Followers

Thursday, March 10, 2011

March 10, 2011

Bas (bus) + Berhenti (stop) = Bus stop?
Ha ha ha... Neat!

45 comments:

  1. Gedek janganlah naik bas, banyak bangla, indon , nepal, myanmar sekarang ni. Hari tu cuba try test nak naik bas, tak de tempat duduk, pening semua bahasa ada dalam tu, last sekali berhenti sampai bus stand kelang, ambik teksi smapai PJ.lega.

    ReplyDelete
  2. tapi yang terhasil adalah bus stand~

    orang kampung saya panggil basten.

    ReplyDelete
  3. ingat nak jadi conductor ticket bus tadi... ops.. ada lagi ke?

    ticket uncle...

    ReplyDelete
  4. selalu tunggu teksi di bus stop..hehehe..

    ReplyDelete
  5. bujal :

    bus stand = tak ada tempat duduk - so kena tunggu berdiri lah jawab nya

    bus stop = selalunya ada tempat duduk untuk menunggu bas...

    betul tak?

    ReplyDelete
  6. lame dh x naik bas....tp suke tgok awek cun tgu bas kt basten...hahaha

    ReplyDelete
  7. ramai drebar bas sekarang ni takde lesen..sebab sekarang ni ada PATI yang jadi drebar bas..bahaya!!

    ReplyDelete
  8. klasik betul logo bas tu..susah nak jumpa sekarang ni.

    ReplyDelete
  9. uncle ni. dah la ensem. brilliant pulak tu.

    saham naik lagi la ni.... :p

    ReplyDelete
  10. saya seronok naik bas henti2 sbb jakun tgok kampung org kiri kanan.. :)

    ReplyDelete
  11. suka tahan bas, pastu nyorok

    hahaha ~ ~
    *itu zaman nakal*

    ReplyDelete
  12. Bus Berhenti....rasanya kenderaan selain bas berhenti tak kat sini...

    ReplyDelete
  13. saye biasa panggil bus stop utk hentian tepi jalan

    bus stand pulak terminal bus.

    ReplyDelete
  14. hahaha... kenangan, dulu mase kecik kecik kalo naik bas selalu nak tekan loceng sendiri tapi tak sampai.. so papa la yang akan dukung untuk tekan loceng... huhuhu...

    sihat kah pakcik kita hari ini?
    lama tak datang singgah sini.. tengok wajah berseri seri je tu.. sihat kot.. :)

    ReplyDelete
  15. bus stop..

    so yang ambik gambo tu..



    driver bas yg ponteng koje ye???

    hehehe.. jangan marah uncle!

    ReplyDelete
  16. hahaha. macam-macamlah idea tuan gedek ni! lol.

    ReplyDelete
  17. naik bas tu memang nostalgik. baik untuk mencari erti kehidupan.

    ReplyDelete
  18. bijak betul pakcik cari background..

    ReplyDelete
  19. org kg saya kata ni tempat lepak kutu kampung.. padahal yg turun naik bas pakcik makcik, lagi carik hal, duk la tempat lain, tak pasal-pasal dpt cercaan dr makcikpakcik itu, heheheh

    ReplyDelete
  20. @Cik Ina minat Do do Cheng

    Kalau taknak naik BAS yang ada satu bahasa... naik je BASikal...

    Dah tentu satu bahasa je...

    ReplyDelete
  21. @bujal X

    BASTEN pon termasok dalam 'originaliti yang gone' ke?

    Hmmm

    ReplyDelete
  22. @rATu kEBaYA

    Haha!

    Ada satu tabiat konduktor bas yang ncle sampai hari ni tak paham...

    Kenapa diorang time ada masa kosong je, mesti diorang suson duit kertas ikot susunan orientasi yang sama...?

    ReplyDelete
  23. @Dee

    Itu perbuatan songsang!

    Adakah kamu mandi menggunakan sabon basoh pinggan dan sebaliknya?

    ReplyDelete
  24. @miloais

    Neat kan?

    Setuju dengan perbezaan bus stop dan bus stand.

    Persamaannya dua-dua kena bayar!

    ReplyDelete
  25. @Hantu Kak Limah

    Pakcik pon sama, suka tengok awek cun dalam bas... sapai awek tu naik tak suka tengok pakcik!

    ReplyDelete
  26. @Pena Marhaen

    Kalau nak selamat naik bas yang takde derebar... tak jalan langsong!

    ReplyDelete
  27. @Chereta Chenta

    TAKMO! Pakcik sangat hodoh bila tersenyom!

    ReplyDelete
  28. @Daddy Ziyyad

    Ha ah... sekarang susah nak tengok bentok bas yg macam tu... Saya panggel 'bas ada hidong'

    ReplyDelete
  29. @MATAHARI

    Ngam-ngam, kan?

    Orang yg tunggu bas kat situ pon dah mula pandang serong pak pakcik!

    ReplyDelete
  30. @gadisBunga

    GB suka makan apa? Uncle hantar kan...

    Errr.... boleh ulang lagi komen tu? Suka la dengar...

    ReplyDelete
  31. @makdara TERdiva

    Pakcik sak suka bas henti-henti... lambat sampai!

    ReplyDelete
  32. @shearasol

    Oooo... itu kerja kamu lah!

    Patot pon dulu pakcik selalu naik bas yg benti benti tapi takde orang naik!

    Senyuman kamu memang nampak nakal pon!

    ReplyDelete
  33. @Eye_nee

    Ada... pakcik yang berhenti untok ambik gambar....

    ReplyDelete
  34. @Myaby

    Oooo....

    Pakcik panggel 'Terminal bas' tu sebagai 'Terminal bas'...

    ReplyDelete
  35. @kella

    Haha! Pakcik teringat dulu butang bas ada yang satu-satu berbutang merah dan ada yang melintang panjang dari depan ke belakang...! Cool!

    Pakcik sihat terima kaseh...

    ReplyDelete
  36. @h4ni3

    Uncle bukan driver bas yang ponteng kerja... Tapi tang 'ponteng kerja' tu betol lah...

    Tak marah bila benar...

    ReplyDelete
  37. @Cikli

    Memang bro... perjalanan overland memang menarik berbanding udara dan laut....

    ReplyDelete
  38. @norh

    Benda yang tak mendatang kan pekdah ni memang pakcik bijak....

    Cuba benda lain... tak de la bijak sangat...!

    ReplyDelete
  39. @DeLancrettLurpak

    Diorang lepak kat situ dengan harapan anak dara orang yang turon naik...

    Rupa-rupanya mak bapak orang yang turon naik!

    Haha!

    ReplyDelete
  40. uncle

    nampak macam
    a flag on ur head pun ada!


    hahaha


    paling tak suka
    naik bas masa musim hujan




    .

    ReplyDelete
  41. @BonekadalamChermin

    Naik bas musim hujan... MASAM!

    Bweeekkkk!

    ReplyDelete