Followers

Tuesday, March 22, 2011

March 22, 2011

Alangkah seronoknya sekali-sekala menjadi penumpang... memandu dalam kesesakan lalu lintas amat menjengkelkan!

( Entri ini adalah khas untuk KAK INA MINAT DO DO CHENG sebab beliau pernah kompelin entri pakcik banyak sangat menggunakan bahasa Inggeris... harap beliau berpuas hati dengan tindakan drastik ini ~ Haa! Kan dah panjang teks pakcik kali ni...!!! )

72 comments:

  1. begitu ya, ekpresi seronok pakcik?

    ReplyDelete
  2. @norh

    Ekspresi ke depresi....

    Walawei!

    ReplyDelete
  3. kalau dpt driver yg ok, bestlah..dpt naik keta kecik tapi driver mcm bawak ferrari..rasa nak ketuk2 kepala driver tu..grrrrr

    ReplyDelete
  4. @makdara TERdiva

    Pakcik suka driver yg mawak macam ferarri....

    Bawak macam feri, tak suka....

    ReplyDelete
  5. iols memang sokmo duduk kerusi penumpang
    tak kira - hujan panas - jalan jam ke tidak
    hak hak hak

    cuba senyum skit!

    ReplyDelete
  6. e..eh, apsal macam ada penumpang jer kat seat belakang

    takkan bikmama follow

    ReplyDelete
  7. uncle

    i like ur word

    MENJENGKELKAN

    hahaha

    so annoyed!!!

    er,
    samala kita. sy pun akan rasa BEST GILA kalau dok seblah driver!!

    yay!

    ReplyDelete
  8. @miloais

    Itu bermakna kamu ni co pilot...

    atau pon Human GPS!

    ReplyDelete
  9. @ScarletRooF

    Kamu jangan menakot-nakot kan uncle...!

    Haha!

    ReplyDelete
  10. @BonekadalamChermin

    Ya betol!...

    5 mins lepas driver gerak.... apa lagi.... ZZZzzzzzz....!

    Weh... Jumpa kak ina, tak ajak, eh...?

    ReplyDelete
  11. gambar dgn first lady tu amat menyentoh hati...

    baik jadi pemandu la, boleh merempit & mencilok sesuka hati..

    ReplyDelete
  12. cik pah ngan pais amik turn...pagi dia bawak..tapi petang cik pah pulak.. kengkadang kalau petang hujan..cik pah ngelat nak bawak ..cakaplah..kepala pening ker hapa.. sebab kompom mesti jem giler kalau hujan..hahahaha

    ReplyDelete
  13. @MULAN

    Ke menyentoh kalbu...?

    Kamu boleh drift? Jom...????

    ReplyDelete
  14. @Cik Pah

    Kalau macam tu bukan TURN

    tapi TUANG...!

    Hahaha!

    ReplyDelete
  15. sy pon malas drive.

    hehehehe.

    bahagia bile dpt jd penumpang je. kehkeh

    ReplyDelete
  16. @Myaby

    Tapi pemunpang tak boleh main mata dengan awek toll...

    huh!

    ReplyDelete
  17. terima kasih.makcik tengah terpikir cam manalah kalau makcik bawak kereta , dalam keadaan diri tak punya kesabaran yang cukup, sebab tu makcik pilih naik teksi kot.tension.

    ReplyDelete
  18. @Cik Ina minat Do do Cheng

    Kalau tak de sesabaran yang tinggi... bawak je la kereta yang kena masok duit syiling kat supermarkert tu... sambil didendangkan dengan lagu fun-fair....

    ReplyDelete
  19. gedek : i'am a poor navigator
    even jenjalan kat negeri sendiri pun iols boleh sesat nok...!
    hahahahah

    ReplyDelete
  20. ingatkan kat oversea... rupanya menjadi penumpang ye pakcik...

    ReplyDelete
  21. @miloais

    Alah... GPS dah murah sekarang....

    tak pon, berenti = tanya. berenti = tanya...

    ReplyDelete
  22. @rATu kEBaYA

    Ini bukan kat oversea...

    Tapi menumpang di negara sendiri...

    haha!

    ReplyDelete
  23. lagi best kalau duduk belakang
    terasa macam big boss gitu!

    ReplyDelete
  24. lagi best kalau duk belakang..hehehhe...bos u..bos...

    ReplyDelete
  25. @h4ni3

    Dudok belakang tak bes la...

    Sebab orang dudok belakang adalah orang yang paling last sampai ke destinasi....

    ReplyDelete
  26. @Queen

    Ah, kamu ni... dah la dalam kelas nak dudok belakang sekali...

    Dalam kereta pon nak dudok belakang sekali...

    ReplyDelete
  27. gue paling suka duduk sebelah....tapi selalunya kene jugak memandu. boring

    ReplyDelete
  28. @Chereta Chenta

    Suka dudok sebelah? Sebelah lagi tu sapa...?

    Ehem-ehem...!

