Followers

Friday, March 25, 2011

March 25, 2011

"Rumah kata pergi, kubur kata mari, happy birthday to me..."
I'm officially 42 years old! Yeay!

86 comments:

  1. Happy besday gedek semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki.semoga ko berbahagia ngan family hingga ke akhir hayat.

    Sambil wish ko happy besday ni, makcik menyeka air mata kat pipi, kerana 12/3 hari jadi makcik tapi ko wish kat yuyi.larikk.

    ReplyDelete
  2. @lily abd ghafar

    Thank u Liliy....

    Harap teros u 'glowing'!

    ReplyDelete
  3. @Cik Ina minat Do do Cheng

    Terima kaseh kerana doa yg panjang lebar...!

    Eh? Ye ke? Sori-sori-sori.... Pakcik ni semakin nyanyok....

    ReplyDelete
  4. Happy besday uncle
    U stil look young

    Insaf pagi jemaat ni tgok pic kat belakang tu

    ReplyDelete
  5. @cek chun

    Thank you... Gambar belakang tu saja nak bagi insaf....

    haha!

    ReplyDelete
  6. happy birthday bro!

    my wish for you :
    semoga panjang umur - sihat sehinga ke akhir hayat - kekal bahagai selalu di samping isteri dan anak2 tersayang..!~

    ps : ohhh... baru 42
    hiks

    ReplyDelete
  7. adakah pakcik sengaja pergi ke kubur untuk mendapatkan gambar yg menginsafkan ni?

    bagus2,xramai pergi ke kubur di hari lahirnya...

    pakcik umur kita sama..kalau ditebalikkan..hehehe

    ReplyDelete
  8. happy birthday pakcik..have a great year ahead..

    ReplyDelete
  9. @miloais

    TQVM ....

    Memaaaaannnngggg... baru ke 42!

    ReplyDelete
  10. @redsugarpaper

    Ha ah... sengaja stop kat kubor pagi tadi supaya boleh tulis
    'rumah kata pergi, kubur kata mari...'

    Haha!

    ReplyDelete
  11. owh. muda lagi. baru hidup 2 tahun. life begin at 40 kan. lulz.

    ReplyDelete
  12. bagus jumaat ziarah kubur. lagi bagus pergi masa birthday. nak ingatkan jalan pulang.
    semuga perjalanan sentiasa lurus.

    ReplyDelete
  13. selamat hari lahir pakcik~~datang kalng nanti saya belanja makan~yay~

    ReplyDelete
  14. happy bufday uncle...sudah wish uncle lastnite kat Facebook...

    ReplyDelete
  15. pakcik.. dengan ini anak ratu mendoakan semoga kehidupan pakcik diberkati dan sentiasa berbahagia bersama keluarga..

    Selamat Hari Lahir pakcik GEDEK...

    ReplyDelete
  16. uncle


    jarak umur kita
    macam jarak umur sy and adek bgsu!

    12 years!

    dia lahir sy masuk sek asrama
    tiap kali cuti balek umah (sethn 2x)
    dia x kenal sy!

    ha ha ha

    anyway,

    SELAMAT HARI ULANGTAHUN UNCLE!!!

    didoakan yg baik baik semuanya
    amin.

    ReplyDelete
  17. @anOOan

    Hahaha!

    Kamu sangat betol! Baru 2 tahon

    TQVM!

    ReplyDelete
  18. @bujal X

    Belanja kat restoran orang-orang kaya ya?

    Restoran marhein tak mau!

    ReplyDelete
  19. @Kaseh

    TQ...

    Kamu antara orang yg awal wish kat fb...

    Lom sempat balas kat sana... kompol-kompol dulu!

    ReplyDelete
  20. @rATu kEBaYA

    TQVM....

    Semoga kamu sekeluarga juga dalam keadaan yang baik-baik!

    ReplyDelete
  21. @BonekadalamChermin

    Alahai kesian nya adek beradek!

    Thanks wish ya... kat fb juga!

