilang awal-awal..

    kan dah rugi coca cola bali n vietnam.. hehe

    ker dah ada dalam collection?

    ReplyDelete
  18. Wohooooo..cool lah uncle!

    Saya kumpul FM aja...

    Botol yang berpintal muncung tu cantik!

    ReplyDelete
  19. suke minum coke jer..pastu baling botol dlm tong samaph....dulu kalo yg kaca lg best...baling jer..bunyi ..pranggg...keh..keh..keh...

    ReplyDelete
  20. fuiyoo...cayalah..ni mesti peminat tegar ni...

    lama pulak tak minum coke...

    ReplyDelete
  21. owh ==""

    same cam sorg customer rin.
    siap nk buat kabinet khas utk coke collectionnya.

    pelik2 tapi menarik.

    ReplyDelete
  22. banyaknyer... peminat tegar coca cola ye pakcik...

    ReplyDelete
  23. macam pernah nampak dalam magazine lah...

    manyak gula tu :)

    ReplyDelete
  24. peh...unic hobby.Esok..InsyaAllah sy ada kat Bandung.Kalau sy 'ter'jumpa benda alah ni kat sana nnt sy belikan untuk uncle wokkeh. :)

    ReplyDelete
  25. Rajinnya kumpul koleksi...di sini sekali sekala..kalu perut kembung..(silap + banyak makan..)..musti carik coke+gaviscon....ade ka?

    ReplyDelete
  26. huyooo.....koleksi beharga tuhhhh.. nanti bukak muzeum uncle gedek's coke collection :-)

    |Ada Apa Dengan Passportku|

    ReplyDelete
  27. saya cuma minum coke saja
    vanilla please..

    ReplyDelete
  28. wah...terbaiklah..
    walau ayu tak minum air tin/karbonat.. tapi suka dgn simpanan koleksi uncle

    ReplyDelete
  29. @DeLancrettLurpak

    Tak payah tulis... Kan kat tin tu dah ada tulis pengilang nya di mana... Uncle tulis kat bawak kalau ada tuisan yg tak faham je...

    ReplyDelete
  30. @Cik Ina minat Do do Cheng

    Takde lah... Yg beli sendiri kat obersi dalan 4 atau lima je... yang lain tu kirim atau exchange dengan pengompol lain...

    ReplyDelete
  31. @Cikli

    Ada juga terpikir nak simpan radix... cuma diorang takde 'keluaran spesial'... Semua sama.

    Lagipon benda ni aku dah start lama. Nak stop tu macam susah...

    ReplyDelete
  32. @bujal X

    DVD ori ke pasar malam?

    Kamu ada star wars sebelom cgi?

    ReplyDelete
  33. @Kakzakie

    Sebenarnya banyak tin yang maseh berisi...! Dah expired pon...

    ReplyDelete
  34. @eLL

    Coke membantu perniagaan gigi palsu!

    ReplyDelete
  35. @witwit

    Thrill dia sama macam setem... Coke selalu keluarkan special edition macam oylimpic, world cup, opening... dll. Yang macam tu orang cari... Benda tu keluar sekali je, lepas tu takde lagi... Coke collectors banyak allaround the world dan diorang berjual beli pulak benda ni.... Google lah...

    ReplyDelete
  36. @Eye_nee


    Kalau ada jual kat chow kit sure dari indon!

    ReplyDelete
  37. @miloais

    Sama lah... sekarang simpan je... minom jarang

    ReplyDelete
  38. @Queen

    Pokcik memang 'kemah-keming'...!

    haha!

    ReplyDelete
  39. @Cik Pah

    Kat KL ada few tempat jual collector can ni...

    Peminat tau la...

    ReplyDelete
  40. @tupaimerah

    Haha! Minom pon boleh juga... ada orang simpan yg belom bukak!

    ReplyDelete
  41. @Carlos Ribeiro

    Nope... none from Brazil... Any chance one for me..?

    ReplyDelete
  42. @Pena Marhaen

    Yg kita beli hari2 tanpa special keluaran tu jarang orang simpan... yang limited tu yg orang cari...