    ReplyDelete
  29. saya nakkkkk sgt jadik penumpang tapi sape yg nak bawak kete? wuwuwu~

    ReplyDelete
  30. hai pokcik!! apa khabar hari ni? rasa rindu pulak kat pokcik ni,....
    hehehe... :)

    ReplyDelete
  31. @kella

    Pokcik baik...

    Pokcik rindu kat mung lebih...!

    Orang putih kata, I miss you more!

    ReplyDelete
  32. uncle speaking malay make me feel so awkward and horny a bit.

    jajajaja~

    *laughing in spanish .

    ReplyDelete
  33. @bujal X

    Horny? Itu juga menjengkelkan!

    uhuhuhuhuh....

    (laughing in pain)

    ReplyDelete
  34. akhir2 ini saya dah tak merasa jadi penumpang. Ah! rindunya perasaan saat menjadi penumpang

    ReplyDelete
  35. Jarang memandu..Biasa Merempit Je...

    ReplyDelete
  36. @alien

    Jangan jupa...

    Memberi tompang lebih baik dari menompang...

    Eh? ada ke macam tu?

    ReplyDelete
  37. @Eye_nee

    Kamu pakai tayar sotong...?

    Cengkam baeekk...!

    ReplyDelete
  38. saya prefer org drive.. kecuali kalau nak pegi saloon and facial, hehehhe...

    ReplyDelete
  39. kalau driver tak mintak duit bayar tol lagi seronok

    ReplyDelete
  40. pakcik tengah marah driver sebab langgar lampu isyarat ek? kehkehekh

    ReplyDelete
  41. @DeLancrettLurpak

    Sebab saloon @ facial took longer time...?

    Pandai-pandai....

    ReplyDelete
  42. @pembaris

    Tol juga SANGAT menjengkelkan!

    p/s : mengguna jalan lama tanpa tol memang mengasyikkan..... kedai makannya bes bes!

    ReplyDelete
  43. @anOOan

    Memang dia langgar lampu isyarat! Habis jahanam kereta!

    Haha!

    ReplyDelete
  44. maaf pak cik. sab komen lambat hari ni.

    kesesakan lalu lintas masa nak masuk petang tadi.:P

    ReplyDelete
  45. Salam Yob Gedek, cam tak sonok jerk! Btw, akak selalu jd penumpang, memang sonok, buleh day-dreaming atau usyar Yob2 Turki yg hensom...sampai kena warning dgn Mr T! Auuuw!

    ReplyDelete
  46. wah !!abg gedek dah pakai drebar..hehe

    ReplyDelete
  47. kerusi penumpang saya senantiasa kosong. teringin juga dok di krusi penompang sendiri,

    ReplyDelete
  48. Saya mcm pernah tgk lah pakcik ni? Hmmmm kat mana ek? Sori, saya baru je jd peminat pakcik..best gak ek baca komen2 kt sini...

    ReplyDelete
  49. @b.r.u.t.a.l.s.o.l.o

    मैं चीनी समझ में नहीं आता है

    ReplyDelete
  50. @MOH KEMBARA

    Wah! Mr T tu penjeles lah!

    Jeles tanda sayang!

    ReplyDelete
  51. @MasZuber

    Kalau macam tu kena tulis 'Tiga orang penompang dan barang-barang sahaja'

    kat luar kereta...

    ReplyDelete
  52. @cintakristal

    Errr... tertengok pakcik dalam mimpi, kot...?

    Pakcik pon minat kat 'cinta kristal'.... yg lagu rahim maarof tu la....

    selamat datang!

    ReplyDelete
  53. pakcik Gedek, suka jadi pilot ke co-pilot utk perjalanan jauh?

    ReplyDelete
  54. bro, lu duduk sebelah kiri pun nampak macam tengah drive.

    ReplyDelete
  55. @Cikli

    Tu la kan? nampak macam gua flip je gambar ni....

    ReplyDelete
  56. saya rasa macam bos bila duduk seat penumpang.

    tapi rasa seksi bila duduk seat pemandu.

    ReplyDelete
  57. @Ungu

    Kamu drive sambel makan chewing gum....

    lagi nampak sexy....!

    ReplyDelete
  58. Hello gedek!
    Driving in Porto Alegre have been nice. In the last decade has greatly increased the number of vehicles on the streets of my city.

    A good day for you!

    ReplyDelete
  59. uncle..

    saya pun suke duduk sebelah dr memandu..heheh

    ReplyDelete
  60. @Carlos Ribeiro

    I guess traffic jam is everywhere, huh?

    In Kuala Lumpur, traffic jam is a culture!

    Haha!

    ReplyDelete
  61. @cikceriacorner

    Itu buka dudok sebelah...

    Itu berat sebelah!

    huh!

    ReplyDelete
  62. haha..betul-betul.kalau tulis dalam bm, benda sikit jadi panjang.

    ReplyDelete
  63. @Amalina dan Benda Kecil

    Tau takpe....

    kalau salah tulis, boleh jadi cerpen.

    ReplyDelete