Followers

Thursday, April 14, 2011

April 14, 2011

Forget about breakfast in a fancy imported franchise restaurant! Having breakfast the 'Malaysian way' in a 'warong' is still the best!
"Kopi O tarik satuu!!!"

65 comments:

  1. teh tarik satu!bungkus macam nasi lemak.

    ReplyDelete
  2. saya selalu dengan air suam saja. hehehehhehe

    :D

    ReplyDelete
  3. Absolutely. Much better breakfast @ warung compare to McD b/fast meals. Berderet air tin on top of your head bro :P

    ReplyDelete
  4. @Myaby

    Wow!

    Aby sangat disiplin...! Good for you...!

    Tapi kafen juga mengasyik kan!

    :D

    ReplyDelete
  5. @Daddy Ziyyad


    Haha! Betol

    MekD is nothing compare dengan warong...!

    Warna-warna air tin tu boleh memangkin idea!

    Kan?

    ReplyDelete
  6. yes! kopi o + nasik lemak
    sarapan berkhasiat.

    ReplyDelete
  7. saya pun suka warung! lebih santai...boleh gelak sampai pecah2 perut...x payah tutup2 mulut...ahaks!

    ReplyDelete
  8. YA~~~!!!
    minat kopi tarik n kopi o ais..
    neskape xbrapa nak masuk

    ReplyDelete
  9. teh tarik gelas besar + roti banjir!
    sedap bangetttttttt!~

    jom beb...warung Omar Kedah!

    ReplyDelete
  10. A great meal has the spice of our region!
    A great day for you, my brother!

    ReplyDelete
  11. plus roti canai letak gula..hemmm..lazat

    ReplyDelete
  12. Kopi Tarik Kawwww..Onnee!!!!..

    ReplyDelete
  13. teh tarik dan cukup sekadar karipap atau nasi lemak..

    indahnya sarapan di warung,lebih meriah tanpa protokol dan kurang sekular bagi aku..hahaha

    ReplyDelete
  14. Lagi tinggi kalori lagi sedap!!.... Mantop kata ustaz Zamri....

    ReplyDelete
  15. kopi jantan le, baru jantan.haha.

    ReplyDelete
  16. mine: teh tarik & roti canai :)

    ReplyDelete
  17. yup..warong still the best!

    ReplyDelete
  18. uncle.ni.buat.saya.lapar.teringin.nasi.lemak.yang.mak.buat.



    uwwaaaaa!!! :'(

    ReplyDelete
  19. Patern warong tu cam MIL punya, semua nampak depan mata, cam tu tak de lah risau tentang kebersihan.murah pun murah.makcik pilih warong cam tu

    ReplyDelete
  20. Pak cik...

    Nasik goreng mamak satu..kasi ayam lebih tau...

    ReplyDelete
  21. warung yg takkan pernah sy lupa;
    warung arwah bapak..

    ReplyDelete
  22. cerita kedai kopi. kampung saya orang pompuan pun lepak warung juga nikmati secangkir teh

    ReplyDelete
  23. kopi o tarik ada buih gak ek?

    *malaysia style, terbaik!

    ReplyDelete
  24. uncle belanja sini pn enough dah. jom! tiap hari :p

    ReplyDelete
  25. teh tarik satuuu!!

    lontong satu, sambal lebey eh kak

    hehehe..itu dialog saya...uncle makan apa lahh?

    ReplyDelete
  26. Salam Yob Gedek, once in Penang, akak slalu bfast kat warung Mamat ni. Dia teramat sibuk tak cukup staf (dia sorang jer). So nak cepat, akak bakor roti sendiri dan sapu marjerin sendiri. Dia buat teh tarik jer. Bila bayor, dpt diskaun, sebab akak buat roti sendiri haw haw!

    ReplyDelete
  27. kedai tu pernah masuk iklan susu atau iklan 1 malaysia? kalau tak, tak best la..

    ReplyDelete
  28. uncle, order kopi ais satu.
    tepi sikit, nak lepak sama gak.

    ReplyDelete
  29. @Chereta Chenta

    Haha! Betol... Takde rules kat warong!

    Dah lama tak makan nasik belaok, weh!

    ReplyDelete
  30. @miloais

    Roti banjir! Memang mengasyikkan!

    Only in malaya!

    ReplyDelete
  31. @Cik Pah

    Roti letak gula?

    Ini macam budak-budak!

    Haha!

    ReplyDelete
  32. @Kakzakie

    Memang betol tu... sebab tu ubat pahit rasanya!

    ReplyDelete
  33. @Dee

    Nak-nak warong yang ada astro!

    haha!

    ReplyDelete
  34. @Sab Buenoo

    Nasik lemak mak kamu ada ikan kering tak...?

    ReplyDelete
  35. @Cik Ina minat Do do Cheng

    Ya... awrong pon warong juga... tapi bersih mesti nombor wahid!

    ReplyDelete
  36. @Cik Cempaka

    Eh? Ada ke pakcik tulis pakcik pert time kat situ!?

    NAKAL!

    ReplyDelete
  37. @norh

    Wah! Bapa ada warong?

    Ada teh halia tak kat sana?

    ReplyDelete
  38. @eLL

    Haaa... jarang kan boleh tengok pompuan lepak kedai kopi....

    kenapa, eh?

    ReplyDelete
  39. @skandaLdariLangit

    Kalau tiap hari bukan belanja namanya...

    Itu Skandal!

    haha!

    ReplyDelete
  40. @DeLancrettLurpak

    Uncle makan bihun goreng sambal telor!

    NGAM!

    ReplyDelete
  41. @MOH KEMBARA

    Eh? Cerita betol atau rekaan ni...?

    Ada diskaun bebagai...?

    ReplyDelete
  42. @cek chun

    Jom kita lepak sama2...

    Gelak-gelak sampai retak!

    ReplyDelete
  43. mai radix sechawan.
    roti kosong satu!
    cicah gula...

    ReplyDelete
  44. @Cikli

    Roti kosong cicah gula?

    Ini perbuatan orang pantai timor sahaja!

    :)

    ReplyDelete
  45. Salam Yob, citer betoilah...bukan sekali, selalu akak dpt diskaun sbb buat roti bakor sendiri. Gerai dia kat Bagan Jermal, Mat Rock! Mungkin sekarang dah tak der.

    ReplyDelete
  46. @gedek!pastu i watch u strumming n licking d guitar okeh

    ReplyDelete
  47. @cek chun

    strumming n licking?

    Weh!

    Kamu ni biasa dengan gitar, ni....

    ReplyDelete
  48. alamak!

    hehe~ uncle trase laa ;p
    berkhasiat utk sy. tp tidak utk uncle

    uncle kena mkn oats kt rumah sebelum mkn nasik lemak kt gerai.

    wihihi~

    ReplyDelete
  49. @catherine-

    Makan oats macam tak kenyang je... Dah 2 mangkok uncle sental, Rin...

    ReplyDelete