    Apa-apa hal pon MARCH RULES!

    ReplyDelete
  22. happy birthday uncle!

    Moga panjang umur dan diberkati selalu.

    :)

    ReplyDelete
  23. errr... jangan bercita2 jadik anak ikan datin!!

    rin x mahuuuuu~

    sayang uncle!

    muah!

    :)

    ReplyDelete
  24. @Catherine-

    Tu bukan cita-cita...

    itu mimpi ngeri....

    muah juga!

    ReplyDelete
  25. @Catherine-

    Terima kaseh banyak-banyak....

    Semoga kamu juga diberkati selalu!

    ReplyDelete
  26. nice to know uncle gedek! :)

    happy birthday. :)

    ReplyDelete
  27. @Sab Buenoo

    Nice to know Sab Buenoo juga...

    Wah! Thanks custom made card kat fb, ya....?

    Bes-bes! TQVM

    ReplyDelete
  28. Selamat tua Gedek..
    muda rupanya dari saya kamu yer..selalu kamu saya panggil pakchik...malu saya..

    P/s:nnt 2-3 N3 kamu saya panggil Dik Gedek yer...ganti balik...

    ReplyDelete
  29. gedek komen tak de kena mengena ngan gambar ko.

    suami makcik beli lai chee kang yang ada telur tu kat pandamaran.Dalam tu ada bermacam benda yang menyejukan badan, cam buah mata kucing kering.sedap

    makcik saja ketawakan lai chee kang melayu tu.kejikan.

    ReplyDelete
  30. @Eye_nee

    Haha! Ye ke? Susah nak kenal pasti...

    Alaa... pakcik pon boleh la... 'pakcik' suka...!

    Haha

    TQVM

    ReplyDelete
  31. @Cik Ina minat Do do Cheng

    Memang betol keji....

    Tapi memang lai chee kang melayu selalu main-main je bahan dia.

    asal cukop syarat, je.....

    ReplyDelete
  32. happy birthday, pak cik!!


    ( • )( •ԅ(ˆ⌣ˆԅ)

    ReplyDelete
  33. @MATAHARI

    Terima kaseh....

    (eh, tu simbol apa tu? Macam lucah, je...?)

    hehe

    ReplyDelete
  34. pakcik,
    selamat ulangtahun kelahiran..
    semoga pakcik bertambah2 rezki..dan semoga pakcik hapy2 selalu.. :)

    ReplyDelete
  35. happy birthday uncle~!!!!

    *area kubur kat mana ni? nampak kemas tersusun~

    ReplyDelete
  36. harap harap ada ruang untuk gua di situ
    apa apa pun bro selamat bertambah umur

    ReplyDelete
  37. gedek : ertinya tu... tak banyak beza lah umur kita ni...
    iols tambah satu jahhh!~

    ReplyDelete
  38. sambut birthday kat kubur satu inovasi.
    selamat bro.

    ReplyDelete
  39. @norh

    Insya-Allah....

    Terima kaseh, ya?

    ReplyDelete
  40. @gadisBunga

    Thanx GB!

    Kawasan perkuburan islam jalan cheras, dekat dengan bukit kuari tu....

    ReplyDelete
  41. @b.r.u.t.a.l.s.o.l.o

    Terima kaseh, brother...

    Tempat kita ada... bila je belom tahu....

    ReplyDelete
  42. @miloais

    Oh, ye ke....?

    Lebih satu je? Kamu makcik, lah!

    Hahaha!

    Tapi saya suka org panggil saya pakcik tu... ;)

    ReplyDelete
  43. @Cikli

    Terima kaseh, bro....

    Semoga kita sama-sama ber inovasi...

    ReplyDelete
  44. Encik gedek..happy bday, happy always ya..boyfren saya pun bday hari ni...

    ReplyDelete
  45. @cintakristal

    Terima kaseh...

    Celebrate apa dengan bf? ehem ehem....

    ReplyDelete
  46. Takkan 42 yeras old then terus ingat kubur. Jauh lagi perjalanan...