    ReplyDelete
  43. @h4ni3

    Coke dari Nam dah ada... Dulu my sister dok sana. Dari Laos pon ada, tapi manufactured In Nam...

    Haha!

    ReplyDelete
  44. @Daddy Ziyyad

    Yg berpintal tu dart Thailand.... Sebenarnya bukan Coke yg keluarkan... Tapi dari surviner shop...

    Sebab unik, beli juga

    ReplyDelete
  45. @wahida

    Hai !

    Jom minom coke..? Tun bagi uncle... Haha!

    ReplyDelete
  46. @catherine-

    Ramai org collect ni... tak lah pelik sangat...

    ReplyDelete
  47. @rATu kEBaYA

    Dulu minat minum, selarang minat simpan, je...

    ReplyDelete
  48. @Azira Mohamad


    Yeay! Selalu shopping bandung la ni...?

    ReplyDelete
  49. @Eta My

    Coke memang membantu macam Eno, kan...?

    ReplyDelete
  50. @mizzura

    Muzium? Boleh collect entrance fee ni...!

    ReplyDelete
  51. @b.r.u.t.a.l.s.o.l.o

    Benda ni murah je... Bukan macam shopping isteri pak menteri!

    ReplyDelete
  52. @Sutera_suci

    Mantap..! Mula-mula baca 'Sentap'

    Haha!

    ReplyDelete
  53. @Citarasa Rinduan

    Bagos pon... air berkabonat is not good for your health...!

    ReplyDelete
  54. Hey gedek!

    Send me an email with your address.

    I think an request between our countries is a little farther than I can afford, but if you give me the honor to receive this reminder, it will be a pleasure my brother!

    My email: vivendopoa@gmail.com

    ReplyDelete
  55. dah bole wat muzium coke mini nie...

    ReplyDelete
  56. byknya..kawan saya pun ada..tp x sebanyak pakcik..

    ReplyDelete
  57. ooo...uncle suke coke ye. ok, noted! :D

    ReplyDelete
  58. @Carlos Ribeiro

    Thanks brother! I was hopping you'll ask that! Haha!

    I will send you my address latter...!

    Thanks bro!

    ReplyDelete
  59. @skandaLdariLangit

    Dulu addict minom... lepas dokto marah, addict kompol je, Ska...

    ReplyDelete
  60. @Amalina

    OK... boleh tahu bila dan pukol brapa...?

    Haha!

    ReplyDelete
  61. @solo molo

    Sebelah muzium negara sesuai, tak...?

    ReplyDelete
  62. @Dee

    Kalau kawan dee dah give up simpan... suroh dia donate kat uncle, ya..?

    ReplyDelete
  63. @KHRLHSYM

    Itu belom simpan dalam peti ais lagi... Lagi cooler!

    p/s: Kamu cooler!

    ReplyDelete
  64. @gadisBunga

    SUka perkataan 'noted' tu... macam promising je bunyinya!

    ReplyDelete
  65. lebih kurang dalam 9.30 malam ni, sila pura-pura tak sedar.

    ReplyDelete
  66. Assalamualaikum Yob, Turk Cola nak?

    ReplyDelete
  67. @MOH KEMBARA


    Waalaikumsalam

    Nak nak nak...!???? Turk lom ada...

    ReplyDelete
  68. sy penah jumpa yg botol pusing pusing tu kat kedai souvenir rantau panjang!

    ReplyDelete
  69. @BonekadalamChermin

    Yang pusing-pusing tu memang dari Thai...

    Diorang buat sendiri...!

    ReplyDelete
  70. wah!! banyaknya koleksi uncle..
    patutlah uncle suka dapat hadiah dari kawan uncle tu..

    ReplyDelete
  71. hobi mahei neh...sy x 'mampu'...ehheheeh

    ReplyDelete
  72. cik pah bersara..alahai...kurang sorang lagi...patut lama x nampak dia...

    ReplyDelete
  73. SEORANG PENGUMPUL RUPANYA.. BLOG YANG MENARIK. KREATIF.

    ReplyDelete
  74. botol yang berpusing tu cantik.. unik.. ;)

    ReplyDelete