    "Happy birthday to you"

    ReplyDelete
  47. @Kakzakie

    Bukan 'teros ingat'

    Tapi 'takot lupa'

    Haha, kan?

    Tengkiu... & Hai...!

    ReplyDelete
  48. Sy pun tk celebrate lg dgn dia..tak tau nk celeb camne..any idea tak? Sy budak baru belajar! Hehehehe...

    ReplyDelete
  49. @cintakristal

    Alamak... pakcik dah lupa macam mana....

    Nak kena belajar balik, juga...

    huhuhu....

    ReplyDelete
  50. Happy Birthday Uncle! Sile pegi makan kek, jgn lupa baca bismillah, hehehe

    ReplyDelete
  51. life begins at forty.
    thus, happy birthday. u r now a cute, adorable two-year-old. :D

    ReplyDelete
  52. selamat hari lahir....moga dipanjangkan umur....dimurahkan rezeki....bahagia dunia akhirat...

    ReplyDelete
  53. - Selamat Ulang Tahun Kelahiran Uncle gedek -

    Kocek doakan semoga Uncle gedek dipanjangkan umur, dikurniakan kesihatan yg baek, dimurahkan rezeki dan beroleh kesenangan, ketenangan dan keberkatan di dunia dan akhirat... Amin...

    ReplyDelete
  54. @Ungu

    cute?

    Ololololo.... malu la pulak...!

    Orang tua mana ada kiut

    ReplyDelete
  55. @Adinda Amy Sensei

    Insya-Allah, semoga kita diberkati selalu...

    ReplyDelete
  56. @solo molo

    Terima kaseh...

    Doa yang sama untok kamu....

    Bes!

    ReplyDelete
  57. Eh, besday abah 24/3, sehari jer awal dr uncle!

    ReplyDelete
  58. @Chereta Chenta

    Kalau macam tu zodiak yg sama... Mesti abah kamu 'bes' macam uncle...!

    Hahaha!

    ReplyDelete
  59. eppy besday uncle..

    eppy always..:)

    ReplyDelete
  60. Salam Yob Gedek, semoga entry ni mengingatikan kita dunia ni pinjam-pinjaman jer...Selamat Ulangtahun Kelahiran Yob!

    ReplyDelete
  61. many happy returns of the day (belated pun okay kan?)
    pakchik, semoga dimurahkan rezeki, panjang umur dan bahagia berpanjangan. amin

    ReplyDelete
  62. selamat hari lahir ya...semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki...hepi selalu..

    ReplyDelete
  63. @cikceriacorner

    Thank you....!

    Uncle memang harap 'ceria' selalu...!

    ReplyDelete
  64. @MOH KEMBARA

    Terima kaseh...

    Memang itu pon harapan saya...

    ReplyDelete
  65. @miss nina

    Terima lah kaseh... walaupon lewat...!

    ReplyDelete
  66. hapy besday uncle.

    lewat wish. ghihihihihih.

    semoga uncle sehat dan bahagia selalu.

    p-s - eh uncle muda lagi. baru 42. hihi :D

    ReplyDelete
  67. @Myaby

    42 muda...?

    Yeay!

    Eh....?

    Kamu hampir buat encle percaya, tadi....

    Huh!

    ReplyDelete
  68. happy birthday pakcik gedek..mcmlah sy muda sgt panggil bro pakcik..kihkihkih..

    ReplyDelete
  69. @Dee

    Tengkiu...

    Pakcik suka la pangellan pakcik tu...

    rasa sexy la pulak....

    lalala....

    ReplyDelete
  70. Uncle, selamat hari dijadikangg..

    Semoga dipanjangkan umur yang berkat, dimurahkan lagi rejeki yang halal dan bahagia disamping keluarga terchenta :)

    ReplyDelete
  71. @Sutera_suci

    Terima kaseh daung keladi....

    Terima kaseh juge kerana berkongsi ilmu....

    Walau tak sedar

    ReplyDelete